Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk Twitter'ı Satın Aldığını Resmen Duyurdu!

Elon Musk Twitter'ı Satın Aldığını Resmen Duyurdu!

mustafa kalkan
27.10.2022 - 17:04 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 17:23

Elon Musk'ın yılan hikayesinde dönen Twitter satın alması kesinleşti. Musk, bugün paylaştığı tweet ile sosyal medya platformunu neden satın almak istediğini açıkladı. Twitter'a reklam verenler için notuyla yayınlanan tweetteki detaylar oldukça dikkat çekici. Elon Musk'ın mektubunda Twitter'ı satın aldığı açıkça görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk ve Twitter, bu iki kelime son altı aydır internet dünyasının en popüler gündemini oluşturuyor.

Elon Musk ve Twitter, bu iki kelime son altı aydır internet dünyasının en popüler gündemini oluşturuyor.

Elon Musk, bu yılın nisan ayında Twitter'ı satın almak istediğini söyledi. Sonrasında fiyat için teklif verdi. Arada CEO Parag Agarwal ile atışmaları oldu. Bazen tartıştılar. Platformun kurucusu Jack Dorsey ile araları iyi olsa da Twitter'ın diğer yönetim kurulu üyelerini de ikna etmesi gerekiyordu. Sonrasında ne olduysa birden Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Tabi ki Musk'ın kestirilemez doğası yine kendini gösterdi ve Twitter'a ilk teklif ettiği rakamı yeniden sundu. Bu arada bot hesaplarla ilgili eleştirileri oldu. Bunun fiyatı kırmak için yapılan kasıtlı bir hareket olduğu düşünüldü. Musk eğer şirketi satın alırsa çalışanları kovacağı iddia edildi. Tüm bunlar son altı aydır yaşanan olayların bir özeti diyebiliriz. Şimdi ise Musk'ın Twitter'ı satın aldığı belirtiliyor. Dün akşam Twitter genel merkezine elinde bir lavaboyla giren Musk'ın yarın imzaları atarak şirketin sahibi olması muhtemel.

Elon Musk, yukarıda bahsettiğim tüm olaylardan sonra Twitter'ı resmen satın aldığını aşağıdaki tweet ile duyurdu.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını açıkladığı ve neden satın aldığını belirtiği mektupta özellikle reklamverenlere bazı bilgiler paylaştı. Ayrıca platformun geleceği hakkında ipuçları verdi.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını açıkladığı ve neden satın aldığını belirtiği mektupta özellikle reklamverenlere bazı bilgiler paylaştı. Ayrıca platformun geleceği hakkında ipuçları verdi.

Elon Musk'ın açık mektubu şu şekilde: 'Twitter'ı almak istememdeki motivasyonumu paylaşmak istiyorum. Twitter'ı neden satın almak istediğim ve reklamlar hakkında ne düşündüğümle ilgili birçok spekülasyon var. Ancak bunların birçoğu yanlış.

Twitter'ı satın almamın arkasındaki sebeplerden biri herkesin fikirlerini özgürce ifade edebildiği medeni ve dijital bir köy meydanı geleceği hayal ediyorum. Burada insanlar fikirlerini şiddetle ilişkisi olmadan sağlıklı bir şekilde paylaşabilecek. Hali hazırda sosyal medya sağ ve sol görüşlerin en uçlarında yankı odaları oluşturarak toplumu bölüyor. 

Tıklama uğruna geleneksel medya platformları bu savaşa yakıt taşıyarak ayrımcılığı tetiklemeye devam ediyor. Bu para getirse de diyalog fırsatının kaybolmasına neden oldu.

İşte tam da bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Bunu kolay olduğu için veya daha fazla para kazanmak için yapmadım. Bunu insanlığı çok sevdiğim için yaptım. Ayrıca bunu alçakgönüllülükle yaptım. Çünkü bu amaca ulaşırken tüm çabalarıma rağmen başarısız olma ihtimalim çok yüksekti.

Bununla birlikte, Twitter açıkçası her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği herkes için özgür bir cehennem olamaz. Sosyal medya yasalarına bağlı kalmanın yanı sıra, müşteri platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperverdir, burada tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebilirsiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunlarını herkesle oynayabilirsiniz.

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından haberdar olmadığınız bir hizmeti, ürünü veya tıbbi tedaviyi gösterebilir. Bunun doğru olması için, Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek önemlidir. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dir, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.'

İlginizi çekebilir👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Farklı Lezzet

Artık daha rahat manipülasyon yapabilecek.

Aku

Adam yüzyılın trolü. Twitter elindeyken daha neler neler yapar.