Görüş Bildir
Haberler
Hızlı ve Öfkeli Sevenlerin Keyif Alacağı Yarış ve Arabaları Konu Alan 16 Film ve Dizi

Hızlı ve Öfkeli Sevenlerin Keyif Alacağı Yarış ve Arabaları Konu Alan 16 Film ve Dizi

Gossip Dio
26.09.2022 - 16:31

Hız ve araba tutkunları için arabalarını dururken bile izlemek film gibi olabilir fakat bu önereceğimiz 16 film/dizi ile arabalara olan tutkunuz daha da artacak. Birbirinden efsane araba modellerinin yer aldığı bu film ve dizileri tekrar tekrar izleyeceksiniz. Hız ve araba tutkunları için bu listemiz başlasın o zaman!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Drive (2011)

1- Drive (2011)

Hem Hollywood'da dublör hem de hızlı araba kullanabildiği için bir soyguncu. Drive filmindeki bu birbirinden farklı işlerin aynı kişi üzerinde buluşması oldukça merak uyandırıcı. Sürücünün hayatı zaten şaşırılacak düzeydeyken, komşusunun hapisteki eşine yardım etmesiyle de bambaşka bir hal alıyor.

IMDb:  7.8

2- Rush (2013)

2- Rush (2013)

Rush filminde gerçek bir yaşam hikayesine değinilmektedir. İkisi de birbirinden başarılı F1 yarışçıları yani Niki Lauda ve James Hunt'ın nefes kesen yarışını görmekteyiz. Otomobil ve yarış tutkunlarının tam aradığı bir film olan Rush sizi duygusallaştıradabilir.

IMDb: 8.4

3- Taxi (1998)

3- Taxi (1998)

Filmin ana karakteri Daniel, yapmış olduğu pizzacılığı bırakarak taksi şoförlüğüne geçer. O kadar hızlı araba kullanmaktadır ki polis radarı bile onu göremez. Bu durum Daniel'in daha da keyif almasını sağlar. Hızı ve tutkusuyla yolları aşındıran karakterimiz bir gün polis memuru Emilien ile tanışır ve işler bambaşka, macera dolu bir boyuta geçer.

IMDb: 6.9

4- Taxi Driver

4- Taxi Driver

Konumuz taksilere gelmişken, harika bir taksi konulu film önerisiyle daha geldik. Robert De Niro'nun muhteşem oyunculuğuyla, eski bir özel kuvvetler askerinin taksi şirketini paravan olarak kullanan gizli bir örgüte katılmasını izlemekteyiz. Haksızlığa uğrayan kurbanların intikamını alan taksi şoförü filmiyle dram ve aksiyonu aynı anda hissedeceksiniz.

IMDb: 8.2

5- Baby Driver (2017)

5- Baby Driver (2017)

Banka soyguncularına destek veren bebek yüzlü bir sürücü.Müthiş araba kullanma yeteneğiyle tüm suç örgütü liderlerinin ilk tercihi olan Baby, sessiz ve sürekli müzik dinleyen biridir. Onu suç dünyasından uzaklaştıracak tek birisi vardır. Aşık olduğu güzel garson Debora. Oyuncuların birbiri arasındaki uyumlu kimya da sizi Baby'nin yetenekleri kadar etkileyecek.

IMDb: 7.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Ford v Ferrari (2019)

6- Ford v Ferrari (2019)

Bir otomotiv tasarımcısı Shellby ve yarış şoförü Ken Miles'in amacı üst üste Le Mans 24 saat yarışlarını kazanan Ferrari'yi yeni bir araba tasarlayarak alt etmektir. Bu zorlu ve bir o kadar keyifli süreci konu alan Ford vs Ferrari filmi, oturduğunuz yerden bile sizi heyecanlandıracak.

IMDb: 8.1

7- Duel (1971)

7- Duel (1971)

Arabanızla sessiz ve sakin bir şekilde yolculuk yaparken, gizemli bir kamyonun sizi takip ettiğini düşünün. Son derece gerici ama bir o kadar da merak uyandıran bu durum Duel filminde sürükleyici bir şekilde işleniyor.

IMDb: 7.6

8- Mad Max: Fury Road (2015)

8- Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max serisinin görüntü efektleri ve  her defasında sizi içine çeken olay örgüsü, Fury Road ile de etkilemeye devam ediyor. Distopik, karanlık ve akıl almaz akrobasik hareketlerin hepsi bu filmde.

IMDb: 8.1

9- The Driver (1978)

9- The Driver (1978)

1978 senesinde çekilen bu film listemizin başında yer alan Driver filmine de ilham olmuştur. Yakışıklı bir dublörün ve aynı zamanda kaçış şoförünün hikayesi anlatılmaktadır. İki filmin  çekim yıllarının farklı olması sizi geçmiş ve gelecek arasında bir tura çıkartıyor.

IMDb: 7.1

10- Days Of Thunder (1990)

10- Days Of Thunder (1990)

Tom Cruise ve yine dublörsüz kullanmadan rol aldığı macera dolu bir film daha. Spor, aksiyon, drama ve en önemlisi arabalar. Bu filmde ne ararsanız var. Kendini beğenmiş ama bir o kadar da yetenekli sürücü Cole Trickle küçük yarışlarda dikkat çekmeye başlar. Bu sayede Nascar şampiyonu ile tanışan Trickle uzun bir serüvene başlar.

IMDb: 6.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Lauda: The Untold Story (2014)

11- Lauda: The Untold Story (2014)

Gerçek bir hayat hikayesi... 1978 yılında Formula 1'deki en büyük kazalardan birini atlatan Niki Lauda'nın yaşamı konu alınıyor. Bu kadar ölümcül bir kazadan dönen birisinin nasıl bir iyileşme süreci geçirdiğini ve pistlere nasıl tekrardan döndüğünü izliyoruz. Filmde şimdiki Formula 1 yıldızlarının röportajlarına da yer veriliyor.

IMDb: 6.4

12- Speed (1994)

12- Speed (1994)

Keanu Reeves denilince akıllara ilk olarak aksiyon filmi geliyor. Speed filmi de aksiyon ve gerilim dolu. Masum insanların bulunduğu bir otobüse bomba yerleştirilmesi ile olaylar gelişiyor. 1994 yapımına göre efektleri ve görsel kalitesi ile oldukça başarı yakalamış bir filmdir.

IMDb: 7.2

13- İtalian Race (2016)

13- İtalian Race (2016)

Filmin konusu genç bir GT sürücüsü olan Giulia ve eski GT sürücüsü Loris arasındaki yakınlaşmayı ele alıyor. Bu yakınlaşmanın sebebi ise Giulia'nın babasını kaybetmesi ve kardeşleriyle birlikte geçimini sağlamaya çalışmasındandır. Giulia'nın tek çaresi yasa dışı olan İtalyan Yarışına katılmak olacaktır.

IMDb: 7.3

14- Transformers Serisi (2007 - 2017)

14- Transformers Serisi (2007 - 2017)

Araba dendiğinde ilk akla gelen Transformers Serisine listemizde yer vermezsek olmadı. Farklı bir gezegenden gelerek, otomobile dönüşebilen robotları konu alan bu seri senelerce geniş kitlelerin beğenisini toplamıştır.

IMDb: 5.2 - 7.0

15- Tokyo Drift (2006)

15- Tokyo Drift (2006)

Filmin ismini okuduğunuz anda müziği kulaklarınızda çınlıyor değil mi? Olay örgüsü ve müzikleriyle tekrar tekrar sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film Tokyo Drift. Yasa dışı yarışlara katılan 17 yaşındaki Sean Boswell bu işlerden uzaklaşması için babasının yanına Tokyo'ya gönderilir fakat yarış tutkusu burada da peşini bırakmaz.

IMDb: 6.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- Fastest Car

16- Fastest Car

Netflix yapımı ve şu anlık 2 sezondan oluşan dizi serisi. Çok iyi bir şekilde modife edilmiş arabalara karşı yarışan egzotik sürücüleri konu alıyor. Dizide sürücülerin birbirleri olan dinamik ilişkisi ve birbirlerine sataşmaları diziye sizi bağlı tutan nedenlerden biri olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Taxi driver’ın konusu arabalar veya yarış mıymış yani?