Görüş Bildir
Haberler
Girişiminiz İçin Nasıl Vizyon ve Misyon Oluşturacağınızı Söylüyoruz

Girişiminiz İçin Nasıl Vizyon ve Misyon Oluşturacağınızı Söylüyoruz

Radlands
16.12.2022 - 20:07

Misyon girişimin temelini oluşturur. Müşterileri ve çalışanları amacınız hakkında bilgilendirir ve başkalarına nasıl yardım ettiğinizi aktarır. Vizyon ise nereye gittiğinize ve oraya nasıl gideceğinize odaklanır. Sizlere içeriğimizde girişiminiz için nasıl misyon ve vizyon oluşturacağınızı anlatıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Araştırma yapın, kendinize sorular sorun

Başkalarının hayran olduğunuz girişimleri nasıl kurduğuna bakın ve onların vizyonları ve misyonlarını araştırın. Kendinize pek çok soru sorun: şirket neden var veya hangi sorunu çözmek istiyor? Girişimin nasıl görünmesini istediğinizi, şu anda nasıl göründüğünü ve diğer insanların onu nasıl algıladığını düşünün. Bu sorular, girişimin neyi temsil ettiğini ve neye değer verdiğinizi anlamanıza yardımcı olur.

2. Toplu tanışmalarda girişiminizi anlatın.

Kulağınızı yere dayayın çünkü aslında diğer insanlar işinizi yönlendirir. Girişimin ne hakkında olduğunu kasıtlı olarak tartışmak için herkesi odaya topladığınızda bunu öğreneceksiniz. Birçok çalışanın/liderin farklılık gösterdiğini ve girişimleri zıt yönlere yönlendirdiğini görebilirsiniz.

3. Herkesin fikirlerini not edebileceğiniz bir anket açın

Bu anketi herkesin dahil olabilmesi için mümkün olduğunca görsel ve erişilebilir hale getirin. Böylelikle, farklı fikirleri sentezleyerek, fikirleri temalara ve nihayetinde temaları değerlere dönüştürülebilecek ve ifadeleri daraltabileceksiniz.

4. Müşterilerin deneyimini keşfedin

Bunu 2 farklı şekilde yapın: ya çalışanlara sorun ya da müşterilerin kendilerine sorun. Bu, çalışanlarınızın davranışlarının şirketin vizyonunu nasıl ileriye taşıdığı ve müşterilerinizin bunu nasıl hissettiği açısından oldukça faydalıdır. Bunun daha çok markalaşma ve pazarlama ile ilgisi varken aynı zamanda algılanan değerleri gerçek müşteri deneyimleriyle karşılaştırmak için iyi bir fırsat. Böylece bulgularınıza dayanarak, neyin değişmesi gerektiğine karar verebilirsiniz.

5. Çerçeveyi oluşturun

Girişimde ulaşmak istediğiniz amacınızı tanımlayın, kime hizmet edeceğinizi belirleyin ve İtibarınızı oluşturun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Misyonunuz hedeflerinizi, nedenlerinizi anlatan üç ila dört cümleden oluşmalıdır

Misyonunuzun zaman içinde değişebileceğini unutmayın. Siz ve çalışanlarınız arasında yankı uyandıran bir kombinasyon bulana kadar farklı kombinasyonları deneyin ve eyleme geçirilebilir kelimeler kullanın.

7. Vizyonunuzu oluştururken üç zamanı birlikte değerlendirin

1- Tarihinizle başlayın.

İlerlemek için geriye bakmanız gerekir - nerede olduğunuzu bilmiyorsanız nereye gittiğinizi bilemezsiniz.

2- Şimdiki zamanınıza bakın.

3- Gelecek için plan yapın.

Girişiminizi üç ay, altı ay, bir yıl, üç yıl, beş yıl ve on yıl sonra hayal edin.

8. Kendi girişiminizin değerlerini önce siz özümseyin

Misyon ve vizyon, bir girişimin yönünü ve değerlerini açıkça ileten özlü, ilham verici ifadelerdir. Bu ifadeler, niyetlerinizi güçlü bir şekilde açıklayabilir, ekibinizi veya kuruluşunuzu geleceğe dair ilham verici bir vizyon gerçekleştirmeye motive edebilir. Bunları yazarken kuruluşunuzun değerlerini anladığınızdan emin olun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın