40 Yıldır İsviçre’de Çalışmadan, Sosyal Yardım Alarak Yaşayan Türk Vatandaşı Sınır Dışı Edildi
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
40 Yıldır İsviçre’de Çalışmadan, Sosyal Yardım Alarak Yaşayan Türk Vatandaşı Sınır Dışı Edildi
1983 yılından bu yana İsviçre'de yaşayan bir Türk vatandaşı, sosyal yardımlarla geçindiği ve entegre olma konusundaki isteksizliği nedeniyle İsviçre Federal Mahkemesi tarafından yerleşim izni iptal edilerek ülkeden sınır dışı edildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türk gurbetçi, 1983 yılında 19 yaşındayken kocasıyla birlikte İsviçre'ye taşındı. Çift, her beş yılda bir uzatılması gereken bir yerleşim iznine tabiydi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2006 yılında kocasından ayrıldıktan sonra, Mart 2006'dan Ağustos 2022'ye kadar yaklaşık 17 yıl boyunca sosyal yardımlarla hayatını sürdürdü ve bu süre zarfında toplam 373 bin Euro'nun üzerinde sosyal yardım aldı.
Temmuz 2020'de yerleşim izninin uzatılması için yapılan başvurusu, Solothurn Kantonu Göçmenlik Dairesi tarafından reddedildi.
Türk gurbetçi bu kararı Solothurn İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Üst mahkeme de itirazı reddetti ve gurbetçi bu sefer Federal Mahkeme'ye itirazda bulundu.
Federal yargıçlar, kararında, Türk gurbetçinin entegre olma konusundaki isteksizliğini birincil faktör olarak öne sürerek alt mahkemenin kararını onayladı. Mahkeme, kadının yaklaşık 17 yıldır hiçbir iş bulma ya da devlete olan bağımlılığından kurtulma yönünde herhangi bir girişimde bulunmadığının altını çizerek, “Başarılı bir entegrasyondan söz edilemez" kararı verdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Federal Mahkeme, göçmenlik yetkililerinin "yerleşim izninin iptal edilmesinde önemli bir kamu yararı bulunduğunu haklı olarak varsaydıklarını" söyledi ve Türk gurbetçinin hâlihazırda büyük miktarda sosyal yardım parası aldığını ve daha fazla yardım alma hakkına sahip olmaması gerektiğini belirtti.
Açıklamada, kadının sıradan turist vizesi ile çocuklarını ve torunlarını görmek için İsviçre'yi ziyaret etmesine izin verildiği belirtildi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2007 yılında başladı medya sektörü maceram, 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümünden mezun olunca daha da perçinlendi.
Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında stajyer, editör, haber müdürü ve danışmanlık gibi görevler aldıktan sonra 2022 yılından bu yana Onedio’dayım.
‘Eşik bekçiliğidir’ diye ustalarımızdan öğrendiğimiz gazeteciliğin ‘etik’ değerlerine inanarak ve sadık kalarak Türkiye ve dünya gündemini en sıcak haliyle size iletmeye çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
puhahahhshshs artarak devam etsin bu, sırada almanya olsun yuroları 30 dan bozdurup türkiye cennet almanyada çocuklar açlıktan silgi yiyor diyenlere sıra gelsin
İki ucu boklu değnek misali bu karar.... O asalaklar sınır dışı olursa nereye gelecekler, maalesef ki buraya, Biz buradakilere katlanamıyoruz bir de ithal as... Devamını Gör
Tek kötü yanı o da bu ülkeye gönderiliyor.
Bakalim Reis bu aileye yardim edecekmi .Bence sansi SIFIR cünkü kadin Suriyeli degill...
hollanda'da böyleleri çok, öyle ki ben gibi çalışanlara da enayisin deniliyor.. ne var böyle bir yasa çıksada bu tarz insanlar sınır dışı edilse🤔
Çalışanın enayi oldugunu hangi tür insan düşünür ? diye sormalıydın. Sana enayi diyerek hakaret edebileceğini sanıyor ya onu bi gerçekle yüzleştirseydin keşke.