Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
19.06.2014 - 07:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Günlük Raporlar - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Dolu, Yıldırım, Su baskını, Ulaşımda aksama, vb) dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, Trakya ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

BURSA Parçalı bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ISTANBUL Parçalı bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

SAKARYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ile Manisa ve Afyon'un kuzey çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

AYDIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 36

İZMİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

MANISA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 32

ANTALYA Az bulutlu ve açık 38

K.MARAŞ Az bulutlu ve açık 36

MERSİN Az bulutlu ve açık 30

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.AKSARAYAz bulutlu ve açık , zamanla parçalı bulutlu 31

ANKARA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

KONYA Az bulutlu ve açık , zamanla parçalı bulutlu 32

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Zonguldak ve Bartın, zamanla iç kesimleri ile Kastamonu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

DÜZCE Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

KASTAMONU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

ZONDULDAK Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Öğle saatlerinden sonra Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GIRESUN Parçalı ve az bulutlu 27

ORDUParçalı ve az bulutlu 28

SAMSUN Parçalı ve az bulutlu 28

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 27

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ELAZIG Az bulutlu ve açık 35

ERZURUM Parçalı ve az bulutlu 24

IGDIR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

TUNCELI Az bulutlu ve açık 34

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATMANAz bulutlu ve açık 38

DIYARBAKIR Az bulutlu ve açık 38

GAZIANTEPAz bulutlu ve açık 36

SANLIURFA Az bulutlu ve açık 39

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu; batısı çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz: Batısı doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5; Doğusu: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde; Doğu Karadeniz: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinde batısında 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinde güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Güney Ege: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra güneyinde 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, güneyinde 1,0 ila 2,0m; akşam saatlerinde Güney Ege'nin güneyinde 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, öğleden sonra 4 ila 6 kuvvetinde; Doğu Akdeniz: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında öğleden sonra 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0