onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İşçiler 'Tehdit Altındayız' Diyerek İşe Çıkmamıştı: Valilik İş Bırakmayı Yasakladığını Açıkladı

etiket İşçiler 'Tehdit Altındayız' Diyerek İşe Çıkmamıştı: Valilik İş Bırakmayı Yasakladığını Açıkladı

Kocaeli Valiliği, 'kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması' amacıyla 15 gün süreyle aralarında 'iş bırakma'nın da bulunduğu bir dizi yasak kararı aldı. Gebze ilçesindeki bir fabrikada bir işçide koronavirüse rastlanması üzerine 600 işçi, iş bırakma kararı almıştı. Valiliğin kararının zamanlaması dikkat çekerken, tepkiler geldi. Ancak ilerleyen saatlerde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yasak kararının iş bırakmayı kapsamadığını, bu ifadenin metne 'sehven' yazıldığını belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Kocaeli’de üretim yapan bir firmada arkadaşlarının koronavirüsü testi pozitif çıkan işçiler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13’üncü maddesi uyarınca çalışmaktan kaçınma haklarını belirterek 14 gün boyunca iş bırakacaklarını açıklamış ve bugün fabrikaya gitmemişti. 

Söz konusu fabrikada işçilerin iş bırakmasının ardından Kocaeli Valiliği bugün içerisinde ‘iş bırakma' ifadesinin de yer aldığı bir dizi yasak kararını içeren genelge yayınladı.

Etkinlik, eylem ve iş bırakmanın yasaklandığı açıklandı

Etkinlik, eylem ve iş bırakmanın yasaklandığı açıklandı

Bu gece saat 00.00'dan itibaren geçerli olacak yasakların 16 Nisan'a kadar süreceği öğrenildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

Koronavirüs salgınının dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk üzerinde korku/panik oluşturabileceği ve toplu halde yapılacak her türlü eylem/etkinliklerin söz konusu virüsün yayılması açısından risk oluşturduğu değerlendirildiğinden, huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve müessif olayların yaşanmaması amacıyla ilimiz sınırları dahilinde (Polis ve Jandarma Sorumluluk bölgelerinde) gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve benzeri toplantı ve aktiviteler, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri, broşür dağıtma, iş bırakma, protesto eylemi vb. türdeki eylem/etkinlikler 02/04/2020 günü saat:00.01'den 16/04/2020 günü saat:00.00'a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bakır üretimi yapan bir fabrikada bir işçinin koronavirüsü testinin pozitif çıkmasının ardından 600 işçi üretime ara verme kararı almıştı. 

İşçiler, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasasının 13. Maddesine dayanarak 'ciddi, yakın ve önlenemez tehlike karşısında işten kaçınma haklarını kullandıklarını' belirtmişti. Fabrika yönetimi de ürerimi durdurduğunu açıklamıştı.

Emniyet: "Sehven yazıldı"

Emniyet: "Sehven yazıldı"

Ancak ilerleyen saatlerde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı ve Valiliğin kararında 'düzeltmeye' gitti. Emniyet Valiliğin yasak kararının her türlü etkinlik, eylem ve protesto için geçerli olduğunu ancak 'iş bırakmayı' kapsamadığını bildirdi. Açıklamada bu ifadenin karar metnine 'sehven' yazıldığı ileri sürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/video-white Video
category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/test-white Test
DMP tracking code
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
350
109
21
11
7
4
2
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Poyraz aslan

AKP hükümeti kendilerine birinci derece yalakalik yapan patronları korumak icin bir kac garibanin hayatindan vazgecmis.bunun büyütülecek bir tarafi yok bence... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şimdi ben küfür etsem..sehven yazdım diyerek savunma yapabiliyor muyum ?

Pasif Kullanıcı

yandaş olduğunu belgelediğin sürece öldürüp tecavüz bile edebilrsin kimse karışmaz

Pasif Kullanıcı

işçi sağlığı kanunun 13. maddesi önlenemez tehlike karşısında işten kaçınma hakkı sağlar. onu bile ellerinden alma derdindeler. ama bizim sığır topluma anlat... Devamını Gör