Çok Sayıda Şikâyet Var Ama Kalıcı Yaz Saati Uygulamasında 'Geri Adım Yok'
Vatandaştan kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili günde ortalama 40-50 şikâyet gelmesi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın harekete geçtiği bilgisi basına yansımış, uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini açıklayan bakanlık yetkilileri, buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini söylemişti. Ancak Bakan Berat Albayrak'tan gelen son açıklama yaz saatinde değişiklik yapılmayacağı yönünde: 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bilimsel raporlarla enerji tasarrufu sağladığı ispatlanan kalıcı yaz saati uygulamasından taviz vermeyecek.'
8 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.
Kalıcı yaz saati uygulamasının temel amacı enerji tasarrufu sağlamak olarak açıklandı.
En çok etkilenen kesim öğrenciler ve çalışanlar oldu, gece karanlığında yola çıkmaya başladılar.
"Saatler yeniden geri alınsın” başlığı ile imza kampanyası başlatıldı.
CHP, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yaz saati uygulamasının sürekli hale getirilmesine yönelik tepkileri, Meclis gündemine taşıdı.
Ayrıca öğrencilerin ilk dersi ışıkları açarak işlemek zorunda olduğunu vurgulayan Yüceer sordu: "Enerji tasarrufunun miktarı nedir?"
Uygulamanın tamamına ilişkin bir ‘röntgen çekilecek’
Neşe Karanfil'in buHürriyet'te yayımlanan haberine göre, kalıcı yaz saatine ilişkin şikâyetler artınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyu değerlendirme kararı aldı.
Son 15-20 gündür bakanlığa günde ortalama 40-50 şikayet geldiği, bu başvuruların değerlendirildiği belirtildi.
Bakanlık yetkilileri, uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini ve buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini aktarmıştı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan gelen son açıklamalar ise yaz saatinde değişiklik yapılmayacağını ortaya koyuyor.
Albayrak, 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bilimsel raporlarla enerji tasarrufu sağladığı ispatlanan kalıcı yaz saati uygulamasından taviz vermeyecek. Düzenlemeyle, 2.5 milyar liralık tasarruf ve kış saatiyle havaların aniden kararmasından doğan psikolojik uyum sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bazı kesimler tarafından 'Güne karanlıkta başlıyoruz' eleştirilerini de Avrupa örnekleri çürüttü. Çünkü AB ülkelerinde mesailer çok erken başlıyor.' dedi.
Yorum Yazın
Tasarruf istiyosan müdürlerin altından makam arabalarını al, amk memeleketinde metrekareye 300 müdür düşüyor -.-
Kesinlikle.Vekil maaşları da düşsün;o da fazla israf çünkü.Nasılsa hiçbiri görevini gerektiği gibi yapmıyor.CB'nin ve ailesinin giderlerini saymaya gerek yok... Devamını Gör
Politikacıların, bakanlık personelinin umrunda mı mk? Mesaiye 10'da başlayıp, 4'te bırakıyorlar. Bunlara fırsat verenlerin mk.
Gidecek bir işiniz varsa 30 dklik karanlık farkını çok umursamayın bence
şimdi şöle oluyo bence. insanlar sabah işe gitmek için uyandıklarında hava karanlık olduuğu için lambaları yakmak zorunda kalıyo. ve hazırlandığı sürede bu ı... Devamını Gör
doğru tespit reis