Görüş Bildir
Haberler
CHP, 160 Adayını Daha Belirledi

CHP, 160 Adayını Daha Belirledi

Fatih UZUN
16.01.2014 - 22:10

CHP, 160 Adayını Daha Belirledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, 11 il belediyesinin de aralarında bulunduğu 160 noktada belediye başkan adaylarını belirledi

CHP; bir süredir Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen eski MHP'li Aytaç Durak ve Uşak için ismi geçen eski MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan'dan vazgeçti. Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan Fatih'ten aday olurken, İstanbul'un toplam 21 ilçesinde adaylar belirlendi. Belirlenen isimler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e yakın isimler olması dikkat çekti. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın Hatay'ın bazı ilçelerindeki belediye başkan adaylarını beğenmediği gerekçesiyle istifa ettiğini yalanladı.

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM, 11'i il belediyesi 160 noktada adayını belirledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için bir süredir değerlendirilen eski MHP'li Durak ve mevcut başkanvekili Zihni Aldırmaz isimlerinden vazgeçilirken, halen Çukurova Belediye Başkanı olarak görev yapan Yıldıray Arıkan ismi üzerinde mutabakat sağlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Soner Çetin ise Çukurova Belediye Başkanı adayı olarak belirlendi.

Uşak'ta Yazgan

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın karşı çıktığı eski MHP'li Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ismi de MYK'da veto edildi. Uşak adayı Bülent Yazgan olarak belirlendi. Çorum'da eski DP'li Kenan Nuhut, Denizli'de Kazım Arslan, Hakkari'de Nazım Ertuş, Kastamonu'da Mehmet Yıldırım, Kırşehir'de Deniz Akpınar, Sakarya'da Raşit Dünya, Tunceli'de Hızır Bahtiyar Aytaç, Şanlıurfa'da eski DP'li Hale Soran, Zonguldak'ta ise mevcut belediye başkanı Muharrem Akdemir aday oldu.

Erbakan CHP adayı oldu

İstanbul'da ise Ak Parti'nin yönetimindeki 21 ilçenin adayları belirlendi. Ak Parti'nin kalesi olarak bilinen Fatih'te CHP, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ile yarışa girecek. CHP, Ak Parti'nin güçlü olduğu Ümraniye'de Sacit Eyüboğlu, Bağcılar'da ise din sosyologu Muhammet Çakmak ile seçmenlerden oy isteyecek. CHP, Arnavutköy'de Ruhi Tuncel, Bahçelievler'de Saffet Bulut, Başakşehir'de Özgür Karabat, Bayrampaşa'da Bahri Sipahi, Beykoz'da Hızır Yılmaz, Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Gürbüz Çapan, Eyüp'te Selami Çelebioğlu, Gaziosmanpaşa'da Selahattin Meriç, Güngören'de Ahmet Güzel, Kağıthane'de Serdar Kurşun, Pendik'te Tuncer Özyavuz, Sancaktepe'de Özgen Nama, Sultanbeyli'de Mustafa Çolak, Sultangazi'de Ali Acar, Şile'de Aras Aslan, Tuzla'da Cemil Ekşi, Zeytinburnu'nda Mustafa Fazlıoğlu ile yarışa girdi.

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-16...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0