Girişimcilikte Satış ve Pazarlama Teknikleri Nelerdir?
Girişimcilikte satış ve pazarlama tekniklerini sizin için listeledik. İyi okumalar!
Ürününüzü başka ürünlerle kıyaslamayın!
Ürünler hazır olmadan pazarlamaya başlayın.
Pazarlama girişiminde bulunmadan önce ürününüzün tam anlamıyla mükemmel olmasını beklemeyin. Unutmayın ki ürününüz piyasaya çıkar çıkmaz kapış kapış satılmaya başlamayacak. Piyasaya yeni çıkan bir ürünü daha önceden kimsenin bilmiyor olmaması büyük bir dezavantajdır.
Ezberleri bozun!
Pazarlama kavramının son yıllarda geçirdiği değişimleri göz önüne almalısınız. Sosyal medyadan ve 'influencer marketing' gibi yeni terimlerden haberdar olmalı; yaratıcı yöntemler bulmaya çalışmalısınız.
Farklı reklam yöntemleri bulun.
Çeşitli pazarlama kanallarını aynı anda kullanmayı denemelisiniz. Farklı platformlarda, farklı müşteri kitlelerine özel pazarlama teknikleri düşünmek hem zevkli hem de verimli bir alıştırma olabilir.
Müşterilerinizle direkt iletişime açık olun.
Müşteri kitlenizle iletişimde olmaktan çekinmemelisiniz. Ürününüzde gerekli güncellemeleri ve değişiklikleri yapmanız, müşterilerinizin ihtiyaçlarının nabzını tutmanız ve elzem geliştirmeleri hayata geçirebilmeniz için iletişim kurmaya açık olmanız gerekir.
SEO'ya önem verin!
Reklama ayırabileceğiniz sağlam bir bütçeniz yoksa, 'arama motoru optimizasyonu' anlamına gelen SEO'ya yönelebilirsiniz. Bu sayede şirketinizin Google aramalarında üst sıralarda çıkmasını sağlayabilir, organik bir pazarlama stratejisi oluşturabilirsiniz.
'Satış ortaklığı'nı deneyin.
'Satış ortaklığı' (affiliate marketing), 'influencer marketing' tekniklerine benzer yönlere sahiptir. Bu dijital pazarlama yönteminde şirket için çalışan influencer'lar marka ile bir tür 'komisyon anlaşması' imzalar ve işletmenizin tanıtımını yaparak hem kendisi hem de girişim için bir gelir ortaya çıkarır.
Ürününüzü hızlıca test edin!
Piyasaya çıkaracağınız ürünün eksilerini ve artılarını ne kadar hızlı görürseniz, o kadar iyidir. Yanlış çalışmalar yapmamak için oluşturduğunuz pazarlama kampanyalarından ve ürününüzün tüketicide uyandırdığı hissiyattan emin olmalısınız. Bunun yolu da hataları görmeye odaklanacağınız hızlı analizler yapmaktan geçer. Hatalarınızı görüp onlardan ders çıkarırsanız daha hızlı yol kat edebilirsiniz.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın