Görüş Bildir
Haberler
8 Adımda Gayrimenkul Yatırımı

8 Adımda Gayrimenkul Yatırımı

Hesapkurdu
03.09.2014 - 12:20 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:19

Gayrimenkul yatırımının, “garanti ve uzun ömürlü” olması, her insanın finansal gelişiminin bir parçası olması anlamına gelir.

Gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen her 100 kişiden 73′ü sürecin yoğun ve karmaşık olduğunu düşünerek, vazgeçiyor. Oyunu kurallarına göre oynamanız durumunda, oldukça basit olduğunu kabul etmeniz gerekiyor.

Oyunun kurallarını sekiz kural olarak belirleyebiliriz.

1. Finansal Durumunuzu Kontrol Edin

Mal beyanı yapmak kadar kolay bir aşamadır, gelirleriniz ve giderleriniz üzerinde çalışmanız yeterli.

Finansal durumunuz size gayrimenkul yatırımına ayırabileceğiniz nakit miktarını belirler. Stabil para akışı sağlayabileceğiniz bir işletmede çalışıyor ya da bu işletmenin sahibiyseniz, kredi almak konusuda sıkıntı çekmezsiniz.

2. Kredi Kaydınızı Kontrol Edin

Başvuru sıklığınız ve geri ödemeleriniz ile gelir beyanınızın karşılaştırıldığı kredi kaydında, arka arkaya yapılmış kredi başvuruları, kayıt durumunuza kırmızı bayrak – tehlikeli – damgası vurabilir.

Önemli İp Uçları

  • Kredi alabilmek durumda olup olmadığınızı öğrenin.

  • Kredi skorunuzu kontrol edin,

  • Kredi kartınızdaki borç hanenizi azaltmaya çalışın.

3.Amaçlarınızı Belirleyin.

Gayrimenkul yatırımcıları genellikle finansal geleceklerini garantilemek için bu yatırım modelini tercih ederler. Bunun yanında mali doygunluğa ulaşmak ve finansal özgürlük elde etmek de amaçları arasındadır.

Gayrimenkul yatırımının önemli noktalarından biri de amaçlarınızı kesinleştirmeniz ve bir zaman sınırı koymanızdır. Zaman sınırı belirlemeniz size geriye dönük çalışma ve değerlendirme şansı tanır.

Örnek verecek olursak emeklilik maaşınıza katkı sağlama amacı taşıyan bir kişi, 10 yıllık kredi ödemesini kendisine zaman sınırı olarak belirleyebilir. Bu süre içinde 5 yıllık, yıllık haftalık gelir ve gider planı oluşturabilir. Böylece yatırım amaçlı belirlediği nakte zarar verecek harcamalardan kaçınma şansı elde eder.

4. Her Yatırımın Risk Taşıdığını Kabul Edin

Risk profiliniz yatırım stratejinizi belirleyecektir. Hangi yoğunluktaki riski kaldırabilirsiniz?

Riskler karşısındaki tutumunuzu keşfettikten sonra oluşturacağınız strateji yatırımınızın sizi tatmin etmesini sağlayacaktır.

5. Bütçelemeye Başlayın.

Bütçeleme çok can sıkıcı olabilir, fakat gelir ve gider dengenizi güvene almanın tek yoludur. Bu yolla paranızı nereye harcadığınızı görebilir ve büyük harcamalar için plan yapabilirsiniz.

Bütçelemeye gayrimenkul aramadan önce başlamanız gerekir.

6. Satın Alım Planı Oluşturun

İdeal satın alma planı nasıl oluşturulur?

Takip edebileceğiniz bir satın alma planı örneği:

  • Stratejinizi belirleyin

  • Kriterlerinizi netleştirin

  • - Gayrimenkul araştırmanızı yapın

  • - Ataştırma listenizden gerekli elemeleri yapın.

  • - Ekspertiz yaptırın

  • - Gerekli karşılaştırmaları yapın

  • - Teklifinizi yapın, pazarlığa başlayın.

7. Bilgi Sahibi Olun

Karar vermeniz için gereken araçları kullanın.Bilgi sahibi olmanız, sektördeki alım ve satım trendlerine yön vermek isteyen dinamiklerin dedikodu ve manipilasyonlarına engel olmanızı sağlar.

8. Konsantre Olun

Konsantre olduğunuzdan emin olun. Gayrimenkul yatırımı bir işletme kararıdır, duygusal reaksiyonlardan kötü etkilenebilir.

  • Amacınızı netleştirin.

  • Zaman sınırınızı belirleyin

  • Mil taşları belirleyin, böylece değerlendirme yapabilir, konsantrenizi kaybetmemiş olursunuz.

Borsa’da yatırım yapmak sizi çekebilir, menkul değerler yatırımı aklınızı çelebilir. Önemli olan amacınızdan sapmadan, konsantre olup gayrimenkul yatırımınıza odaklanmanız gerekir.

10 yıl sonra sahip olacağınız, gücü ve rahatı hayal edin. 10 yıl sonra yatırımınızın değeri kendini ikiye katladığında sırtınızı rahatça yaslayıp kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

Kaynak: http://www.hesapkurdu.com/bilgi/gayri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0