Dünyanın En Kötü 7. Yemeği Seçilmişti: Karalahana Çorbasının Satışları Patladı
Dünyanın En Kötü 7. Yemeği Seçilmişti: Karalahana Çorbasının Satışları Patladı
TasteAtlas tarafından dünyanın en kötü yemekleri arasında gösterilen karalahana çorbasına Karadenizliler sahip çıktı. Karalahana çorbasının dünyanın en kötü 100 yemeği arasında 7. sırayı alması büyük tepki toplarken, karalahana çorbası bu haber sonrası satış rekoru kırdı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Pancar çorbası" olarak da bilinen dünyanın en kötü yemekleri listesinde yer alan karalahana çorbasının başı dertte. Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize başta olmak üzere Karadeniz'de yılın dört mevsimi tüketilen çorba, ana ürün karalahana olmak üzere mısır unu, iç yağı, yarma, barbunya, haşlanmış tane mısır ve kırmızı biber katılarak pişiriliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin müracaatı üzerine Ağustos 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen karalahana çorbası, yöre mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Her şey TasteAtlas'ın dünyanın en kötü 100 yemeği listesini hazırlamasıyla başladı. Gastronomi dünyasının önemli platformlarından biri olarak kabul edilen TasteAtlas, küresel mutfaklardan çeşitli yemekleri değerlendirerek dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan karalahana çorbası da en kötü 100 yemeğin arasında 7. sırayı aldı.
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; karalahana çorbasının en kötü yemekler arasında seçilmesi Karadeniz Bölgesi'nde tepkiler arttı. Karalahana çorbasını tanıtmak ve sahip çıkmak adına birçok şehirde etkinlik düzenlenirken, pazarda bağı düne kadar 5 liradan satılan karalahanaya da talep arttı.
"Bizim için daha iyi oldu. Karalahana gündem oldu satışlar arttı'' diyen Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Pazarkapı mahallesinde kurulan pazarda karalahana satan İslam Seyis, şunları söyledi: ''Çorbası ve sarma bizim mutfağımızın vazgeçilmezidir. Yoğun bir tepki oldu. Şu anda bağı 10 liradan satılıyor. Sarmalık, yemeklik her şeyi olur. Havalar soğuk olduğu zaman karalahanaya talep oluyordu ama bu olayda olunca daha çok talep olmaya başladı."
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Kayseri'de gördüğüm eğitim sonrası Ankara'da bulunan Uğur Mumcu Vakfı'nda Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik eğitimimi tamamladım. Aldığım eğitimlerin ardından Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birinin İstihbarat Servisi'nde haber editörlüğü ve muhabirlik yaptım. Buradaki görevimin ardından çeşitli haber portallarında özel haber ve röportajlar ürettim. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyor ve deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri gündem ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Örneğin "Bana mı sordunuz fındığı Fiskobirlik'e verirken?!" diye üreticiyi fırçala. Böyle tepki göremezsin. Üstelik %57 ile sana karşılıksız destek verirler.