Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
07.04.2014 - 08:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz ile Isparta, Burdur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah saatlerinde Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar,vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 15

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 16

TEKİRDAĞ Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 15

YALOVA Parçalı çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 14

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 19

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

  • AKDENİZ 

Parçalı bulutlu, öğleden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 26

ANTALYA Parçalı bulutlu 21

ISPARTA Parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı17

MERSİN Parçalı bulutlu 23

  • İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 23

ESKİŞEHİR Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18

KIRIKKALE Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 24

KONYA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

  • BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarından yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 19

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 12

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarından yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 17

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 17

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 19

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı bulutlu 22

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu 12

MUŞ Parçalı zamanla çok bulutlu 18

VAN Parçalı bulutlu 14

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 25

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 28

SİİRT Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 23

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in doğusunda ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz ile öğleden sonra geneli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de; doğu ve kuzeydoğu, akşam batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, doğusu öğle saatlerine kadar 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz' in doğusunda ilk saatler 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de; doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle 4 ila 6, Güney Ege'de; güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra açıkları kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Kuzey Ege'de 2,0 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, öğleden sonra 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de; güneydoğudan 2 ila 4, öğleden sonra güney ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam batısı 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güneybatıdan, yer yer kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.meteor.gov.tr/tahmin/gunlu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0