Büyük Başarı Öyküsü Olarak Gösterilen Simit Sarayı'nın Yükselişi ve Düşüşü Nasıl Oldu?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Büyük Başarı Öyküsü Olarak Gösterilen Simit Sarayı'nın Yükselişi ve Düşüşü Nasıl Oldu?
Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Peki yurtdışında ve yurtiçinde pek çok şubesi bulunan dev firmanın yükselişi ve düşüşü nasıl oldu?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Simit Türk sokak lezzetlerinin belki de en popüler olanı. Tarihi simit fırınları, bölgelere göre değişen lezzetleri ve genellikle sokakta satılmasıyla ülkemizin sembollerinden.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sokakta satılan simitin imajı 2002 yılında Simit Sarayı'nın kurulmasıyla değişti. 20 yıllık şirketin kurucuları ise Haluk Okutur, Mehmet Tarakçı ve Abdullah Kavukçu.
Firma büyük bir yükseliş gösterdi. Kuruluşundan iki yıl sonra, yani 2004'te 18. şube açılmıştı.
İşler öyle büyüdü ki 2005 yılında dünyanın ilk simit fabrikası açıldı. 2007 yılında ise dünyaya açılmak için franchising sistemine geçildi.
2010 yılında Hollanda'da açılan ilk şubenin ardından ülke sınırları dışında pek çok ülkede yeni şubeler açıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2014 yılında ise şirket okyanusun ötesine adım atarak New York'ta meşhur 6. Cadde'de bir şube açtı.
Arda Turan'lı Burcu Esmersoy'lu reklamlar çokça konuşuldu.
İngiltere, Suudi Arabistan derken 25 ülkede şubeler açıldı ve firmanın kendi resmi sitesinden aldığımız verilere göre 11.250 çalışan sayısına ulaşıldı.
Tabii bu büyüme döneminde bazı teşviklerin de katkısı oldu. Dünyanın en prestijli caddelerindeki şubelerin kiralama bedelleri dudak uçuklatmaya devam ediyordu.
2017 yılına geldiğimizde firma Suudi Arabistan merkezli perakende devi Fawaz Alhokair Grup ile yüzde 10 ortaklık için anlaşmaya vardı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Daha 9 ay önce ise Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu ciroların %65'inin yurt dışı şubelerinden geldiğini belirtmişti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Halbuki sabah akşam simit yiyen bir milletiz. Asgari ücret hesaplamasından biliyorum.
adamların batması bile zafer ..olan ziraat bankadına oldu. Yazık oldu Eskiler Sümerbank için devlet don gömlek satar mı derlerdi. Şimdi devlet simit satacak.... Devamını Gör
sürekli zam yaptı, simitleri o kadar ince yapıyorlar ki arasını açmak dahi mümkün değil
mevzu baska....neyse yine de afiyet olsun