Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilinde İnternet Kullanımı Yüzde 140 Arttı!

Bayram Tatilinde İnternet Kullanımı Yüzde 140 Arttı!

Faruk Bal
28.09.2015 - 15:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turkcell, geride bıraktığımız Kurban Bayramı’yla ilgili iletişim istatistiklerini açıkladı. Buna göre Turkcell’liler, 23 – 27 Eylül tarihleri boyunca toplam 1,5 milyar dakika konuştular.  Sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Adana, Hatay en çok konuşan ilk 10 il oldu.

Arefe günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan 5 günde Turkcell müşterilerinin data kullanımı 4,8 milyon GB oldu. Bu sayede geçen seneki Kurban Bayramı’ndaki veri tüketimine göre yüzde 140’lık bir artış oldu. Yine aynı süre boyunca Turkcell’liler 897 milyon adet SMS, 5,2 milyon adet MMS gönderdi. Konuşma da olduğu gibi data kullanımında da ilk sırada İstanbul yer aldı. İstanbul’un yanı sıra sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Mersin, Hatay ve Adana en çok data kullanan iller oldu.

Turkcell abonelerinin bayram kutlamasında bolca kısa mesaj (SMS) ve görüntülü mesaj (MMS) kullanmış. 5 günde gönderilen kısa mesajların (SMS) sayısı 897 milyonu geçti. Yine gönderilen görüntülü mesaj (MMS) sayısı ise 5,2 milyonu aştı. Bayram sevincini yurtdışına da taşıyan Turkcell’liler,  arefe ve bayram süresince yabancı ülkelerde yaşayan yakınlarıyla toplam 9 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke Almanya oldu. Bayramda yurtdışında bulunan Turkcell müşterileri ise Türkiye’yi en çok Suudi Arabistan’dan aradı.

Bayramlaşma trafiği, Turkcell Europe’da da yoğun olarak yaşandı. Almanya’da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, bayram boyunca Turkcell’lilerle 472 bin dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, AntalyaGiresun, Hatay, Adana, GaziantepBalıkesir oldu.

Bilgiçagı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0