Ankara Eğlence Sektörünü Ayakta Tutan ve Birçok İnsanın Merak Edip Gitmek İstediği Pavyonlarla İlgili Şaşıracağınız Detaylar
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Ankara Eğlence Sektörünü Ayakta Tutan ve Birçok İnsanın Merak Edip Gitmek İstediği Pavyonlarla İlgili Şaşıracağınız Detaylar
Köy odaları meselesini ilk kez duydum...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BluTV, Ankara'yla özdeşleşmiş olan pavyon kültürüyle ilgili bir belgesel yayınladı. Bu kültüre dair merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını kesinlikle alacaksınız.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Öncelikle pavyon artisti Sinem'in anlattıklarına bakalım. Sinem, gazetede "içkili mekanımıza bayan garson aranıyor" ilanını görüp gitmiş ve ortamı görünce çalışmak istemediğini belirtmiş. Kendisini karşılayan görevli de her içtiği içki bardağına 5 lira alacağını söylemiş.
Saçının, makyajının ve fiziğinin dikkat çekici olması gerektiğini söyleyen Sinem, müşterilerin isteğine göre davranıldığını söylüyor. Küfür seven müşteriye küfür edildiğini, kimisinin şiddet sevdiğini kimisinin ise kibar kadınları sevdiğini söylüyor.
"Sen iş yerinde müşterilerin psikoloğu oluyorsun, kuaförler de bizim psikoloğumuz oluyor" diyor Sinem. Kuaförler artistlerin kendilerini iyi hissettikleri yer olmuş.
Artistlerin arasında "masa bozmak" diye bir olay da varmış. Bir kadının müşterisine diğer kadının gidip onu kötülemesi. Birinin gidip diğerinin müşterisine masasındaki kadının sevgilisi olduğunu söylemesi bunun için yeterliymiş.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sinem'den sonra işletmeci Mustafa'nın söylediklerini de büyük ihtimalle hiçbir yerde duymamışsınızdır. Mustafa, her mekanın akşam 6'dan sonra yemek hazırladığını, civarda çalışan ya da durumu olmayan insanların gelip yemek yediğini, 9'a kadar sürdüğünü söylüyor.
Patron Sedat da birçok insanın merak ettiği o konuyu açıklığa kavuşturuyor. Yani artistlerle dans etme meselesi. Bir oyunun 50 lira olduğunu peçeteye isimlerin yazılıp sırasıyla dans edildiğini söylüyor. Dans etmek için 2 saat bekleyenler bile oluyormuş.
Bu pavyon kültürü, eğlence sektörü de köy odalarından çıkmış. Köylerde gece yarısına kadar süren düğünlerin ardından belli yaşın üzerindeki insanlar bir köy odasında toplanırmış. Oradaki eğlence ve müzik tarzı da pavyonlardaki gibiymiş.
Müzisyen Volkan, durumun köy eğlencesinden gazinoya evrildiğini, farklılık olarak para kazanıldığını belirtiyor. Yani nereden nereye...
Müşteri Kenan da "Tuvalete gidersin gelirsin masada 6 tane içki şişesi. Mecbur ödeyeceksin" diyor. Epey öpmüşler bu abimizi de. Hatta bir arkadaşı 10 bin tl ödemiş...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Anlayacağınız gibi ödenen hesapların bir sınırı yok. Kontrolü ele aldığında yukarıdaki müşteri Kenan gibi her seferinde öpülmezsin de diyorlar.
Bu eğlence uğruna tarlalarını satıp köyden şehre gelenler bile varmış.
Ee Ankara pavyonlarından bahsetmek olur da meşhur Sarı Tutku'yu es geçmek olur mu? Olmaz! Eski işletmeci Cevat, Sarı Tutku'yla uçuk bir fiyata 10 yıl önce çalışmış. Tutku mekanında çıktığında dükkanı dolar taşarmış tahmin edersiniz ki.
Birçok insanın bir kere de olsa merak edip gitmek istediği pavyonlara dair daha çok bilgiyi, detayı BluTV'nin internet sitesindeki belgeselde bulabilirsiniz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
varoşluk + basitlik + vücudunu gelir kaynağı olarak görmek + uçkuruna sahip çıkamamak = PAVYON
Vizyonsuzluğun daniskası.Kendini geliştirmekten yoksun orta doğu bozması bir kitle parayı bulunca yapabilecekleri tek şey pavyona gömmek
doğma büyüme Ankaralıyım ve bir kere olsun gitmişligim ya da merak etmisligim olmamıştır, hatta çok iyi turnusol gorevi görür bu yerler. eğer etrafinizda bur... Devamını Gör