Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

adem kara
17.03.2014 - 08:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Raporlar

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara, Ege ve Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batıda kuzey ve batı, doğu bölgeler ile zamanla Marmara ve Batı Karadeniz'de güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Lokal su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda ilk saatlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli 18

BİLECİK Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 13

BURSA Parçalı bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli 17

İSTANBUL Parçalı bulutlu 13

  • EGE

Parçalı ilk saatlerde yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Parçalı bulutlu 14

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu 21

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 20

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 20

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Mersin ile Antalya'nın doğu kıyı ilçeleri dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 21

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, doğu kıyı ilçeleri dışında il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

GUZELYURT Parçalı bulutlu ve yerel sağanak yağışlı 24

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 22

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, ilk saatlerde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 12

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 13

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 12

NEVŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 12

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15

BOLU Parçalı çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmurlu 10

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu 10

ZONGULDAK Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.10

ORDU Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 14

TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.12

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5

ŞIRNAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 8

VAN Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 17

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz açıklarında fırtına,batı Karadeniz açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 açıklarında 5 ila 7, sabah saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, doğusunda 4 ila 6,Doğu Karadeniz: sabah batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8, doğusu güneybatıdan 5 ila 7, öğleden sonra batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, gece güney ve güneydoğudan 3 ila 5, açıkları güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, açıklarında yer yer 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.EGEHava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatı, ilk saatlerde kuzeyinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4, güneyinde 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, gündüz orta Akdeniz'de 4 ila 6, gece batısının kıyılarında kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m,açıklarda 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5,zaman zaman 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.meteoroloji.gov.tr/tahmin/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0