Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar İçin Eğitici Oyun Örnekleri…

Çocuklar İçin Eğitici Oyun Örnekleri…

Şebnem Sucu
12.01.2022 - 11:14

Çocukların sosyal, kavramsal ve fiziksel gelişimini tamamlamada oyunların büyük katkısı bulunur. Okul dönemi öncesi eğitici oyular sayesinde çocuklar hem okul dönemine hazırlanabilir hem de eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilirler. Peki, çocuklar için eğitici oyun örnekleri nelerdir? İşte evdeki malzemelerle hazırlanan birbirinden güzel ve eğitici oyun örnekleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde TV ya da internet benzeri teknolojik aletlerin aşırı kullanımının çocuklara ne gibi zararlar verdiği yadsınamaz bir gerçek. Bu sebeple okul öncesi çocukları evde zapt etmek, onları güzel ve geliştirici yöntemlerle meşgul etmek için eğlenme isteklerinin yanı sıra öğrenmeleri için de iyi bir ortam hazırlanması gerekir. Çocuklar için oyunlar yemek yemek, su içmek kadar gerekli bir ihtiyaçtır. Evde onları en doğru ve güzel oyunlara sevk etmede ise anne-babalara bazı görevler düşer. Bu nokta da eğitici oyun örnekleri ebeveynler tarafından sık sık araştırılmaktadır. Bizlerde bu nedenle İçeriğimizde sizler için çocuklar için eğitici oyun örneklerine yer verdik. İşte detaylar…

Koridordaki Engeller

Bu oyunu oynamak için renkli kurdele veya bantları koridorun iki duvarı arasına farklı açılarla yapıştırmanız gerekiyor. Böylelikle dokunmadan geçmeniz gereken engelleri oluşturmuş olacaksınız. Renkli bantlara değmeyecek şekilde üzerinden veya altından geçerek koridoru geçmeye çalışın. 

Süt Kutuları ile Bowling

Evde oynanan bu oyun geri dönüşüm ve çevre bilincinin farkına varılmasına yardımcı olur. Oyun için çocuğunuzdan bir hafta boyu süt kutusu biriktirmesini isteyin. Kutuları biriktirdikten sonra evdeki koridorda koli bandı yardımı ile başlangıç çizgisi oluşturun. Ardından koridorun diğer kısmına süt kutularını yerleştirin. Bu eğlenceli oyunu oynamak için gerekli olan tek malzeme ise oyun için en uygun topu seçmektir.

Bardak Oyunu

Oyuna başlamak için; 2 tane zar, 9 adet plastik bardak ve farklı şekillerde etiketlere ihtiyaç vardır. Oyun şu şekilde oynanmaktadır; ilk olarak zar atılır ve hangi şekil ve renk bardağın üzerinde bulunmuyorsa o bardak hemen alınır. Oyunun galibi ise en çok bardağa sahip olan kişidir.

Sıcak – Soğuk Oyunu

Çocukların ipuçlarını değerlendirme yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olabilecek bu oyunu oynamaktan çocuklarınız oldukça keyif alacaklar. Oyunda bir kişi ebe seçilir ve gözleri kapatılarak bir eşya ya da oyuncak gizlenir. Çocuğun gözleri açıldıktan sonra saklanan eşyayı bulmaya çalışır. Bu sırada oyundaki diğer kişiler çocuğun gizlenen konumuna olacak şekilde yönlendirme yapar. Yani nesne uzaksa “soğuk” yakınsa “sıcak” şeklinde oyuncu yönlendirilir. Çocuk nesneyi bulduğunda bir başkasını ebe seçer ve oyun bu şekilde devam eder.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın