Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Buzlanma ve Don Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Buzlanma ve Don Uyarısı

adem kara
26.02.2014 - 08:37 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 09:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusu'nun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda vaksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu 10

BİLECİK Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 7

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 8

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 9

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyılarında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 10

AYDIN Parçalı bulutlu 16 

İZMİR Parçalı bulutlu 15 

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 13

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ile akşam saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği 18

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 18

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde Kayseri ve Sivas çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 8

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 8

KIRŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 9

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 9

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

DÜZCE Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

KASTAMONU Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

ZONGULDAK Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 9

ORDU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ARDAHAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

ELAZIĞ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

VAN Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.14

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 doğusu ilk saatlerde 4 ila 6, gece güney ve güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 ilk saatlerde 3 ila 5 batısı 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Orta Karadeniz'de ilk saatlerde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan akşam güneydoğudan 2 ila 4, kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan ilk saatlerde kuzeydoğudan 2 ila 4 ilk saatlerde 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 güneyi 4 ila 6, kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan doğusu güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan güneyi güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0