Görüş Bildir
Haberler
Beden Dili İnsanı Rezil de Eder Vezir de! Kasık Göstermekten Dudak Isırmaya Kadar Yapılan 23 Davranışın Anlamı

etiket Beden Dili İnsanı Rezil de Eder Vezir de! Kasık Göstermekten Dudak Isırmaya Kadar Yapılan 23 Davranışın Anlamı

İletişim esnasındaki duruşumuz, bakışımız, oturuşumuz, kalkışımız ve jestlerimiz aslında kendimizle alakalı birçok durumu ele veriyor. Bazen farkında olmadan yaptığımız hareketler, karşı taraftaki insanı olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. İşte böyle durumlarda daha dikkatli olmamız için bu davranışları ve hareketleri sizler için derledik. Gelin hep beraber bunlar neymiş öğrenelim. 

Kaynak: @ononbedendili

Daha önce yaptığımız içeriğimize de göz atabilirsiniz! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İki elin avuç içinin birbirine bakar şekilde olması

1. İki elin avuç içinin birbirine bakar şekilde olması

Tartışılan kişiyle olan mesafeyi kapatmak ve ifade edilen kelimelerle onun zihnine ulaşmak istediğini gösterir.

2. Başı bir tarafa eğmek

2. Başı bir tarafa eğmek

Kafanızı yana yatırdığınızda, bu genellikle size söylenen bilgileri keskin bir şekilde dinlediğini veya neyin iletildiğiyle ilgilendiğiniz anlamına gelir. Ayrıca çok yoğun konsantre olduğunuz anlamına da gelebilir.

3. Konuşmaya sonradan katılmak

3. Konuşmaya sonradan katılmak

Eğer iki kişi konuşurken siz bu konuşmaya daha sonra katıldıysanız ve oradaki kişiler size doğru dönmüyorlarsa siz orada çok fazla arzu edilmiyor ve istenmiyorsunuz demektir. Kişiler size karşı dönmeyerek sizi istemediklerini belli ediyorlardır.

4. Ceketin düğmeleri ile oynamak

4. Ceketin düğmeleri ile oynamak

Erkekler genellikle karşı tarafın ilgisini çekmek için bu yola başvurur. Ceketinin düğmeleri ile oynayarak ilgi çekmeye çalışırlar. Bilinçaltına inecek olursak, elbiselerini çıkartmak istedikleri söylenebilir.

5. Saati kontrol etmek

5. Saati kontrol etmek

Birisiyle konuşurken saatinizi kontrol etmek, yapılabilecek en saygısız hareketlerden biridir. Bu hareket karşınızdakine onunla konuşmak yerine yapılacak daha önemli işleriniz olduğunu ya da onunla konuşmayı bitirmek için sabırsızlandığınızı gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz kapaklarını ovmak

6. Göz kapaklarını ovmak

Konuşmalar sırasında, kendilerine zor bir soru sorulduğunda veya kaygılarını azaltmak, göz temasını kesmek için kullanılabilir. Ayrıca, göz kapaklarında vagus özel sinirini uyarır ve masaj yapıldığında kalp ve solunum hızlarını yavaşlatmaya yardımcı olur.

7. Kendi ellerimizi tutmak

7. Kendi ellerimizi tutmak

İnsanın kendi kendini teselli etmesini gösterir. Çocukken ebeveynlerimizle el ele tutuşurken hissettiğimiz güvenliğin nostaljik bir hatırlatıcısı olarak bilinir. Bunu aşırı resmi etkinlikler sırasında veya işyerinde gergin bir müşteriyle tanışırken yapıyor olabilirsiniz.

8. Ayakları çaprazlamak

8. Ayakları çaprazlamak

Bir ayak bileği diğerinin üzerinde veya ayakta dururken yapılır. Kişi kendini çekimser hissedebilir. Ayak bilekleri ne kadar sıkı kilitlenirse, kişi o kadar fazla endişe veya stres yaşayabilir. Eğer ayakları uzatıp yapılırsa tam tersi rahatlama göstergesidir.

9. Bakışları kaçırmak

9. Bakışları kaçırmak

Bakışı engelleme (gözleri kapamak, gözlerin açılmasını geciktirmek, uzun bir süre boyunca aşağı bakmak), çok güçlü bir şüphe, inkar etme veya anlaşmazlık göstergesidir.

10. Ayak uçlarının yönü

10. Ayak uçlarının yönü

Baş nereye bakarsa baksın beden ve ayak uçları hangi yönü gösteriyorsa beyin o yöne gitmek istiyordur. Bir kişi ayakta dururken kişinin ayak uçlarına bakarak o kişinin neyle ilgilendiğini anlamak mümkün olmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Parmaklarını açarak bir yüzeye koymak

11. Parmaklarını açarak bir yüzeye koymak

Bir yüzeye değen ve yayılmış olan parmak uçları, önemli bir güven ve otorite göstergesidir.

Özellikle toplantılarda ayakta yapıldığında stresli bir ortam oluşturur.

12. Avuç içinin yukarı bakması

12. Avuç içinin yukarı bakması

Kişinin iletişime açık olduğu konumdur. Rahatlık, isteme, avuç içini göstererek saklayacak bir şeyim yok mesajı iletilerek samimiyet ve içtenliği temsil eder. İletişim kurmada olumlu ve yapılması gereken bir davranıştır.

13. Dokunarak el sıkışma

13. Dokunarak el sıkışma

İnsanlar bazen başkalarına diğer elleriyle dokunarak tokalaşırlar. Kol, dirsek veya sırtına dokunabilirler. Böyle bir özel alan ihlali, kişinin iletişimden yoksun olduğu anlamına gelir. Kişinin arkadaşlığa ihtiyacı olduğunu gösterir.

14. Dudak ısırmak

14. Dudak ısırmak

Dudak ısırmanın iki ayrı anlamı vardır. Birincisi kişinin gergin olduğu anlamına gelir. İkincisi ise konuşulan kişiye ilgi duyulduğu ifade eder. Dudak ısırmak aynı zamanda kişinin sakladığı bir durumun ortaya çıkmasında da kullanılır. Bu kişinin “eyvah yakalandım” mesajını içerir

15. Kısmi kol kavuşturma

15. Kısmi kol kavuşturma

Tam kol kavuşturma hareketini bazen başkalarının yanında korkumuzu fazla açığa vuracağından kullanmak istemeyiz. Desmond Morris, bu hareketin kişinin çocukken korktuğunda ebeveyninin elini tutarak yaşadığı rahatlamayı yeniden yaşamasını sağladığını söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Elleri arkada bağlamak

16. Elleri arkada bağlamak

Fazla özgüvenin açığa çıkmış halidir. Otorite ve gücü temsil eder. İnsanlar bu duruş ile karşısındaki insana benim arkam sağlam mesajı verirler. Hapishanedeki mahkumlar ellerini arkada bağlayıp olta atarak buranın gücü ve hakimiyeti bende imajı verirler.

17. Konuşurken bardakla oynamak

17. Konuşurken bardakla oynamak

Panik yapmayın, bu bir sıkılma belirtisi değil, sizden hoşlandığının göstergesi. Uzmanlara göre bir erkek bir kadınla buluştuğunda sürekli farklı objelerle oynama ihtiyacı duyuyorsa bu onun karşısındakinden hoşlandığı anlamına geliyor.

18. Kasık bölgesini göstermek

18. Kasık bölgesini göstermek

“Kasık Bölgesini Gösterme” baskın olarak erkeksi bir harekettir. Kişi her iki ayağını ve/veya bacaklarını birbirinden ayırarak yere sabitler. Erkekler tarafından baskınlık işareti olarak kullanılır, çünkü üreme organlarını vurgular ve bir çeşit erkeklik gösterisidir.

19. Ayak bileklerini kavuşturmak

19. Ayak bileklerini kavuşturmak

Olumsuz, savunma tavrına işaret eder ve bilek kilitleme hareketi için de aynı şey geçerlidir. Bilek kilitleme hareketinin erkeklerde görülen şeklinde yumruklar da kenetlenmiş olarak dizlerin üzerinde durur ya da eller sandalyenin kollarını kavrar.

20. Yüzüğükle oynamak

20. Yüzüğükle oynamak

Bir konuşma veya önemli bir toplantı sırasında, yüzüklerinize dokunur, parmaklarınızla oynarsanız, canınız sıkılmış ve bir an önce çıkıp başka bir yerde olmayı tercih ediyormuş gibi görünebilirsiniz. Aşırı heyecandan da alışkanlık edenler oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Göz devirmek

21. Göz devirmek

Göz devirmek saygı göstermediğiniz izlenimini yaratır. Yakın bir arkadaşınızla sohbet arasında yaptığınızda gerçek duygunuzu bilebilir ama patronunuz ya da hiç tanımadığınız birileriyle konuşurken bu hareketi yapmak onlara saygısız olduğunuz düşüncesini verir.

22. Parmaklarını iç içe geçirmek

22. Parmaklarını iç içe geçirmek

Ellerimizi kenetler gibi tutup, parmaklarımızı iç içe geçirerek ellerimizi ovduğumuzda, beyin aşırı endişe ve gerginlik durumundan çıkmak için daha çok temas ihtiyacı içindedir. Sıkıntı durumunda konudan çıkabilecek yollar arandığını göstermektedir.

23. Burun delikleri genişliyorsa

23. Burun delikleri genişliyorsa

Genişleyen burun delikleri, bilinçaltı fiziksel çekiciliğin, ortamdan mutlu olduğunun bir göstergesidir. Bu kesinlikle sizinle konuşmaya ilgi duyduğunun bir işaretidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
281
75
63
49
34
22
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?