Görüş Bildir
Haberler
Uzay Çağına Giriyoruz! Otomobil Devlerinin Elon Musk'ı Kıskandıracak Elektrikli Arabaları Piyasaya Çıkıyor

Uzay Çağına Giriyoruz! Otomobil Devlerinin Elon Musk'ı Kıskandıracak Elektrikli Arabaları Piyasaya Çıkıyor

Don't mind me
13.03.2019 - 15:50 Son Güncelleme: 14.03.2019 - 17:59

Elektrikli araçların artık tamamen hayatımıza girmesi an meselesi. Her ne kadar Tesla ve patronu Elon Musk elektrikli araç konseptini hayatımıza iyice soksa da diğer otomobil devleri de bu yarışa katıldı, hem de birbirinden iddialı modellerle! 2019 ve 2020 yılında pek çok markanın elektrikli otomobilleri piyasaya çıkacak! İşte otomobil devlerinin yakın zamanda yollara çıkacak olan birbirinden donanımlı elektrikli arabaları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Porsche elektrikli otomobil yarışından hiç geri kalacak gibi durmuyor, 2019'un sonbahar aylarında piyasaya çıkacak olan Taycan şimdiden 20 bin ön sipariş aldı. Üstelik 2.500 euro ön sipariş bedeliyle! 

Arabanın 0'dan 100'e hızlanması 3.5 saniyeden kısa ve tek şarjla 500 kilometre gidebiliyor.

Nissan IMQ Concept

Nissan IMQ Concept

Nissan, elektrikli araba sektörüne 335 beygir ve 700 Nm tork üreten yeni SUV aracıyla giriş yapacak gibi. Tasarımı ile geleceğin kapılarını açan arabanın da elektrikli motoru da oldukça verimli olacak ve uzun mesafeler katedebilecek.

Honda Urban EV

Honda Urban EV

Gelecek ile geçmişin karışımı gibi duran Urban EV 3 ve 5 kapılı opsiyonlarıyla önümüzdeki aralık ayında piyasaya sürülecek. Henüz teknik verilerileri kesinleşmeyen araba, şehir içinde kullanım için üretiliyor.

Kia e-Niro

Kia e-Niro

Elektrikli araç kategorisinde bütçeye uygun olmasıyla dikkat çeken e-Niro 30 bin dolar satış fiyatıyla piyasaya sürüldü. 450 kilometre mesafe katedebilen araba 54 dakikada tam şarja ulaşıyor. Üstelik 0'dan 100'e 7.8 saniyede hızlanabiliyor.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

İki elektrik motoruyla otomobil devi Mercedes'in EQC modeli, hem göz alıcı hem de yüksek performanslı! 2.5 tonluk araba buna rağmen 0'dan 100'e 5.1 saniyede çıkabiliyor. Tek şarjla da 400 kilometreye kadar gidebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

İngiliz otomobil devi 602 beygirlik göz dolduran arabasıyla rekabette ben de varım diyor. 0-100 kilometre hızlanmasını 4 saniyede kateden araba ekim ayında piyasada olacak.

Mini Cooper S E

Mini Cooper S E

Diğer markalar elektrikli otomobillerinde tasarımlarını uzay çağına çıkarsa da Mini Cooper klasik görünümünden kopmuyor gibi. Ekim ayında tutkunlarıyla buluşacak otomobilin teknik verileri henüz paylaşılmadı.

Nissan IDS

Nissan IDS

IMQ modelinin yanı sıra 2019-2020 döneminde piyasaya çıkması beklenen bir başka araç da Nissan IDS. Sportif görünümüne rağmen 0'dan 100'e 9 saniyede çıkıyor ve tek şarj ile 275 kilometre gidiyor, yani şehir içi için ideal bir model.

MG eZS

MG eZS

MG'nin SUV konsepti modeli eZS tasarım ve motor açısından 'ortalama' bir araç olarak piyasaya sürülecek. Önümüzdeki haziran ayında satışa sunulacak!

Volkswagen ID

Volkswagen ID

Volkswagen'ın yeni 'Beetle' modeli olmaya aday olan ID, düşük bir fiyattan piyasaya sunulacak. Fuarların gözde modellerinden olan araba 600 kilometreye kadar mesafeyi tek şarjla katedebiliyor.

Ayrıca ilerleyen tarihlerde hayatımıza dahil olması beklenen ve uzay mekiğini andıran diğer araçları aşağıdaki içerikte görebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
23
8
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
withzeycey

2030 yılında tamamen değişecek olan şanzıman sistemlerinin anlaşması 2 yıl önce hollandada yapılmıştı zaten, bu firmalarda epey zamandır elektrikli araç arge... Devamını Gör

Ege Güngörmez

şanzıman sisteminde nasıl bir değişiklik olacak ki

Tamer

bence beklemeyin. kaç senedir aynı terane.