Bakan Pakdemirli'den 'Çamaşır Sulu Döner' Açıklaması: 'Ismarlama Haber Yapılmış'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakterili etlerin çamaşır suyu ile yıkanarak döner yapıldığı iddialarına yanıt verdi. İddianın sahibi Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan ile görüştüğünü belirten Pakdemirli, 'ısmarlama bir haber' dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Pakdemirli'ye, son günlerde gündemde olan bakterili etlerin çamaşır suyu ile yıkanarak döner yapıldığı iddiaları hatırlatıldı. Pakdemirli şunları söyledi:
'Habere baktım. Döner ve çamaşır suyu. Dernek Başkanı da var haberde. Hemen başkanı aratıp, 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını biliyorsan söyle hemen denetleyeceğiz.' dedim. 'Bir yer gösteremedi. Peki neden bu haberi yaptırdın?' dediğimizde 'Efendim biz rulo döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye böyle bir haber yaptırdık.' dedi. Ismarlama haber anlayacağınız. Rulo döner üretmek ve bunları perakende satış noktalarına ulaştırmak doğrudur. Yerinde de düzgün hazırlanırsa, düzgün lojistikle bu rulo dönerler de gidebilir. Burada rekabet içerisinde olan iki grubun bindikleri dalı keserek bu işi yapmalarını doğru bulmuyoruz. Bu sektöre zarar verir. Bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bununla ilgili yasa da çıkacak.'
CHP'li Tanal'a yanıt: İddiaları tamamen asılsız
Pakdemirli iddianın asılsız ve iftira niteliğinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:
'CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, kamuoyu nezdinde şahsım hakkında küçük düşürücü ve itibar suikastı yapan birtakım iddialarda bulunmuştur. Bu iddialar tamamen asılsız, mesnetsizdir, iftira niteliğindedir. Bunlar tamamen kamuoyuna yönelik 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapılan iddialardır. İddia makamı iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Söz konusu kişinin hakkımdaki iddialarını ispatlamaması veya düzeltmemesi halinde avukatlarım aracılığıyla hukuki süreci başlatacağımı kamuoyuna beyan ederim.'
Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan, Türkiye gazetesine verdiği demeçte dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu. Kendisi de bir zincir döner restoran sahibi olan Mercan, büfelerin döner takmaması gerektiğini, eti soğuk zincirden almaları gerektiğini belirtmişti. Son tüketim tarihi geçen tavukların merdiven altı işletmelere daha ucuz fiyattan verildiğini belirten Mercan, 'Ben 12 liraya alıyorsam onlar 6-7 liraya alıyor. Çok bakteri üremişse çamaşır suyuyla bunları yıkayıp döner yapıyorlar” demişti.
Büfeciler Odası Başkanı: Amaçları rant, iftira atılıyor
İstanbul Büfeciler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, Mercan'ın iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtmiş ve 'amaç rant' demişti:
“55 yıldır bu işin içindeyim. Etin çamaşır suyuyla yıkandığını ne gördüm ne duydum. Burada amaç ‘Siz yapmayın bizden alın biz kazanalım’dır. Patates tarladan alınırsa 1 lira, araya aracılar girince 3.5 lira oluyor. 5 liralık döneri de araya aracılar koyup 10 liraya mı satalım? Biz kazanalım siz de bize hizmet edin diyorlar. Tarım İl Müdürlükleri bu büfelerden her gün numune alıp denetim yaparlar. Sağlık Bakanlığı müsaade eder mi? İmalathanelerin hepsi denetleniyor. Hangi büfeye imalathaneye gitseniz dondurucuları vardır. Ben de iddia ediyorum benim üyelerimin hiçbirinin kalitesiz ya da zehirleyen döner sattığı iddiası asla doğru değildir. İftira demeyeceğim ama resmen öyle. Rapor olmadan, tahlil olmadan kişilerin ekmeğiyle oynamak olur mu? İstanbul’da bize bağlı 2 bine yakın büfe var. Bunların yarısı döner satar. Bu iddialarda amaç ranttır başka bir şey değildir. Kanun yasa derse ki siz döner yapmayacaksınız, döneri buradan alacaksınız o zaman boynumuz kıldan ince. Ama bir derneğin başındaki biri bunu söyleyemez. Yazıklar olsun diyorum. İnsanlar başkalarının ekmeğiyle oynayarak çıkar sağlamaya çalışmasın.”
Yorum Yazın
Ben artık bu akpli bakan ve vekillerin allah birdir dese bile inanmam. Yalan söyleme de master yapmış bu güruhlar ne milletin sağlığını düşünür ne de kesesin... Devamını Gör
Domestos kullanmayan mekandan yemeyin benden tavsiye zira tadını etkiliyor
Rant uğruna kamuoyunu yanıltmak için kasıtlı yalan haber üretmek, tavuğu çamaşır suyuyla yıkamaktan daha hafif bir sahtekarlık değil.