Bebeklerde Çok Sık Görülen Bebek Reflüsü Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Anlatıyoruz
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bebeklerde Çok Sık Görülen Bebek Reflüsü Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Anlatıyoruz
Reflü yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de görülebiliyor. Bebekleri rahatsız eden ve anne babaları endişelendiren bebek reflüsünün belirtileri ve yapmanız gerekenler bu içerikte. Bebeklerde sıklıkla görülen bebek reflüsü hakkında bilmek istedikleriniz için içeriğe buyurun!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebekler, yetişkinler gibi mide rahatsızlıklarına sahip olabiliyor. Bebeklerde en çok görülen mide rahatsızlığı olan reflü ebeveynlerin en merak ettikleri konulardan biri.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebeklerde reflü çok sık görülüyor. Reflü, midedeki içeriğin geri çıkması demek. Bu rahatsızlık bebeklerde özellikle dikkat edilmesi gereken durumlardan.
Yiyecekler ağızdan alındıktan sonra yemek borusuna gidiyor. Yemek borusundan ise mideye geçiyor. Yemek yendikten sonra özofagus sfinkteri kası açılarak ağızdan alınan yemeklerin yemek borusuna ve sonra mideye geçişini sağlıyor.
Reflü hastalığı daha çok yenidoğan bebeklerde görülüyor. Yenidoğan bebeklerde sözü edilen kas tam gelişmediği için yenidoğanlarda görülme sıklığı daha fazla.
Bebeklerde reflüye neden olan birçok etken var. Bu nedenlerden bazıları şöyle:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Reflünün belirtileri birçok şekilde kendini gösteriyor. Anne ve babaların bu belirtileri dikkatlice takip etmesi gerekiyor. Bu belirtilere dikkat edilmediği takdirde bebek sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.
Reflünün en bilinen belirtisi tabii ki kusma. Bunun dışında da bebeklerde reflünün birçok yaygın belirtisi var.
Bebeklerde reflü bazen belirtisiz de görülebilir. Bu tarz reflü çok daha sinsi ilerleyeceği için anne ve babaların çok daha dikkatli olması gerek.
Gizli reflü belirtilerini ebeveynler yakından takip etmeli. Sayılan belirtileri bebeğiniz sık sık yaşıyorsa o zaman doktora danışmalısınız.
Doktorlara göre reflü tedavisinde en önemli kriter beslenmenin doğru bir şekilde yapılması. Bebeklerin beslenme esnasında hava yutmaması, dik pozisyonda beslenmesi, sık ama küçük miktarlarda beslenmesi oldukça önemli.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Reflüyü engellemek için bir başka öneri ise beslenme sonrası bebeklerin gazının mutlaka çıkarılması. Gazı çıkarılmayan bebeklerde gaz sıkışması reflüye neden olabiliyor.
Reflüyü tetikleyen önemli sebeplerden biri stres. Bebeğin huzurlu bir ortamda beslenmesi çok önemli.
Ebeveynler bu önerileri dikkate alarak uyguladığında başka bir tedaviye gerek kalmadan reflü geçiyor. Ama anne babaların reflü için yapabilecekleri de var.
Bebeğinizin yaşam tarzında küçük değişiklikler yaparak reflünün önüne geçebilirsiniz. Bu önlemler alındığında ekstra bir tedaviye ihtiyaç duyulmadan reflü hastalığı son buluyor.
Bebeklerde görülen reflünün bebekten bebeğe süresi değişse de genellikle kendiliğinden geçiyor. Çoğu bebekte bulunan reflü hastalığı zaman içinde yemek borusu ile mide arasındaki kasın gelişmesi ile kendiliğinden son buluyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın