Görüş Bildir
Haberler
Oyun Hamuru Zararlı Mı? Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Oyun Hamuru Zararlı Mı? Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
24.09.2021 - 09:53

Son günlerde bir sosyal medya kullanıcısının ortaya attığı iddia ile oyun hamuru zararlı mı? Sorusu gündeme taşındı. Aynı şikayetler ile pek çok kişinin tepkisine yol açan durum nihayetinde uzmanların açıklamaları ile son buldu. Çocukların ince motor becerilerinin gelişimine destek olan oyun hamuru el kaslarını güçlendirdiğinden dolayı okul öncesi çocukların bol bol oynamaları tavsiye edilir. Peki, oyun hamuru zararlı mı? Evde oyun hamuru nasıl yapılır? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun hamuru çocukları üretmeye teşvik eder. Herhangi bir kurala bağlı olmadıklardan dolayı kalıpları dışına çıkarak hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olur. Özellikle okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine oyun hamuru oynamaları tavsiye edilir. El kaslarının gelişimine destek olduğundan dolayı yazı yazmalarını kolaylaştırmaktadır. Çocuklara bu gibi katkıları ile neredeyse her evde bulunan oyun hamuru bir sosyal medya kullanıcısının zincir marketten almış olduğu oyun hamurunun çocuğunun eline bulaştığını ve günlerce çıkmadığını iddia etmesi üzerine tartışmalara sebep oldu. Peki, oyun hamuru zararlı mı? Evde oyun hamuru nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

OYUN HAMURU ZARARLI MI?

Çocukların oynayabilecekleri eğlenceli ve eğitici oyunlardan biridir oyun hamuru. Ancak uzmanlar tarafından oyun hamurunun rengarenk yapısı ve İçerisindeki çeşitli kimyasallar nedeniyle alerji ve astım hastalıklarına sebep olabileceği ve çocuklar açısından tehlike saçtığı belirtiliyor. Oyun hamuru almadan önce ebeveynlerin dikkatli olması CE belgesi olmayan hamurların kesinlikle alınmaması öneriliyor.  

Aynı zamanda marka bilinirliği yüksek olan ürünlerin tercih edilmesi ve satın alınan hamurun kolay şekil alması yumuşak ve ele yapışmayan olmasına özen gösterilmelidir. Oyun hamuru zeminde boyamaya neden olmamalı ve çabuk kurumamalıdır. Kuruduğunda ise kolay temizlenmelidir.

EVDE OYUN HAMURU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

• 1 çay bardağı un

• 2 çorba kaşığı sirke

• 2 çorba kaşığı elma sirkesi

• Yarım çay bardağı tuz

• 1 çay bardağı su

Gıda boyası (isteğe bağlı)

EVDE OYUN HAMURU YAPILIŞI

• İlk olarak yağ, elma sirkesi, su, gıda boyası ve tuz ufak bir tencereye alınır, karıştırılır.

• Ardından un eklenir, ocağın altı açılır ve iyice karıştırılır.

• Hamur hazır hale geldiğinde toparlanmaya başlayacak.

• Hamur kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

• Son olarak hava almayan bir kabın içerisine alın.

Saklama süresi oyun hamuru ile oynama sıklığına bağlı olarak değişiklik göstereceğinden hakkında net ve doğru bir bilgi vermek mümkün olamayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın