Görüş Bildir
Haberler
Hem Seyir Zevki Yüksek Hem de Ailenizle Birlikte Rahatça İzleyebileceğiniz 35 Harika Film

Hem Seyir Zevki Yüksek Hem de Ailenizle Birlikte Rahatça İzleyebileceğiniz 35 Harika Film

theolonius
25.01.2019 - 11:51

Ailenizle beraber film izlemek istiyorsanız ama film bulmakta zorlanıyorsanız tam yerine geldiniz. Sizin için birbirinden güzel 35 film seçtik.

İyi seyirler. 🎬

*2000 yılı sonrası filmleri alınmıştır.

*Filmler IMDb puanına göre sıralanmıştır.

*Filmlerin konuları beyazperde 'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Happy-Go-Lucky / Daima Mutlu - IMDb: 7,0 (2008)

35. Happy-Go-Lucky / Daima Mutlu - IMDb: 7,0 (2008)

Poppy hayata klasik bir İngiliz vatandaşından farklı bakan, sevimli bir öğretmen. O gerçek bir optimist. Olayları iyi yönünden değerlendiriyor. 

Kendisine negatif yaklaşanlara bile iyi yüzünü göstermekten çekinmiyor. Fakat böyle olması onu yüzeysel veya sıkıcı yapmıyor. O aslında farkında olmadan dünyayı güzelleştiriyor.

34. Easy A / Adı Çıkmış - IMDb: 7,1 (2010)

34. Easy A / Adı Çıkmış - IMDb: 7,1 (2010)

Nathaniel Hawthorne’in Türkiye’de de yayınlanmış olan kitabı 'Kızıl Damga'nın Amerika’da bir lisede geçen modern bir uyarlaması gibi duran filmde, bir kızın okulun içinde cinsel olarak uğradığı iftira ve dedikodulardan sonra başından geçen komik olaylar anlatılıyor.

33. Everybody’s Fine / Herkesin Keyfi Yerinde – IMDb: 7,1 (2009)

33. Everybody’s Fine / Herkesin Keyfi Yerinde – IMDb: 7,1 (2009)

Frank Goode duygusal, duyarlı bir babadır. Bir gün dört yetişkin çocuğunu görmek için yollara düşer. Bu yolculukta kaybedeceğini hiç düşünmediği bir şeyi fark edecektir. Herşeyden üstün tuttuğu ailesinin kaybının düşüncesi dahi onu dehşete düşürmektedir. Frank kısa sürede karısının ona olan sevgisiyle, aile hayatının detaylarından onu koruma ihtiyacı hissettiğini fark eder, endişeleneceğini bildiği şeylerden. Yolculuğu sırasında düşünecek zamanı, onu daha kapsamlı konuşmalara iten yabancılar olur ve Frank şunu fark eder: çocuklarının onunla daha dürüst olmasını istiyorsa, onunla daha sık konuşmaya başlamalarını istiyorsa ve iyi haberlerin yanı sıra kötü haberleri de paylaşmalarını istiyorsa, kendini değiştirmeye başlamalıdır.

32. The Intern / Stajyer - IMDb: 7,1 (2015)

32. The Intern / Stajyer - IMDb: 7,1 (2015)

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers'ın oturduğu, komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor.

31. Away We Go / Uzaklara Gidelim - IMDb: 7,1 (2009)

31. Away We Go / Uzaklara Gidelim - IMDb: 7,1 (2009)

Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona'nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika'yı dolaşmalarını anlatıyor. 

Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ’ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. We Bought a Zoo / Düşler Bahçesi – IMDb: 7,1 (2011)

30. We Bought a Zoo / Düşler Bahçesi – IMDb: 7,1 (2011)

Eşini kaybettikten sonra iki çocuğunu yalnız büyütmeye çalışan Benjamin hep beraber yaşadıkları kentten uzakta, doğayla daha baş başa olabilecekleri yeni bir eve taşınmak, yeni bir başlangıç yapmak ister. Fakat taşınmak için seçtikleri ev aslında bir hayvanat bahçesidir! Başta çok şaşırsalar da, bu eve taşınmaya ve terk edilmiş hayvanat bahçesini yeniden canlandırmaya karar verirler. Bu hem maddi hem manevi açıdan zorlu ama bir o kadar da tutku dolu bir macera olacaktır...

29. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees - IMDb: 7,3 (2008)

29. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees - IMDb: 7,3 (2008)

Yalnız hayatından ve sorunlu baba kız ilişkisinden dolayı bunalan Lily annesinin hatıralarıyla avunmaktadır. Lily Owens, ona değer veren en iyi arkadaşı Rosaleen ile birlikte Güney Carolina’nın bir köyüne gider. Bu köyde annesinin sırları saklıdır.

28. The Terminal / Terminal IMDb: 7,3 (2004)

28. The Terminal / Terminal IMDb: 7,3 (2004)

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.

27. Okja – IMDb: 7,3 (2017)

27. Okja – IMDb: 7,3 (2017)

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

26. A Street Cat Named Bob / Sokak Kedisi Bob - IMDb: 7,4 (2016)

26. A Street Cat Named Bob / Sokak Kedisi Bob - IMDb: 7,4 (2016)

Uluslararası en çok satan kitaplar listesindeki aynı isimli kitaptan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde James Bowen, Londra'da yaşayan evsiz ve rehabilitasyonda olan eski eroin bağımlısıdır. Sokaklarda şarkı söyleyerek hayatını sürdürmektedir. Bir gün sokakta bulduğu hasta sokak kedisini tedavi etmek için evine alır ve hayatı değişmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. City Island - IMDb: 7,4 (2009)

25. City Island - IMDb: 7,4 (2009)

Rizzo ailesi birbirlerine oldukça bağlı olsalar da hayatları yalanlar üzerine kurulmuştur. Ailenin babası Vince gardiyanlık yapmaktadır. Vince, yeni gelen mahkum listesinde tanıdık bir isim görür. Yeni mahkum yıllar önce terk ettiği oğlu Tony’dir. Oğlunu ve onun annesini terk eden Vince, yeni bir aile kurmuş ve geçmişini ailesinden gizlemiştir. Tony’yi ailesi ile yaşadığı eve götüren Vince, herkesten onun oğlu olduğunu gizler. Fakat bir süre sonra söylediği yalanlarla yüzleşmek zorunda kalır.

24. Eddie the Eagle / Kartal Eddie - IMDb: 7,4 (2015)

24. Eddie the Eagle / Kartal Eddie - IMDb: 7,4 (2015)

Kartal Eddie, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce birçok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

23. Hugo – IMDb: 7,5 (2011)

23. Hugo – IMDb: 7,5 (2011)

Hugo Cabret Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır...

22. 100 Metros – IMDb: 7,5 (2016)

22. 100 Metros – IMDb: 7,5 (2016)

Ramón Arroyo'ya multipl skleroz tanısı konmuştur. Bu olayın şokunu eşi Inma'yla birlikte atlatmaya çalışmaktadır. Ancak Ramón'un günün birinde 'Iron Man' yarışlarını bitirme hayali vardır ve yaşadığı bütün talihsizliklere rağmen Manolo'nun da yardımlarıyla yarışlara hazırlanmaya başlar.

21. The First Grader / Birinci Sınıf – IMDb: 7,5 (2010)

21. The First Grader / Birinci Sınıf – IMDb: 7,5 (2010)

4 yaşında ilkokula yazılan Kenyalı Kimani Maruge'nin gerçek hikayesi...

2002 yılında Kenya hükümeti ilköğretimin parasız olacağını ilan eder. Küçük bir dağ köyündeki ilkokulun yeni bir öğrencisi vardır artık; 80'lerindeki Kimani Maruge. Yıllarca ülkesinin özgürlüğü için savaşan bu yaşlı adam, şimdi eğitim görmek için okul sırasına oturmuştur. Öğretmen Jane Obinchu, Maruge'nin bu çabasını canı gönülden destekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers - IMDb: 7,5 (2007)

20. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers - IMDb: 7,5 (2007)

Genç bir öğretmen kendisini, öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır. İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir.

Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, herbiri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir.

19. Bekas / Neredesin Süpermen? – IMDb: 7,5 (2012)

19. Bekas / Neredesin Süpermen? – IMDb: 7,5 (2012)

1990'larda Irak pek de yaşanası bir yer değildi. Aklımıza savaş ve Saddam Hüseyin'in geldiği bu zamanlarda, Superman filmlerinden etkilenen iki evsiz kardeş Zana ve Dana, Amerika'ya gidip Superman'le yaşamak istediklerine karar verirler. Çocukların amaçları Amerika'ya gidip Superman'i bulmak ve ondan yardım istemektir. Superman onların hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara kötü davranan herkesi cezalandıracaklardır. Zana, Superman'in cezalandırmasını istediği insanların listesini yapmaya başlar. Listenin başında Saddam vardır. Büyük kardeş ise planın somut kısmıyla ilgilenmektedir, para, pasaport, ulaşım. Ne yazık ki bunların hiçbirine sahip değildirler ama yine de hayallerini takip etmeye karar verirler.

