onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ekonomiye Giriş 2: En Hesaplı İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Ekonomiye Giriş 2: En Hesaplı İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

Kredi çekmek artık dünyanın en doğal, kolay ve olağan ihtiyacı haline geldi. Evlenmek, ev ya da araba satın almak için ihtiyacımız doğrultusunda kredi çekmek istiyoruz ancak kafamızda birçok soru işareti oluşması da çok normal. 

Ancak ekonomik konular bazen çok karmaşık olabiliyor, bu yüzden bir uzmana danışma ihtiyacı hissediyoruz fakat bu konularda da her kafadan bir ses çıktığını fark etmişsinizdir. İşte tam da bu noktada, sorularınıza uzmanlıkla cevap verecek, güvenilir bir platform mevcut: HangiKredi. 

Size bu içerikte ihtiyaç kredisi ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi ve en hesaplı ihtiyaç kredisini çekebilmenin yolunu anlatacağız.

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

En Hesaplı İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

En Hesaplı İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

Kredi çekerek harcamalarınızı daha kolay hale getirmek son dönemlerde en çok tercih edilen yöntemler arasında. Ev satın almak, araba sahibi olmak, giderlerinizi dengelemek, yeni bir telefon almak, ödeme yapmak gibi çok çeşitli işlemler için bankalardan kredi almak mümkün.

Durum böyle olunca da kredilerin faiz oranlarını bilmek, kredinin önceden hesaplanması gibi adımlar kullanıcılar için kritik önem taşıyor. Peki ihtiyaç kredisi için bilmeniz gerekenler neler, gelin birlikte bakalım!

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranlarını Bilmek Neden Önemlidir?

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranlarını Bilmek Neden Önemlidir?

İhtiyaç kredisi araştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta faiz oranı. Tüm bankaları kapsayan tek bir oran söz konusu olmadığı için faizler bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Kredi başvurusu yapmadan önce yapılan araştırma neticesinde ihtiyaç kredisi faiz oranları hakkında bilgi sahibi olmak, size en uygun geri ödeme imkanlarını ile kredi kullanmanızın önünü açar. Bankaların sunduğu faiz oranlarını bilmeden ve karşılaştırmadan yaptığınız başvurular sonucunda, uzun vadede sizi zorlayacak ödeme miktarları ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden banka kredilerinin faiz oranlarını başvurudan önce karşılaştırarak cebinizden daha az para çıkmasını sağlayabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Hesaplanır?

İhtiyaç Kredisi Nasıl Hesaplanır?

İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunmadan önce nasıl bir sonuçla karşılaşacağınızı, ortalama olarak görmek isteyebilirsiniz. Bu aşamada devreye ihtiyaç kredisi hesaplama yöntemi giriyor. Bir bankaya gittiğinizde de size yapılacak hesaplamada vade, tutar ve faiz oranı göz önünde bulundurularak aylık taksit, toplam ödeme, dosya masrafı ve ödenecek toplam faiz belirlenir. HangiKredi gibi karşılaştırma sitelerinin kredi hesaplama araçları sayesinde çekmek istediğiniz tutar ve ödemek istediğiniz vadeye göre hesaplama yaparak tüm bankaların ödeme planlarına kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak bu noktada belirtmeliyiz ki yapacağınız hesaplama bankanın sunduğu en düşük faiz oranından yapılacağı için bankanın size sunacağı teklif daha farklı olabilir. Pek çok banka herkese sabit bir faiz oranı sunmak yerine kredi notuna göre değişen faiz oranları sunmakta. Yani, kredi notunuz ne kadar yüksek olursa bankanın size sunacağı faiz oranı o kadar düşük olur.

İhtiyaç Krediniz Neden Onaylanmaz?

Tüm evraklarınız tamam, alacağınız kredi belli, bankanızı seçtiniz ve kredinizi alma aşamasına geldiniz. Bu noktada başvurunuzu yaptığınızda bankadan olumsuz cevap alabilirsiniz. İhtiyaç kredisi başvurularının  onaylanmamasındaki en önemli iki neden kredi notu ve gelir belgesi.

Bankalardan ihtiyaç kredisi alabilmek için öncelikle kredi notunuzun yüksek olması gerekiyor. Kredi notu, tüm borçlanma ve borç ödeme düzenini içeren, 0-1900 arasında değişen bir puandır. İhtiyaç kredisi başvurusu yaptığınız döneme kadar kredi ya da kredi kartı borcu ödemelerinizde aksamalar olduysa kredi notunuz düşük olabilir. Kredi notunun düşük olması başvurularınızın onaylanma ihtimalini de düşürür. Tüm bankaların kendi sistemlerinden kontrol edebildikleri kredi notu, bankaların başvuru incelerken en çok üzerinde durduğu nokta olduğundan düzenli ödeme yaparak notunuzu yüksek tutabilirsiniz.

Bir diğer konu gelir belgesi. Özellikle online olarak tahmini bir gelir tutarı girseniz de kredinin verilmesi için sizden gelir belgesi beyan etmeniz istenecek. Ödeyeceğiniz toplam aylık taksit miktarının, toplam gelirinizin yüzde 50’sini geçmemesi gerekiyor. Bu durumda da sizden gelir belgesi istenerek, kredi kriterlerine uygunluğunuz tespit ediliyor. Ayrıca, eğer beyan edebileceğiniz bir geliriniz yoksa kredi çıkması mümkün değil.

İhtiyaç Kredisi Türleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

İhtiyaç kredisi, içerisinde en çok çeşitlilik barındıran kredi türü arasında yer alıyor. Kullanılacağı alanın çok olmasından kaynaklı olarak düğün kredisi, bayram kredisi, tatil kredisi, eğitim kredisi, eğitim kredisi gibi kendi için pek çok türü bulunuyor. Haliyle çeşitlilik çok olunca belli farklar da söz konusu. Bu kredilerden bazıları her zaman kullanılabilirken, bazıları dönemsel kampanyalar olarak müşterilere sunulur ve belli kriterlerle kullandırılır. 

Bir diğer konu ise vade  ve faiz oranlarında değişiklik söz konusu olması. Genel olarak bankaların ihtiyaç kredileri için belirledikleri belli sınırlar olsa da kendi içlerinde kampanya olarak sunulan türlerde faiz ve vadeler değişiklik gösterir. Bu yüzden başvuruda bulunurken direkt olarak bayram kredisine başvuracaksanız, onun için gerekli olan kriterleri incelemenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bütçenize Göre Size Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çıkar?

Bütçenize Göre Size Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çıkar?

Kredi başvurularında gelir ve kredi notu çok önemli. Kredi notunuz bankanın belirlediği alt sınırın üzerindeyse ve geliriniz talep ettiğiniz kredi tutarı ile orantılıysa başvurunuz onaylanabilir. Hesaplama yapılırken önemli olan resmi olarak bildirilen borçlarınızın aylık ödemesinin, maaşınızın yüzde ellisinden daha fazla olmaması. Yani maaşınız aylık 3.000 TL ise toplam kredi ve kredi kartı borcunuz aylık 1.500 TL’yi geçemez. Bireysel ihtiyaç kredisi başvurularınızda gelirinizin yüksek olması dolayısıyla alabileceğiniz miktarı da artırır.

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplamak ya da bankaların güncel faiz oranları ile kredi hesaplaması yapmak için HangiKredi’nin ilgili hesaplama araçlarından destek alabilirsiniz.  

Daha detaylı bilgi için:  https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa ŞEN

Başlıkta öğreneceğimizi vadettiğiniz sorunun cevabını vermemişsiniz. Boş içerik.