onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Darısı Yerli Girişimlerin Başına: Teknoloji Devlerinin 2017'de Bünyesine Kattığı 13 Avrupalı Girişim, Fikirlerinizi Canlandıracak!

Darısı Yerli Girişimlerin Başına: Teknoloji Devlerinin 2017'de Bünyesine Kattığı 13 Avrupalı Girişim, Fikirlerinizi Canlandıracak!

Artık güç girişimlerin elinde ve girişimler büyüyüp büyük firmalar halini aldığında gözünü diğer yeni girişimlere dikiyor. 2017 yılında da başarısıyla günlük hayat sorunlarına eklemlenen girişimler teknoloji devlerinin ilgisini çekti, birçok Avrupa kaynaklı girişim de yarattığı yeniliği de peşinde götürerek bu devlerin çatısı altında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Beddit

1. Beddit

Apple tarafından satın alınan Finlandiya kökenli girişim aslında bir uyku monitörü. Uyku kalitesinin ölçümü ve iyileştirmesi için geliştirilen ürün Apple'ın bünyesinde satılmaya başladı bile. Apple Watch'la entegre hale gelir mi yoksa bağımsız olarak hayatına devam eder mi, bilinmez.

2. SensoMotoric

2. SensoMotoric

Yine Apple tarafından, hatta Beddit'ten tam 1 ay sonra bünyeye dahil edilen Alman girişimi artırılmış gerçeklik ve araç içi görüntüleme üzerine yoğunlaşıyor. Apple'ın onlar hakkında ne düşündüğü açıklanmasa da son yılların meşhur 'gözlük' furyasında bir elma logosunun katılması da yakındır.

3. Fayteq

3. Fayteq

Alman girişimi Fayteq görsel efektler konusunda bir basamak atlamıyor, yeni bir basamak ortaya koyuyor. Video görsel efekti üretiminde objeleri silip eklemeye kadar birçok özelliği sunan uygulamalar geliştiriyor. Facebook'un satın aldığı Fayteq artırılmış gerçeklikte yeni bir rakibin yaklaştığını da gösteriyor. Fayteq'in neler yapabildiğini merak edenleri şuraya alalım.

4. Regaind

4. Regaind

Fransız girişim Regaind yıllardır üzerinde çalışılan ve hayli heyecanlandıran geliştirmenin sahibi, onların hizmeti fotoğraflar üzerinden veri edinmeyi sağlıyor. Apple bünyesine katılan girişimin hizmeti yaygınlaştıkça fotoğrafların kategorize edilmesi ve analiz edilmesi çok daha kolay olacak. Tahmin ediyoruz ki Apple için Regaind iPhone'un fotoğraf uygulamasını organize etmek için iyi bir araç olacak.

5. Shazam

5. Shazam

Onu çoğumuz tanıyoruz, o müziğimizin en iyi dostu, yeni keşiflerin en iyi aracı. Ses tanıma teknolojisiyle Londra temelli girişim Shazam 2017 sonlarında Apple bünyesine katıldı. Spotify'la rekabette ısrarcı olan Apple Music'le entegre olacak mı, merak konusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Zenly

6. Zenly

Renkli Fransız girişim Zenly, yine renkli bir uygulama olan Snapchat'i sunan şirket olan Snap tarafından satın alındı, hemen icraata dönüştü. Snap Map adıyla bir manada klonlanan Zenly sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının dünyanın hangi noktasında olduğunu harita üzerinde görebiliyor ve kendi konumlarını da istedikleri zaman, istedikleri yerde paylaşabiliyor.

7. GameSparks

7. GameSparks

Temmuz'da gerçekleşen satın alım sonucunda Amazon'un bünyesinde yerini alan GameSparks bulut tabanlı, oyun geliştiricilerinin hayatını kolaylaştıran mühim bir girişim. Bir oyunda ihtiyaç olacak temel özellikleri bünyesindeki gömülü kodlarla oluşturan hizmet aslında oyun yaratmak isteyen herkes için seçenekler sunuyor. Amazon'un marka desteğiyle çok daha önemli yerlere geleceğini tahmin etmek zor değil.

8. Limes Audio

8. Limes Audio

İsveçli girişim Limes Audio Google'ın radarına takılan bir girişim. Aslında girişim dediğimize bakmayın, neredeyse 10 yıllık başarılı geçmişiyle ses, müzik ve bilumum sesli iletişim aracının iyileştirilmesi üzerine başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Google bünyesinde özellikle ses ve görüntü iletişimini amaçlayan Google Hangouts'ta önemli gelişmeler olacağını tahmin ediyoruz.

9. Simplygon

9. Simplygon

Bir İsveç girişimi Simplygon ve bu girişimin bağlı olduğu üst şirket Donya Labs'ı da kendi sistemleri arasında dahil eden Microsoft bu girişimin gücünden oyun alanında yararlanmayı planlıyor. 3 boyutlu görsel üretimini hem daha hızlı hem de önceki sistemlere nazaran daha başarılı gerçekleştiren uygulamalarıyla Simplygon'un yarattığı heyecan büyük.

10. Goo Technologies

10. Goo Technologies

Goo Technologies aslında ilginç bir istisna. Amazon bu İsveçli girişimi satın almadan önce girişim iflas ettiğini açıklamıştı fakat fikirdeki kıvılcım sezilmiş olacak ki yeniden canlandırıldı, şimdilerde tahmin ettiklerinden bile iyi seviyedeler. Artırılmış ve sanal gerçekliği 3 boyutlu görsellerle birleştirerek bilgisayarlardaki tarayıcılarda sunmayı amaçlayan girişim teknolojinin nimetlerini tam anlamıyla ayağımıza getirecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Strong.codes

11. Strong.codes

Snap'in radarına giren İsviçre kökenli girişim Strong.codes tam da Snap'in aradığı türden bir güvenlik hizmeti sunuyor. Ürettikleri araçlar ters mühendislikle web sitelerinin kodlarının çalınıp makyajlanarak farklı yerlerde kullanımını engelleyecek koruyucu kodlar sağlıyor. Bu Facebook'un uzun bir süre Snapchat'in özelliklerini Instagram'a eklemlemesinin üzerine Snap tarafından alının bir nevi önlem olabilir mi?

12. Wercker

12. Wercker

Hollanda'lı girişim Wercker Nisan ayında özgürlüğünü yine bir deve, Oracle'ın güvenli ellerine teslim etti. Girişim yazılımcıları hedefleyerek yazılan kodların test edilmesini hızlandıracak kapsamlı bir hizmet sunuyor, bu hizmet de Oracle'ın bulut tabanlı sistemlerinde diğer girişimlere sunacağı şekilde evrilecek gibi görünüyor.

13. Momondo

13. Momondo

Seyahat planı oluşturmada kendi sektörünün lideri Priceline tarafından satın alınan Danimarka/İngiltere ortak girişimi Momondo aslında Priceline'ın Avrupa'ya açılmak için aradığı yeni ağı sunuyor. Küçük bir girişim olarak hayat bularak gittikçe büyüyen Momondo şimdilerde Kayak uygulaması altında hizmet veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
4
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın