İBB Genel Sekreteri Mahir Polat ise TRT Belgesel'in bu paylaşımında kullanılan ifadelere tepki gösterdi. Polat, hipodromu restore edip turizme kazandırmak istediklerini ancak mülk sahibi Maliye Hazinesine yaptıkları başvurunun 2 yıldır cevapsız beklediğini söyledi.
“Sevgili TRT dünyanın en değerli turistik ve arkeolojik yapılarından Büyük Hipodrom hiçbir iz bırakmadan tarihin sessiz uykusuna dalmadı. Fotoğrafta gördüğünüz gibi tüm iç bölümü ayakta ve bir kaç ayda bir içinden durumunu kontrol ediyoruz. Buyurun bir gün sizi içinde gezdirelim”
“İstanbul için hazine değerinde, milyonlarca ziyaretçi alabilecek Hipodromu, İBB olarak restore edip turizme kazandırmak için mülk sahibi Maliye Hazinesine yaptığımız başvuru 2 yıldır cevapsız bekliyor”
“Hipodrom gibi büyük bir değerimizin hiç bilinmemesi ne acı, dünyanın gözbebeği olacak bir hazine değerinde oysa. Umuyorum yayınınız kamuoyu farkındalığını arttırır. İBB olarak verdiğimiz kurtarma ve şehrin kültürüne ekonomisine kazandırma çabamız böylece bir cevap bulur.'
'Dünyanın hangi ülkesinde olsaydı böyle yok hükmünde tutulur, değersiz bir mezbeleliğe dönerdi bilmiyorum. Biz ülke olarak İstanbul'un ne büyük bir hazine olduğunu ne zaman anlayacağız acaba! Bu da feryadımızı duymayanlara, cevaba bile değer bulamayanlara içten sitemimdir.'
'İBB olarak Hipodromu restore etmemiz, yok olmaktan kurtarmamız, tekrar İstanbul'a ve dünyaya sunmamız için Maliye Hazinesi'ne yaptığımız kiralama, tahsis, restorasyon karşılığı kullanma gibi taleplerimizin hangi koşul uygun görülüyorsa o şekilde cevaplanmasını bekliyoruz.”
Yorum Yazın
KEŞKE BU TARZ TARİHİ YAPILAR DA PİRAMİTLER GİBİ OLSA VARLIĞINI KAYBETMESE AMA BAKIYORUZ Kİ BAZI TARİHİ YAPILAR ÇOK AMA ÇOK YIPRANMIŞ AMA DİLE KOLAY 1700 YIL ... Devamını Gör
Mısır'ın iklim şartları bunu kolaylaştırıyor diye biliyorum, yoksa bölge halkının korumasına kalsaydı binlerce yıl önce yok olurdu.
Adamlar duvar yapıyor 1.700 yıl dayanıyor. Burada bina 30 yaşını geçince dua ediyorsun yıkılmasın diye
Onlar koşuşur, at parti yapar 🥳