18. Secondhand Lions / Muhteşem Üçlü - IMDb: 7,6 (2003)

18. Secondhand Lions / Muhteşem Üçlü - IMDb: 7,6 (2003)

60’lı yıllarda Teksas’ta yaşayan 14 yaşındaki bir delikanlının öyküsünü anlatıyor. Çocuk, annesi tarafından yaz tatilini geçirmek üzere eksantrik dayılarının yanına gönderilir. 

Utangaç genç, iki yaşlı akrabasının yanında hayat deneyimi kazanmaya başlar. İkilinin gençlik yıllarını ve gönül maceralarını dinler. Dinlediği tehlikeli, inanılmaz serüvenler hayal gücünü geliştirmeye başlar ve yolculuğa çıkma isteği uyandırır.

17. I Am Sam / Benim Adım Sam – IMDb: 7,6 (2001)

17. I Am Sam / Benim Adım Sam – IMDb: 7,6 (2001)

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir. 

Oscar olmak üzere çeşitli törenlerde ödüle aday gösterilen filmin başrollerinde ünlü oyuncular Sean Penn ve Michelle Pfeiffer bulunuyor.

16. Detachment – IMDb: 7,7 (2011)

16. Detachment – IMDb: 7,7 (2011)

Henry Barthes, öğrencileriyle birebir ilişkiler kurabilen, oldukça yetenekli bir eğitimcidir; fakat bu yeteneğini arka plana atarak, geçici öğretmenlik yapmaktadır. Okula kadrolu öğretmen gelinceye kadar yedek öğretmenlik yapan Henry, hiçbir okulda öğrencilerle ya da iş arkadaşlarıyla duygusal bağ kuracak kadar uzun süreli kalamaz. Görevlendirildiği son devlet okulunda ise öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin de bir şekilde içlerine kapanık olduğunu, karamsar tavırlar sergilediğini fark eder. Öğrencilerle ummadığı bir bağ yakalayan Henry, okuldan kaçan bir öğrenciyi de sokaklardan ailesine geri dönmesini sağlar. Umutsuzluk açısından hayatta yalnız değildir ama bu karamsar dünyada hala sevilebilecek şeyler de vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Flipped / İlk Aşk - IMDb: 7,7 (2010)

15. Flipped / İlk Aşk - IMDb: 7,7 (2010)

Aralarındaki bir çok farka rağmen 8. sınıf öğrencileri Juli Baker ve ilkokuldan beri hoşlandığı Bryce Loski arasında romantik bir ilişki başlar.

Wendelin Van Draanen aynı adlı romanında uyarlanmıştır.

14. Good Bye Lenin! / Elveda Lenin! - IMDb: 7,7 (2003)

14. Good Bye Lenin! / Elveda Lenin! - IMDb: 7,7 (2003)

1989 yılında, Doğu Almanya’da yaşayan Alex’in annesi aniden komaya girer. Komada kaldığı sekiz ay boyunca dünya politik düzeninde hiç beklenmedik gelişmeler olur. Komunist Parti’nin en sıkı savunucularından ve aktif destekçilerinden biri olan Christiane, sekiz ay sonra uyandığında artık yaşadığı dünya sandığından çok farklıdır.

Berlin Duvarı yıkılmış; kapitalizm, Doğu Almanya’da kendisini göstermeye başlamıştır. Alex, annesinin zaten hassas olan sağlığını düşünerek bu gerçekleri ondan saklamaya karar verir! Ama bu hiç de kolay olmayacaktır. Değişimin rüzgarları, sadece sokaklarda değil, evlerin içinde de esmeye başlamışken annesini tüm bu gerçeklerden koruyabilmek için içlerinde sadece kendilerinin olduğu, gerçek üstü masalsı bir dünya kurar.

13. Mommo / Kız Kardeşim Mommo - IMDb: 7,7 (2009)

13. Mommo / Kız Kardeşim Mommo - IMDb: 7,7 (2009)

Dokuz yaşında bir çocuk; hem ağabey, hem baba, hem anne, hem de bir bilge olabilir mi? Ayşe için olur. Hatta hiçbir şeyden korkmayan bir ağabeydir o. 

Annesiz iki çocuğun içinizi ısıtacak, kimi zaman gözünüzü yaşartacak öyküsü. Hem de gerçek. Yalın bir dille köyü, köyün insanlarını, kardeşlerin ilişkini anlatan film, sürpriz bir finalle bitiyor.

12. Moonrise Kingdom / Yükselen Ay Krallığı - IMDb: 7,8 (2012)

12. Moonrise Kingdom / Yükselen Ay Krallığı - IMDb: 7,8 (2012)

Wes Anderson'ın filmi Moonrise Kingdom, birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kadrosu ile yine yönetmenin kendine has tarzını anlatan bir film. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor.

11. Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine - IMDb: 7,8 (2006)

11. Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine - IMDb: 7,8 (2006)

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Boyhood / Çocukluk – IMDb: 7,9 (2014)

10. Boyhood / Çocukluk – IMDb: 7,9  (2014)

Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

9. Captain Fantastic / Kaptan Fantastik – IMDb: 7,9 (2016)

9. Captain Fantastic / Kaptan Fantastik – IMDb: 7,9  (2016)

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır.

8. Avaze gonjeshk-ha / Serçelerin Şarkısı - IMDb: 7,9 (2008)

8. Avaze gonjeshk-ha / Serçelerin Şarkısı - IMDb: 7,9 (2008)

2008 yılında Berlin Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu kategorisinde Gümüş Ayı ödülüne layık görülmüş olan film , Tahran dışında bir devekuşu çiftliğinde çalışan Amir ve ailesinin etrafında dönüyor.

Amir, sorumlusu olduğu çiftlikten kaçan bir kuş sebebiyle işsiz kalır ve işitme engelli kızının işitme cihazını tamir için Tahran'a gider.Hiç beklemediği bir iş kapısı açan şehir , karmaşası ve çeşit çeşit insanlarıyla  dürüst ve cömert ve yumuşakbaşlı dünyasını ne kadar etkileyecektir.

7. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme – IMDb: 8,0 (2006)

7. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme – IMDb: 8,0 (2006)

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

6. Sing Street – IMDb: 8,0 (2016)

6. Sing Street – IMDb: 8,0 (2016)

Conor, problemli bir çocuktur. Ailesiyle birlikte Dublin’de yaşayan delikanlı, yeni okuluna uyum sağlamakta sorun yaşar. Öğretmen ve sınıf arkadaşlarından olumsuz davranışlar gören Conor’ın tek sıkıntısı bu değildir. Ailesiyle de kötü bir ilişkisi olan Conor, okul yakınlarında gördüğü Raphina’dan hoşlanır. Güzel kızın dikkatini çekmeye çalışan Conor, bunun için müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda türlü zorluklar yaşayan Conor ve grup arkadaşları giderek daha güzel işler yapmaya başlar. Conor bu sayede amacına ulaşır ve Raphina’nın ilgisini çekmeyi başarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Wonder / Mucize – IMDb: 8,0 (2017)

5. Wonder / Mucize – IMDb: 8,0 (2017)

Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır...

Yönetmenliğini Stephen Chbosky'nin üstlendiği film, R.J. Palacio'nun romanından Steve Conrad tarafından senaryolaştırıldı. Filmde başrollerde Julia Roberts ve Owen Wilson yer alırken çocuk oyuncu ise Jacob Tremblay.

4. Hachiko: Bir Kopegin Hikayesi / Hachi: A Dog's Tale - IMDb: 8,1 (2009)

4. Hachiko: Bir Kopegin Hikayesi / Hachi: A Dog's Tale - IMDb: 8,1 (2009)

Hachi: A Dog’s Tale, Richard Gere’in canlandırdığı profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachi, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.

3. Lion - IMDb: 8,1 (2016)

3. Lion - IMDb: 8,1 (2016)

5 yaşındaki Hintli bir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar.

2. Taare Zameen Par / Yerdeki Yıldızlar - IMDb: 8,4 (2007)

2. Taare Zameen Par / Yerdeki Yıldızlar - IMDb: 8,4 (2007)

Her Çocuk Özeldir,  problemli bir çocuk ve onun hayatını değiştiren bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduğunu anlayan öğretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

1. Intouchables / Can Dostum - IMDb: 8,5 (2011)

1. Intouchables / Can Dostum - IMDb: 8,5 (2011)

Can Dostum, felçi bir adam ve ona bakıcılık yapan gencin hikayesini anlatıyor. Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
31
8
5
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Yücel

harika içerik.. çok iyi seçimler

Özge Öztürk

Bütün seçimler harika, sayfayı kaydettim. Yalnız Easy A biraz riskli bir seçim olmuş.