Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
19.05.2014 - 09:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin, Bayburt, Erzincan, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in batı kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sivas ve Kahramanmaraş çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SOMA'DA HAVA DURUMU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının 26 derece olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Artvin, Bayburt, Erzincan, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, yerel su saskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Az bulutlu 26

BURSA Az bulutlu 24

EDİRNE Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 26

İSTANBUL Az bulutlu 21

  • EGE

Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde Güney Ege Kıyıları'nın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu 21

İZMİR Az bulutlu ve açık 27

KÜTAHYA Az bulutlu 23

MANİSA Az bulutlu ve açık 28

  • AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Adana ve Osmaniye'nin kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ANTALYA Az bulutlu 26

HATAY Az bulutlu 27

ISPARTA Az bulutlu 22

  • İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 23

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık 22

KONYA Az bulutlu 23

NEVŞEHIR Parçalı ve az bulutlu 21

  • BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık 23

BOLU Az bulutlu 22

DÜZCE Az bulutlu 23

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 21

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzincan, Kars, Ardahan ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgarın bölgenin batısında yer yer kuvveti olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BİTLIS Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ERZURUM Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuzey kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.18

VAN Parçalı ve çok bulutlu 19

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25

KİLİS Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'de gündüz fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4,Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4,doğusu güneybatıdan 5 ila 7,gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'in doğusunda gündüz 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatı, kuzeyi gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0