Görüş Bildir
Haberler
Cübbeli Ahmet'ten İmam Hatip Eleştirisi: 'Biraz Zararlılar; Deist ve Ateistler Çıkmaya Başladı'

Cübbeli Ahmet'ten İmam Hatip Eleştirisi: 'Biraz Zararlılar; Deist ve Ateistler Çıkmaya Başladı'

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı canlı yayında imam hatipleri ve ilahiyat fakültelerini eleştirdi. Bu okulların yetersiz olduğunu söyleyen Cübbeli, 'Hatta şu anda biraz zararlılar, çünkü deist, ateist çıkmaya başladı' dedi. Erdoğan'ın İsmailağa cemaatine yaptığın ziyaretin siyasi bir amacı olmadığını ifade eden Cübbeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'sigara haramdır' yorumuna da tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk’te Didem Arslan’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına katılan Ünlü, gazeteciler, Saygı Öztürk, Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. 

Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsmailağa cemaatine yaptığı ziyarete dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ziyareti: Ailevi bir muhabbet

Erdoğan'ın ziyareti: Ailevi bir muhabbet

Ünlü şunları söyledi:

'Tayyip Bey’in bu ziyaretine acayip anlamlar yüklediler. ODA TV’de haber yapmış. Cemaatte 3’e bölünme var. Partide rey azalmış, bir şey bir şeyler. Hiç aslı astarı olmayan şeyler.

Tayyip Bey’in hiç böyle bir gaye gütmedi, yani ‘benim reyim artsın, reyim azalıyor’ diye. Ben tenzih ederim Tayyip Bey’i. Tayyip Bey çok vefalıdır. Hukuku olan kişilere vefalıdır. Geçmişteki bağını hiç kopartmıyor. Bunu biz de gözlemliyoruz. Bizden 10 yaş büyük olduğu için bizim de tanışıklığımız var. Ama ziyarette gittikleri, onun büyükleri. Hasan Efendi’nin çok yaşlı olduğu o resimde anlaşılmamış. Kemal Efendi zannetmişler.

Planlama da yok. Bunlar planlı olsa herkes hazır olur. Tayyip Bey önce Emir Saraç hocaya ziyaret etmiş. O da 90 küsur yaşlarında. Bu ziyaretten aramış ‘Ben geliyorum’ demiş. Hasan Efendi hocamızla muhabbet olmuş. Bir buçuk saat kadar olarak duydum.'

Ziyaretin siyasi bir bağlamının olmadığını vurgulayan Cübbeli, şöyle devam etti:

'Eski günler, sağlık durumu konuşulmuş. Böyle gelişen olaylar. Bu bir ailevi bir muhabbet. Hocaefendinin sağlığını sormuş, Tayyip Bey çok sosyal. Herkesin ailesinden çok tanıdıkları var. Bunların hepsine o arada telefon ediliyor… Ona selam buna kelam. Siyasi bir şey asla konuşulmamış.  

Ziyareti, seçimin erken olduğu işareti diyenler bile oldu. Tayyip Bey bazı insanların konuşma şekillerinin, zarar verdiğini veya sivri olduğu gibi konularda şey yapmış olabilir. Tahmin ediyorum. Toplum gerilmesin, konuşulurken müstahsil bir yol izlensin bu gibi şeyler olabilir. Yani bunları tahmin ediyorum. Bilgim yok.'

Erbaş'a yanıt: Sigara haram değil mekruh

Erbaş'a yanıt: Sigara haram değil mekruh
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Sigara haramdır” sözlerine  yanıt verdi.

Sigaranın haram değil mekruh olduğunu ifade eden Cübbeli Ahmet, 'Hiçbir içtihatla haram, helal tespit edilemez. Helal ve haram apaçıktır. Aralarda şüpheliler vardır. Bunu şüpheli kategorisine sokarsın. Haram, helal Allah ve resulünün buyurduklarıyla sınırlıdır' dedi.

"İmam hatip ve ilahiyat fakülteleri yetersiz"

Cemaatin okul faaliyeti olmadığını belirten Cübbeli, 'Bir talebimiz yok. Hastane, yurt faaliyetimiz yok. Talebe ilahiyatta okuyor, ona yurt açalım da bizde yatsın, kalksın demiyoruz. Mektepçiliğe zıtız' dedi.

İmam hatip ve ilahiyat fakülteleriyle şu anda sorunlu olduklarını anlatan Cübbeli gerekçelerini şöyle devam etti. 

'Temel sorun benim yaptığım reddiyeler. Kader inkar ediliyor. Amentü, FETÖ zamanında üçe indirilmiş. Biz de diyoruz ki, 'mühendisliğe, tıbba git' diyoruz. İlahiyatlar şu anda Mısır ekolünden, reformist ekolden etkilenmiş. Osmanlı'dan gelen Maturidi-Hanefi çizgi korunmuyor.'

Din eğitiminde imam hatip ve ilahiyatların yetersiz olduğunu kaydeden Cübbeli, 'Hatta şu anda biraz zararlı, çünkü deist, ateist çıkmaya başladı' dedi.

TOKİ fetvası: Faiz değil, vadeli satış

Diyanet'in TOKİ'nin konut satışına yönelik 'caizdir' şeklindeki fetvasına ilişkin şunları söyledi:

'Diyanet anlatamıyor. Fetva paralel ama illiyetleri farklı. Faiz ve kredi lafını kullanmanın anlamı yok. Vadeli bir satış bu. Daha önceki icraatlarına fetva vermedik. TEFE, TÜFE uygulanıyor fiyat değişiyordu. Şu andaki ölçüleri Diyanet anlatmaya kalkarken daha da beter ediyor. Enflasyon miktarına kadar faiz alınır diyor. Anlatma özürleri var.Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez. Enflasyon oynayan bir şey. 

AK Parti benden evvel 60'tı diyor, şimdi tek haneli. İslamiyet akitte, satışta, alışta fiyat sabit ister. Burada İsmailağa ne yapmış? Gitmiş Ziraat'in, TOKİ'nin başkan yardımcılarını aramış. Diyanet bunu niye yapmıyor? Biz burada sorduk cevaplar budur demesi lazım gelmez mi? Ziraat Bankası'nda kredi bulunmuyor. Şimdi komisyon caizdir. Koyun etine domuz eti demekle haram olmaz, domuz etine koyun eti demekle helal olmaz. TOKİ sana 200'e veriyor 20 sene sonra 250 alıyor. Burada rakam sabit. Bu telefonu 100 liraya satıyorum. Peşin verirsen 100 lira. 10 tane seçenek sunuyorum. 10 farklı fiyat söyleyebilirim. Akit bağlanırken seç diyorum. Peşin alamıyor, iki senelik fiyatı tercih ediyor. Ben de diyorum ki, eğer iki sene sonra ödeyeceksen fiyatı 300 lira. Akit tektir, söz tekdir, vadeli satıştır. Rakam oynamaz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
102
47
27
15
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

cunku dini ogrenen dinden soguyor, size dini bilmeyen ne derseniz bas sallayan kitleler lazim.

Bozkurt

Ateistin deistin ne zararını gördün hoca? Sana vaazı bırak diye şantaj yapanlar Richard Dawkins'in müritleri miydi?

Cingıl Bellz

İmam hatipli ya da değil, ateizm her halükarda güçlenecek tabi ki. Aklın yolu bir, insanlık zamanla bağnazlıktan temizlenecek.