Görüş Bildir
Haberler
Hava Kirliliği Her Yıl 6,5 Milyon Kişinin Ölümüne Yol Açıyor

Hava Kirliliği Her Yıl 6,5 Milyon Kişinin Ölümüne Yol Açıyor

Onedio Medya
27.06.2016 - 20:59

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yayımlanan raporda, hava kirliliği; tansiyon, kötü beslenme ve sigaranın ardından insan sağlığı için dördüncü büyük tehdit olarak gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava kirliliğine bağlı hastalıklardan dolayı her yıl 6,5 milyon insanın hayatını kaybettiği belirtilen raporda, enerji sektöründe hava kirliliğinin önlenmesi için gerekli adımların atılmaması halinde bu sayının ilerleyen yıllarda artacağı uyarısında bulunuldu.

Asya ülkeleri mağdur

Asya ülkeleri mağdur

Kapalı alanların dışındaki hava kirliliği yüzünden dünyada erken ölümlerin sayısının yaklaşık 3 milyondan, 2040 yılına kadar 4,5 milyona çıkacağı öngörüsünde bulunulan raporda, özellikle Asya ülkeleri bu konuda en mağdurlar arasında gösterildi. 

Raporda, enerji sektöründe yapılacak sadece yüzde 7 oranındaki yatırımın, 2040 yılına kadar hava kirliliği yüzünden ölümlerin sayısını önemli miktarda düşüreceği belirtildi.

Enerji santralleri, fabrikalar ve fosil yakıtla çalışan araçlar...

Enerji santralleri, fabrikalar ve fosil yakıtla çalışan araçlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji santralleri, fabrikalar ve otomobiller, açık alanlarda havayı kirleten en önemli faktörler olarak gösterilirken, kapalı alanlardaki kirliliğe ise en fazla, özellikle geri kalmış ülkelerde yemek pişirmeye yarayan ilkel ve standart dışı ocakların yol açtığı kaydedildi.

Büyük kentlerde yaşayanlar risk altında

Büyük kentlerde yaşayanlar risk altında

Hava kirliliğinin özellikle geri kalmış ülkelerde önemli sorun olarak görüldüğü ifade edilen raporda, büyük kentlerde yaşayanların yüzde 80’inin Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği standartların altında bir hava soluduğu kaydedildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
5
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tmrrkl

yalnızca petrol ve sanayileşme 170 yıllık bir geçmişe sahip ama (yanılıyor ola bilirim tarihte) 4,5 milyar yıllık dünyanın anasını ....k kısacık zamanda had... Devamını Gör