Görüş Bildir
Haberler
İphone İçin Olmazsa Olmaz 13 Sosyal Medya Uygulaması

İphone İçin Olmazsa Olmaz 13 Sosyal Medya Uygulaması

23.04.2014 - 10:48 Son Güncelleme: 23.04.2014 - 11:41

Sosyal Medya

1 milyardan fazla tekil ziyaretçisi ile Youtube video siteleri arasında 2013 yılında liderliğini korumuş. 500 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip Pinterest, %69’luk bir oranla bayan üyelere sahip. Yine 2013 yılında toplam üyelerin içerisinde Facebook ile gelenlerin oranı ise sadece %6’ya denk geliyormuş. Pinterest rakamlarında en çok dikkat çeken ise paylaşılan pinlerin %80’i Repin edilmiş. Pinterest, Repin butonu ile farkı sağlamışa benziyor.

Hali hazırda yüklenmiş 16 milyardan fazla fotoğraf ile sosyal medyanın gözbebeği olan Instagram’da her kullanıcıya ortalama 40 fotoğraf düşmüş. 2014 yılında bu rakam bakalım ne kadar olacak. 1 milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağda her gün 5 milyondan fazla fotoğraf paylaşımı gerçekleşmiş.

İş dünyasının değişmeyen sosyal medya mecrası Linkedin aylık 200 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapmış. Grupları ile öne çıkan Linkedin’de, 1.5 milyon grup kayıt edilmiş. Linkedin kullanıcılarının %27’si ise siteye mobilden erişmişler.

Google’ın büyük umutlarla pazara giriş yaptığı sosyal ağ Google+ aylık 343 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış. Pinterest’te yer alan bayan kullanıcı sayısı bu ağda erkek kullanıcılar ile yer değiştirmiş. Google Plus’ın öne çıkan özelliği +1 butonu günde ortalama 5 milyardan fazla kullanılmış.

Sosyal ağ pazarında en büyük iki isme geldik. Liderliğini kaptırmayan Facebook rakamları ile göz doldurdu. Facebook’ta 2013 yılında 10 milyondan fazla uygulama kullanılmış. Günde 350 milyondan fazla fotoğraf paylaşımı gerçekleşmiş. Yapılan paylaşımlara ilk 5 saat içerisinde %75’lik oranla ilgi gösterilmiş. Facebook pazarlamacıların gözdesi olmaya devam ederken Twitter rakamlarından bahsedelim.

USMED’in infografiğine göre 2013 yılını 500 milyondan fazla kullanıcı ile kapatan Twitter, %60’tan fazla mobil kullanıcıya sahip. Twitter seneyi günde ortalama 400 milyon Tweet paylaşımı ile kapatmış. Bu rakam her kullanıcıya ortalama 208 tweet düştüğünü gösteriyor. Twitter’da en ilginç veriler ise 20 milyondan fazla fake hesap olması ve tweetlerin %28’i “lütfen RT” içeriğinde olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook

Facebook

Facebook : Sosyal medya denilince ilk akla gelen tabii ki facebook oluyor. Facebook’un kendi uygulaması hem IPad hem de IPhone versiyonu olarak Appstore’da yer alıyor. İlk zamanlarda yetersiz olan uygulama gittikçe gelişiyor. Chat için Facebook Messenger adında ayrı bir uygulaması da yer alıyor. Facebook’un kendi uygulamasının dışında MyPhone for Facebook (0.99 $) uygulamasını da deneyebilirsiniz. Güzel bir ara yüzü olan uygulama aynı zamanda Instagram ve Twitter da destekliyor. Friendly for Facebook adlı başka bir uygulama da alternatif olarak bakılabilir.

Google +

Google +

Google + : Google’ın Facebook’a cevabı. Benzer şekilde arkadaş ekleyip, paylaşımlarda bulunabilir, mesajlaşabilirsiniz. Facebook’dan sıkıldıysanız mutlaka bir göz atın. Uygulamanın en büyük eksilerinden biri davet edilmeden üye olamamanız; gerçi yakında Google’ın bu kuraldan vazgeçececeği söyleniyor ama şimdilik durum bu. Facebook’tan artısı ise video chat yapabiliyor olmanız.

Twitter

Twitter

Sosyal medyanın temellerinden olan Twitter’ın kendi uygulaması. Twitter ne olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Twitter günümüzde ciddi bir haberleşme ve tartışma platformu haline gelmiş durumda. Orijinal uygulamanın dışında TweetBot (2.99 $), TweetCaster, Twitterrific uygulamaları da alternatif olarak öne çıkıyor.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

İşte mesajlaşma uygulamalarının kralı. Her platformda çalışıyor, yani Blackberry veya Android kullanan arkadaşlarınızla da mesajlaşabiliyorsunuz. Bir kez para ödendikten sonra (0,99 $) bedava kullanıyorsunuz. Uygulama üzerinden yazı, resim, video vb de paylaşılabildiğinden ücret olarak internet kotanızdan gidiyor tabii ki. Üyelik çok basit, uygulamayı yükledikten sonra gelen bir kısa mesajla kullanmaya başlıyorsunuz. En güzel tarafı da adres rehberinizde arkadaşlarınız da bu uygulamayı kullanıyorsa otomatik olarak onları gösteriyor ve mesajlaşmaya başlayabiliyorsunuz. Bulunduğunuz lokasyonu da paylaşabiliyor ve arkadaşlarınızı size ulaşmasını da sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinde gruplar oluşturup toplu sohbet etme imkanınız da mevcut. Alternatifler Kik Messenger, Omo-Im, Google Talk. Rastgele insanlarla chat yapmak isterseniz bir de Omegle 2 var.

Foursquare

Foursquare

Temel fonksiyonu gittiğiniz yerde kendinizi işaretlemek (check in) olan uygulamanın başka bir çok özelliği daha mevcut. Mesela bulunduğunuz çevredeki her türlü restoran, mağazayı vb görebiliyor, daha önceki kullanıcıların yorumlarını okuyorsunuz. Adreslerini görüp, yol tarifi alabilir, aynı mekandaki diğer kişileri ve arkadaşlarınızı da görebilirsiniz. Uygulamayı kullandıkça puan kazanıyor ve değişik rozetler alıyorsunuz. Bu da sizi bir çeşit oyun, yarışmanın içine sokarak eğlenmenizi de sağlıyor. Alternatif olarak Yelp ve Sonar’a da bakabilirsiniz. Ülkemizden de Mekanist başarılı bir uygulama.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İş dünyasının en popüler uygulamalarından biri LinkedIn. Son yıllarda özellikle firmalar ve danışman şirketler adaylarını LinkedIn üzerinden buluyor ve inceliyorlar. İş profilinizi (CV) yaratabileceğiniz uygulamada deneyim, yetenek ve özelliklerinizi de paylaşabiliyorsunuz. Mesaj atma imkanınız da olan uygulama ücretsiz. En ilginç yönlerinizden biri de profilinize bakanları görebilmeniz.

Instagram

Instagram

Temel özellikleri fotoğraf paylaşma uygulaması. Çeşitli efektlerle resimleri daha ilginç ve güzel bir hale getirebiliyorsunuz. Alternatifi Flickr ve Path de çok başarılı. Facebook ile entegre çalışan uygulamalar bu ara çok popüler.

Pinterest

Pinterest

İlginç bir uygulama. Temeli iğnelemekten (pin) geliyor yani bir nevi pano gibi düşünebilirsiniz. Aklınıza gelen fikir, resim veya videoları bir mantar panoya iğneler gibi paylaşabiliyorsunuz. Internette hızla yükselen bir trende sahip uygulama.

Vine

Vine

Vine akıllı telefon veya tablet aracılığıyla video kaydedip arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir uygulama. Bu videoların üç önemli özelliği var; birincisi maksimum 6 saniye uzunluğunda olması, ikincisi durdurarak kaydetme özelliği, üçüncüsü ise videoların tıpkı hareketli GIF resimler gibi sonsuz bir döngü ile oynatılabilmesi.

Wikipedia

Wikipedia

Wikipedia Ocak 2001’den bu yana hizmet veriyor. Sitede 270’in üzerinde dilde bilgi bulunuyor. Aylık trafik 400 milyon. Oluşan dev ansiklopedik veri tabanında 1,2 milyon yazarın emeği bulunuyor. Ayda ortalama 11 milyon bilgi girişi yapılıyor. Çoğu ortalamadan farklı insanların gönüllülük esasına dayalı bu çalışması, internet çağına ışık tutan en büyük işlerden birini ortaya çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Youtube

Youtube

YouTube üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca “Video Paylaşım Sitesi” olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir. Web sitesi yaklaşık 200 milyon video barındırmakta.

En çok kullanılan Blog (Günce) yazma sitesidir. Ayrıca kısa yoldan web sitesi kurmanıza da imkan verir.

Tabtivi

Tabtivi

Tabtivi, televizyonda takip ettiğiniz programları sosyal medya ortamında paylaşabilmeniz, hakkında yorum yapabilmeniz ve ortak zevklere sahip olduğunuz yeni kişilerle tanışabilmeniz için tasarlanmışeğlenceli ve başarılı bir sosyal medya uygulamasıdır.

Uygulamayı kullanarak televizyonda izlediğiniz programı arkadaşlarınızla paylaşabilir veya izlemek istediğiniz programa karar veremediyseniz arkadaşlarınızın izlediği veya en çok izlenen programlara göz atarak karar verebilirsiniz.

İlginç Bilgiler İle Sosyal Medya

İlginç Bilgiler İle Sosyal Medya

Sosyal Medya Bir Devrimdir

  • Facebook 1 Milyar nüfusla dünyanın en büyük 3. ülkesi konumuna geçmiştir.

  • Hergün Googlede yapılan aramaların %20 si daha önce hiç aranmamış konular üzerine yapılmakta.

  • 10 Yıl içerisinde fortune 500 aramızda olmayacak.

  • Sosyal Medya aktiviteleri internetin 1 numaralı aktivitesi haline gelmiştir.

  • Her 5 çiften 1’i internet üzerinden tanışmıştır.

  • Her 5 boşanmadan 1’i Facebooksebebiyle oluyor.

  • Artık Vegasta olan, Vegasta kalmıyor, Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşılıyor.

  • Okul öncesinde çocuklar ipadlerle eğitim alıyor.

  • Ebeveynlerin %69’u Facebook’ta çocuklarıyla arkadaş.

  • Linkedİn’e her saniye 2 kişi katılıyor.

  • 2013 itibariyle Sosyal oyuncular 6 milyar $ değerinde sanal mala sahip olacak. Buna karşılık sinemaya gidenlerin alacağı mal 2,5 milyar $.

  • Youtube dünyanın en büyük 2. arama motoru. Youtube’a Her Dakika 72 saatlik video yükleniyor.

  • Eğer Wikipedia kitap olsaydı 2.25 milyon sayfası olurdu.

  • Twitter’daki insanların %53’ü twitlerinde ürün öneriyor.

  • Tüketicilerin %90’ı Emsallerinin önerilerini önemsiyor. Sadece %14’ü reklamlara güveniyor.

  • Newyorklular doğu kıyısındaki depremi hissetmeden twitter sayesinde 30 saniye önce öğrendiler

  • Lady Gaga, Justin Bieber ve Katty Perry’nin Almanya, Türkiye, Güney Afrika, Kanada, Arjantin ve Mısır’ın Nüfuslarından daha fazla takipçisi var.

  • Mısırda bebeklere, Twitter ve Facebook adları konuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
30
15
11
9
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın