Girişiminiz İçin Nasıl Vizyon ve Misyon Oluşturacağınızı Söylüyoruz
Misyon girişimin temelini oluşturur. Müşterileri ve çalışanları amacınız hakkında bilgilendirir ve başkalarına nasıl yardım ettiğinizi aktarır. Vizyon ise nereye gittiğinize ve oraya nasıl gideceğinize odaklanır. Sizlere içeriğimizde girişiminiz için nasıl misyon ve vizyon oluşturacağınızı anlatıyoruz!
1. Araştırma yapın, kendinize sorular sorun
2. Toplu tanışmalarda girişiminizi anlatın.
Kulağınızı yere dayayın çünkü aslında diğer insanlar işinizi yönlendirir. Girişimin ne hakkında olduğunu kasıtlı olarak tartışmak için herkesi odaya topladığınızda bunu öğreneceksiniz. Birçok çalışanın/liderin farklılık gösterdiğini ve girişimleri zıt yönlere yönlendirdiğini görebilirsiniz.
3. Herkesin fikirlerini not edebileceğiniz bir anket açın
Bu anketi herkesin dahil olabilmesi için mümkün olduğunca görsel ve erişilebilir hale getirin. Böylelikle, farklı fikirleri sentezleyerek, fikirleri temalara ve nihayetinde temaları değerlere dönüştürülebilecek ve ifadeleri daraltabileceksiniz.
4. Müşterilerin deneyimini keşfedin
Bunu 2 farklı şekilde yapın: ya çalışanlara sorun ya da müşterilerin kendilerine sorun. Bu, çalışanlarınızın davranışlarının şirketin vizyonunu nasıl ileriye taşıdığı ve müşterilerinizin bunu nasıl hissettiği açısından oldukça faydalıdır. Bunun daha çok markalaşma ve pazarlama ile ilgisi varken aynı zamanda algılanan değerleri gerçek müşteri deneyimleriyle karşılaştırmak için iyi bir fırsat. Böylece bulgularınıza dayanarak, neyin değişmesi gerektiğine karar verebilirsiniz.
5. Çerçeveyi oluşturun
Girişimde ulaşmak istediğiniz amacınızı tanımlayın, kime hizmet edeceğinizi belirleyin ve İtibarınızı oluşturun.
6. Misyonunuz hedeflerinizi, nedenlerinizi anlatan üç ila dört cümleden oluşmalıdır
Misyonunuzun zaman içinde değişebileceğini unutmayın. Siz ve çalışanlarınız arasında yankı uyandıran bir kombinasyon bulana kadar farklı kombinasyonları deneyin ve eyleme geçirilebilir kelimeler kullanın.
7. Vizyonunuzu oluştururken üç zamanı birlikte değerlendirin
1- Tarihinizle başlayın.
İlerlemek için geriye bakmanız gerekir - nerede olduğunuzu bilmiyorsanız nereye gittiğinizi bilemezsiniz.
2- Şimdiki zamanınıza bakın.
3- Gelecek için plan yapın.
Girişiminizi üç ay, altı ay, bir yıl, üç yıl, beş yıl ve on yıl sonra hayal edin.
8. Kendi girişiminizin değerlerini önce siz özümseyin
Misyon ve vizyon, bir girişimin yönünü ve değerlerini açıkça ileten özlü, ilham verici ifadelerdir. Bu ifadeler, niyetlerinizi güçlü bir şekilde açıklayabilir, ekibinizi veya kuruluşunuzu geleceğe dair ilham verici bir vizyon gerçekleştirmeye motive edebilir. Bunları yazarken kuruluşunuzun değerlerini anladığınızdan emin olun.
Yorum Yazın