Görüş Bildir
Haberler
Her Girişim Hızlı Büyümek İster! İşte Hızlı Büyümenin Artıları ve Eksileri

Her Girişim Hızlı Büyümek İster! İşte Hızlı Büyümenin Artıları ve Eksileri

Begüm
15.11.2022 - 20:44 Son Güncelleme: 23.11.2022 - 13:04

Her girişimcinin ortak hayali olan hızlı büyüme avantajlı olduğu kadar içerisinde pek çok dezavantajı da barındırır. İşte hızlı bir şekilde büyümenin artı ve eksileri bu içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeni müşterileri çekmeye başlarsınız.

Siz büyüdükçe hedef kitleniz genişler ve ağınıza yeni müşteriler gelmeye başlar. Bu kazanım açısından oldukça iyi olsa da doğru şekilde planlanması gereken önemli bir noktadır.

2. Yeni pazarlara girersiniz.

Hızlı bir şekilde büyüdükçe etkili odluğunuz pazar alanı da genişler ve büyür. Kendinizi farklı pazar alanında farklı rakipler arasında bulabilirsiniz.

3. Pazar etkiniz artar.

İşletmeniz/girişiminiz hızlı bir şekilde büyüdüğünde pazar etkiniz de doğru orantıda artar. Bu sayede pazarda hakim olduğunuz alanlar genişlerken rakiplerinize oranla daha iyi bir konuma gelirsiniz.

4. Yeni ürün üretmeye başlayabilirsiniz.

Hızlı bir şekilde büyüdükçe ürün veya hizmet portföyünüzü de artırmanız ve çoğaltmanız gerekir. Buna bağlı olarak da yeni şeyler üretmeye ve sunmaya başlarsınız. Hedef kitlenizin taleplerine uygun şekilde portföyünüzü güncelleyerek genişlemeye ve büyümeye devam edebilirsiniz.

5. Maaliyetlerde itfa etme şansı yakalayabilirsiniz.

Girişiminiz büyüdükçe alacağınız ürün veya hizmetlerde daha büyük oranda indirimler almaya başlayabilir ve çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sermaye gereksinimleriniz artar.

Hızlı büyüme sonucunda daha büyük bir işletme, daha fazla iş gücü ve ekipman gerekebilir. Bu yüzden hızlı bir şekilde büyürken birikiminizi ve gelirlerinizi doğru şekilde ayarlayarak artan sermaye gereksiniminizi kontrol etmeniz gerekebilir. Aksi taktirde bu size dezavantaj ve zarar olarak dönebilir.

7. Kontrol kaybı yaşama riskiniz oluşur.

Üretiminiz, etki ettiğiniz alan büyüdükçe kontrol kaybı yaşama ihtimaliniz artabilir. Doğru bir şekilde yönetememeniz halinde bu da işletmenizi tehlikeye sokabilir. Hızlı büyümelerde önceden adım atamadığınız için kontrol sorunu yaşayabilirsiniz.

8. Verimlilik ve kaliteden ödün verme riski yaşanabilir.

Hızlı büyüme ile birlikte kaynak yetersizliği gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Hem hammadde hem de insan gücü kaynağının yetersizliği kaliteden ödün vermenize sebebiyet olabilir.

9. Yetersiz planlamadan dolayı operasyonlar zarar görebilir.

Hızlı büyümede dikkat edilmesi gereken yegane şeylerden biri doğru bir şekilde planlama yapmaktır fakat bu hızlı büyüme sırasında zaman zaman gözden kaçabilir. Yetersiz planlamadan dolayı da operasyonel süreçler sekteye uğrayabilir.

10. Artan nakit akışı baskı oluşturabilir.

Hızlı büyüme ile birlikte girişiminiz içerisindeki nakit artışı da aynı hızda artar. Bu durum da sizin ve çalışanlarınızın üzerine ekstra sorumluluk ve baskı yükler. Burada baskıyı kontrol etmek gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın