onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Eczacı İşverenler Sendikası Açıklama Yaptı: Eczanelerde Yaşanan İlaç Yokluğunun Sorumlusu Kim?

Eczacı İşverenler Sendikası Açıklama Yaptı: Eczanelerde Yaşanan İlaç Yokluğunun Sorumlusu Kim?

Eczanelerde bazı ilaçlarda son dönemde sıkıntı yaşanıyor.  Eczacılar yaşanan sıkıntının her yıl yaşandığını belirtirken nasıl oluştuğuna dair açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

'Ya 3-5 tane geliyor ya da yok deniliyor'

'Ya 3-5 tane geliyor ya da yok deniliyor'

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Saydan, eczanelerde yaşanan ilaç yokluğunun sebebinin eczaneler olmadığına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saydan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilaç euro kuru artışı öncesinde piyasada ilaç yokluğu yaşanıyor. İlaçlar, firmalar ve ecza depoları tarafından tevzi uygulaması kapsamında günlük hiçbir eczanenin talebine tam karşılık vermeyecek oranda 3-5 adet gibi kotalarla eczanelere veriliyor ya da yok denilerek gönderilmiyor” dedi.

Son dönemde hangi ilaçlar bulunmuyor?

Son dönemde hangi ilaçlar bulunmuyor?

ANKA Ajansı'nın haberine göre, Saydan’ın açıklaması şöyle:

“Fiyat artışı öncesinde özellikle ocak ayında birçok ilaç, firmalar ve ecza depoları tarafından eczanelere tevzi olarak, yani kısıtlı sayıda gönderiliyor ve bu durum eczanelerdeki talebi karşılamıyor. 3-5 adet gibi kotalarla eczanelere verilen ya da yok denilen ilaçlar hasta mağduriyeti oluşturuyor. Son zamanlarda özellikle antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri, grip ilaçları, bazı tansiyon ve onkoloji ilaçları bulunamıyor. Son zamanlarda özellikle antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri, grip ilaçları, bazı tansiyon ve onkoloji ilaçları bulunamıyor.

Sağlık Bakanlığı tespit etsin!

Sağlık Bakanlığı tespit etsin!

Ancak, şubat ayındaki fiyat değişikliği geçerli olduktan hemen sonra söz konusu ilaçlar bir anda piyasaya çıkarak tedarik edilebiliyor. Bu da bazı firma veya dağıtım kuruluşlarının söz konusu ilaçları stok yaparak eczaneleri ve dolayısıyla vatandaşı mağdur ettikleri yönünde kanaat oluşmasına sebep oluyor.

TEİS olarak; vatandaşın mağdur olmaması ve eczacıların töhmet altında bırakılmaması için, Sağlık Bakanlığı’nın İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden aylık ortalama ilaç akışına bakarak yapacağı inceleme ile ilaç akışını kesen ya da azaltan firma ve dağıtım kuruluşlarının tespit etmesini ve bu duruma müdahale etmesini talep ediyoruz.” 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın