Gelecek 10 Yılda Hayatımız Kökten Değişecek! Ulaşımdan Ay Turizmine Yaşamlarımızı Bambaşka Hale Getirecek Teknolojiler
Geçtiğimiz 10 yılda teknolojinin, bilgisayarların, arabaların, telefonların ne kadar değişim yaşadığını hep birlikte gördük; gelecek 10 yılda ise bizi yine inanılmaz gelişmeler bekliyor. Önümüzdeki 10 yılda gerçekleşip, hayatımızda her alanda bizleri etkileyecek, alışkanlıklarımızı değiştirecek gelişmeleri sizler için derledik! Keyifli okumalar.
Artık metrolar demode olacak. Elon Musk'un ilk kez 2013'te tanıttığı 'Hyperloop' teknolojisi geleceğin ulaşım sistemi haline geliyor.
Elon Musk'ın devasa yer altı tünelleri ile büyük şehirlerde ulaşım çok kısa sürelere inecek!
Hemen her otomobil üreticisi kısa zaman önce elektrikli otomobil modellerini tanıttı, 2020 ile birlikte elektrikli araçlar ulaşıma iyice dahil olacak gibi duruyor.
Üstelik sadece elektrikle çalışmaları değil, donanımları da ağızları açık bırakıyor. Otomatik pilot gibi dev özellikler ile trafiğin kuralları bile kökten değişebilir. Bu noktada şoförsüz otomobillerin de artık aktif olarak kullanıldığını hatırlatmak gerekiyor.
"Artık Ay'a yeniden gitmenin, hem de kalmak üzere gitmenin zamanı geldi." diyen dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos'un ay seyahatleri 2024'te başlayacak.
Amazon'un sahibi Jeff Bezos, yöneticisi olduğu bir diğer şirketi Blue Origin ile Ay turizmine el attı. Bezos 2024 yılına kadar insanları Ay'a götürmeyi hedeflediklerini söyledi, 5 yıl içinde bir Ay üssü inşasına başlanacak!
Peki ya Ay'ın ötesi?
Ay'a seyahat bile uzun vadede gerçekleşecek durumdayken, önümüzdeki hafta sonunu Mars'ta geçiremeyeceğinizi garanti ediyoruz. Ancak 2017'de 'gelmiş geçmiş en güçlü roket' olan SLS'yi insansız olarak uzaya yollayan NASA, 2021'de bu sefer 4 astronot ile bambaşka bir uzay macerası planlıyor. Hedef ise Ay'dan çok daha ötesi!
Peki ya evrenin gizemi ne zaman çözülecek? Abisi Hubble kadar meşhur olmasa da Öklid Uzay Teleskobu, karanlık maddenin ve karanlık enerjinin sırrını çözebilir!
Avrupa Uzay Ajansı'nın NASA'nın desteği ile uzaya gönderdiği ve bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere geliştirilen Öklid Uzay Teleskobu (Euclid Space Telescope) 2020'de uzaya yollanacak. Güneş ve Dünya arasında 6 yıl boyunca bekleyecek olan teleskop, karanlık madde ve karanlık enerjinin doğasını araştırarak insanoğlunu evrenin gizemini çözmeye biraz daha yakınlaştıracak.
Ulaşım ve uzay bir kenara, oyun tutkunlarını da devasa değişimler bekliyor! Google Stadia ile istediğiniz cihazdan istediğiniz oyunu oynayabileceksiniz.
Google Stadia, bir oyun konsolu olarak değil de, bir oyun bulutu olarak nitelendirilebilir. Seçtiğiniz oyunu cihaza indirip kurmadan oynayabileceksiniz, üstelik ultra pahalı oyun donanımlarına da ihtiyacınız olmayacak. Güçlü bilgisayarlar oyunu çalıştırıp sizin cihazınıza kontrol imkanı olan bir video gibi gönderecek!
Kablolara elveda diyeceğimiz günler bizi bekliyor!
Tesla'nın asırlık çalışmasını yeni yeni gündelik teknolojilere uygulamalara başladık. 2019'un sonbahar aylarında piyasaya çıkacak olan iPhone 11'in kablosuz şarj olabilmesinin yanı sıra, AirPodları ve başka telefonları da şarj edebileceği düşünülüyor.
Cüzdan taşımamıza gerek kalmayacak günler geliyor, ödeme işlemleri çok daha basite indirgenecek!
Nakit ya da kredi kartı taşıdığımız günler yakında sonlanacak gibi duruyor, artık akıllı telefonlar bile bir ödeme aracıyken, akıllı saatler, hatta akıllı yüzükler ile saniyeler içinde ödeme yapılabiliyor. Hali hazırda var olan bu teknoloji yakında dünyada ve Türkiye'de yaygınlaşacak!
Ödemeden bahsetmişken, kripto para birimleri, Blok Zinciri teknolojisiyle hayatımızın merkezine gelecek!
Günümüzde sadece ilk 3 büyük kripto paranın, Bitcoin, Ethereum ve XRP'nin, değerleri toplamı 95 milyar dolar civarında. Yasal düzenlemelere rağmen büyümeye devam eden sanal para piyasası, uzmanlara göre gelecekte ev kiranızdan tutun da günlük satın aldığınız kahvenize kadar her alanda kullanılacak!
Sıfır boyutlu zeka!
Nanoteknoloji çağımızda her alanda karşımıza çıkıyor, hemen hemen tüm teknolojik cihazların birkaç yıl içinde küçüldüğü, inceldiği ancak kapasitelerinin arttığını gözlemledik. Teknoloji küçülebildiği yere kadar küçülmeye devam edecek!
Yorum Yazın
O sırada Türkiye' de: Çiğnenmiş sakız orucu bozmaz! Kadın dediğin evde oturur, kahkaha atmaz! Çocuk istismarları! 'Kızına sahip çıksaydın'! ... gibi gibi
pff türkiye anca kullanıcı olur ahhasjhahahaahçomarkopterjskejemene
adamlar zeki yaaa bizdd daha sakız otuç bozar mı ne yapalım