Görüş Bildir
Haberler
CHP MYK'da Revizyon: Yeni A Takımı Belli Oldu

CHP MYK'da Revizyon: Yeni A Takımı Belli Oldu

adem kara
08.05.2014 - 17:19 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 18:42
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Yönetimi Değişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinde beklenen yönetim değişikliğini yaptı. 17 üyeli Merkez Yönetim Kurulu'nda 6 genel başkan yardımcısının yerine yeni isimler atandı. Gürsel Tekin, genel sekreterlik görevine getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değişikliğe göre genel başkan yardımcılarından Umut Oran, Perihan Sarı, Nihat Matkap, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın ve Bihlun Tamaylıgil'in Merkez Yönetim Kurulu'ndaki (MYK) görevlerine son verildi. Yerlerine 60 kişilik Parti Meclisi'nden yeni isimler atandı.

Seçim sonrası parti içi değerlendirmelerde eleştirilerin hedefinde olan Seçim Komisyonu'ndaki 5 genel başkan yardımcısından sadece Bülent Tezcan MYK'daki yerini korudu.

Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray, Burhan Şenatalar yönetime girdi. Bu isimlerden Tekin Bingöl, Adnan Keskin'in yerine örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atandı. Yeni isimlerden Emel Yıldırım eski bir gazeteci, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise merkez sağdan CHP'ye gelmiş bir isim, Çıray Demokrat Parti (DP) kökenli.

Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Şafak Pavey, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı genel başkan yardımcılığı görevini sürdürecek.

MYK'da sorumluluk alanı değişenler

Merkez Yönetim Kurulu'nun iki üyesinin görev alanları değişti. Buna göre Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Koç, milletvekili olduğu Samsun ilinde partinin elindeki belediyeleri kaybettiği gerekçesiyle yerel seçimlerden sonra istifasını sunmuş, ancak istifası Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmemişti.

İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Bihlun Tamaylıgil'in yerine genel sekreter olarak atandı. Tamaylıgil, Baykal döneminden bu yana MYK'da Faik Öztrak'la birlikte görev yapan iki isimden biriydi.

Revizyonun amacı örgütü güçlendirmek

Tekin'in bu göreve getirilmesi CHP'de 'güçlü genel sekreterlik' modelinin fiilen yeniden hayata geçirilmesi anlamına geliyor. Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde yapılan tüzük değişikliği ile CHP'de 'güçlü genel sekreterlik' dönemi sona ermiş, örgütler, genel sekreterin sorumluluk alanından çıkarılmıştı. Bu görev, bir genel başkan yardımcısının sorumluluğuna verilmişti.

Tekin'in bu göreve getirilmesiyle CHP'de genel sekreterlik yeniden ön plana çıkacak. Parti Tüzüğü'ne göre genel sekreter, parti içindeki koordinasyon ile tüm resmi yazışmalardan sorumlu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni MYK'da Tekin'e verdiği yeni görev dışında, Veli Ağbaba ve Tekin Bingöl gibi örgüt içinden gelen ve örgütü tanıyan isimleri tercih etmesi örgütlerde yeni bir yapılanma anlamına da geliyor. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve eski Ankara Milletvekili Tekin Bingöl il başkanlığı yapmış isimler. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Bingöl, CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav'a yakındı.

Parti yönetimindeki bu değişikliğin örgütlere yansıması bekleniyor. Bu kapsamda aralarında İstanbul, Ankara ve Antalya'nın da bulunduğu il başkanları ve il yönetimlerinde değişiklik beklentisi parti içinde konuşuluyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/chp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0