Girişimcilik Süreçleri Nelerdir? Nereden Başlamak Gerekiyor?
Girişimciliğe nasıl başlanır? Hangi adımları atmanız gerekir? Geçilmesi gereken süreçler nelerdir? Hepsini bu içeriğimizde sizin için açıklıyoruz. Hazırsanız başlayalım!
1. İş fikirleri arama ve araştırma
2. İş fikrini belirlemek
3. İş planı hazırlamak
Fikrinizi belirledikten sonra girişiminiz için ihtiyacınız olan adımları çıkarmak ve çalışma planı hazırlamanız gerekiyor. Hedefinize ulaşabilmek için doğru ve düzenli bir iş planına ihtiyacınız var.
4. Ön değerlendirme süreci
Ana çalışmalara başlamadan önce fikrinizin geleceğinden emin olmak önemlidir. Bu yüzden ön değerlendirme sürecinde olası kazancınızı, karşılaşabileceğiniz problemleri değerlendirmeniz gerekir. İşinizin kurulma, büyütülme ve yürütülme süreçlerini de değerlendirmeniz gerekmektedir.
5. Fikrin uygulanabilirliğini araştırmak
Fikrinizi nasıl uygulayacağınızı detaylı bir şekilde araştırmanız gerekiyor. Bu fikri uygulamak ne kadar gerçekçi? Fikri uygulamanın maliyeti nedir? Bunun gibi konuları da değerlendirerek fikri nasıl uygulayacağınızı bulmalısınız.
6. Pazar ve rakip araştırması yapmak
Gireceğiniz alandaki rakiplerinizi ve pazarın durumunu öğrenmek de yol haritanızda size yardımcı olacak konulardan biridir. Bu araştırma ile iş fikrinizi geliştirebilir ve iş planınızı daha sağlam bir şekilde yapabilirsiniz.
7. Sermayeyi belirlemek
Fikrinizi hayata geçirmek için ne kadar sermayeye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Bunu belirledikten sonra gerçekçi bir gelir gider tablosu yaparak bir mali plan da çıkarmak önemlidir.
8. Melek yatırımcı bulmak
Eğer sermaye konusunda ilerleme kaydedemiyor veya zor durumda kalıyorsanız girişiminiz için fikrinize ve işinize ilgi duyabilecek, yatırım yapmak isteyecek bir melek yatırımcı bulabilirsiniz. Bu aşamada networkünüzü de kullanarak fikrinizi sunumlaştırabilir ve olası melek yatırımcılar ile görüşebilirsiniz.
9. İş kurmak
Bu adım fikrinizi bulduktan ve gerekli araştırmaları yaptıktan sonra fikrinizi somutlaştırdığınız adımdır. Bir iş yeri kiralayabilir, dijital ortamda varlığınızı kesinleştirebilirsiniz. Yasal kuruluş işlemlerinizi yaptığınız bu aşamada artık fikrinizin ayakları yere basmaktadır.
10. İşinizi geliştirmek
İşinizi resmi bir şekilde kurduktan sonra yeni fikirler ekleyerek ve güncelleyerek işinizi geliştirmeniz, belki de farklı pazarlara açılmanız gerekmektedir. Bu açıdan iş geliştirmek için farklı pazarlama tekniklerinden yararlanabilir, ekibinizi büyütebilirsiniz.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın