Esra Savaşan Yazio: Şimdi de K-Pop Gençlik mi?
'Ne olacak bu gençliğin hali?'
Tarihte en çok sorulan sorulardan biri bu olsa gerek. Çok eski ama bir o kadar eskimeyen kaygı dolu bir serzeniş…
Sümerler, çivi yazılarında, 'Bu gençlik nereye gidiyor?” anlamına gelen yakınmalara yer vermişler, M.Ö 8. yüzyılda Hesiodos, M.Ö 5.yüzyılda, Sokrates, gençlerle ilgili tarihe geçen eleştirilerde bulunmuşlar.
Yeri geldiğinde kendi çapımızda birer 'filozof' olan hepimizden de bu konuda çeşitli inciler dökülebilir. Kırk yaşını aşmış her dört yetişkinden en az ikisinin, kendi sohbetlerinde 'biz…/ bizim zamanımızda…/ şimdiki gençlik…' gibi cümleler kurduğunu iddia edebilirim.
Yetişkinlerin, kendilerinden sonra gelen nesilleri, farklılıkları nedeniyle, kendi oluşturdukları düzeni bozmaya gelmiş canlılar gibi gördükleri yeni değil. Korkuları, kendileriyle mi yoksa göremeyecekleri bir gelecek için mi? Biraz karışık…
Haksızlık etmeyeyim, gençlere güvendiğimiz konular ve onları umut olarak gördüğümüz de çok tabi. Ama bu yazının öznesi 'tehdit'.
Aşk, para, seks gibi, evrensel bir konu: Gençlik.
Şimdi 2020'lerde de “K-Pop gençler”in biseksüel giyim ve tarzlarının ne kadar 'tehlikeli' olabileceği konuşuluyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
biseksüel giyim ve tarz ne demek ya biseksüellik yönelim unisex falan mı demeye çalıştılar acaba
Son dönemlerde sıkça dile getirilmiş olsa da, K-pop olgusunun geçmişi çok daha eskilere dayanmakta. Insanların dinlediği müzik tarzının, beğendiği giyim kuşa... Devamını Gör
Kasım 2020 den beri Kpop dinliyorum ve hiç böyle biri olmadım. Hep kendim oldum. Kpop bana göre cinsiyetsizliğe yol açmıyor :/ Bence insanların müzik zevkler... Devamını Gör