Görüş Bildir
Haberler
Çocuklara Boyama Nasıl Öğretilir? Çocukların Boyama Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Çocuklara Boyama Nasıl Öğretilir? Çocukların Boyama Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Şebnem Sucu
28.09.2021 - 09:41

Çocuklar açısından boyama ve resim yapmak oldukça eğlenceli bir uğraştır. Özellikle okul öncesi ince motor becerilerinin gelişiminin yanı sıra boyama ve resim gibi aktiviteler ile çocuğunuzun yaratıcı yönünü keşfetmesine ve sağlıklı bir beyin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda boyama yapmak çocuğunuzun gün içine sıkıntısını gidermesine, güzel bir gün geçirmesine ve özgüven kazanmasına yardımcı olacak güzel aktiviteler arasında yer almaktadır. Peki, çocuklara boyama nasıl öğretilir? Çocukların boyama yeteneği nasıl geliştirilir? İşte bu gibi sorularınızın yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklar zamanını ayırarak özenerek yaptıkları boyamalardan hem keyif alırlar hem de bunu bir başarı olarak görürler. Ortaya çıkardıkları eserler onlar için bir gurur kaynağıdır. Yaptıkları basit bir boyama dahi olsa özgüven kazanırlar. Özellikle 2-3 yaşlarında çocuklarda boyamaya karşı bir ilgi artar. Bu zaman zarfında ne yaptıklarının ya da nasıl boyadıklarının bir önemi yoktur. Kalem tutarak el kasları güçlenir ve beyin gelişimleri desteklenir. Çocuklar için faydalı olacak boyama ve resimler zamanı en iyi şekilde değerlendirebilecekleri eğlenceli aktivitelerdendir. Peki, çocuklara boyama nasıl öğretilir? Çocukların boyama yeteneği nasıl geliştirilir? İşte konuya dair merak edilenler…

Çocuklara Boyama Nasıl Öğretilir?

Çocuklara Boyama Nasıl Öğretilir?

Çocukların yeteneklerini keşfetmek ve kaliteli vakit geçirmeleri için onları çeşitli aktivitelerle meşgul etmek gerekir. Bu bağlamda onlara boyama kitapları ya da görseller sunabilirsiniz. Bu tarz resimleri boyamak onlar için çok keyifli olacaktır.

 İlk etapta boyanacak resimlerin büyük objelerden oluşmasına özen göstermeniz gerekir. 0-3 yaş arası çocuklar için parmak boyası, sulu ya da pastel boyalar tercih edilebilir. Özellikle parmak boyalar bu yaş aralığındaki çocuklar için ideal bir tercih olacaktır. 5 yaş ve üzeri çocuklar kalem tutma konusunda daha iyi olduklarından dolayı kuru boyalar kullanılabilir. Boyama işlemini bir kâğıt üzerinde gerçekleştirebileceğiniz gibi sünger ya da patates baskısı ile sulu boya çalışmaları yaptırabilirsiniz.

Çocukların Boyama Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Çocukların Boyama Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Çocuğunuz boyama yapmaya ilk başladığı dönemlerde nesne, hayvan ya da insan figürlerini boyarken hangi renge boyanması konusunda kararı ona bırakmanız yani hayal gücünü kullanmasını sağlamanız onun için faydalı olabilir. İlerleyen dönemlerde boyama yaparken neyi hangi renge boyaması gerektiğini zaten kendiliğinden öğrenecektir. 

Çocukların boyama yeteneğini geliştirmesine yardımcı olacak bazı tüyolar şöyle sıralanabilir;

• Çocuğunuza küçük bir resim defteri, boyama kitapları ve renkli boyama kalemleri alarak heyecanlanmasını sağlayın.

• Her gün en az 1 saatinizi boyama yapmaya ayırın. 

• Boyama için aldığınız resim defteri, boyama kitabı ve boya kalemlerini ayrı günlerde çıkarın.

• Çocuğunuzun resim yapma konusunda yetenekli olduğunu düşünüyorsanız ünlü ressamların tablolarını birlikte inceleyin. Resimde anlatılan konulardan bahsederek resime ve sanata olan ilgisini arttırabilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın