onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Nerede? Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde Yüzlerce Tür Bir Arada

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Nerede? Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde Yüzlerce Tür Bir Arada

Nur YILMAZ
26.05.2023 - 22:52

Hayvanat bahçeleri büyük küçük herkesin ilgisini çeken bir yerdir. Hayvanat bahçelerine hayvan dostlarımızı daha yakından tanımak için gideriz. Hayvanat bahçeleri hayvanlar aleminin kapılarını insanlar için açar. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Kocaeli'nde yer alan büyük bir hayvan bahçesidir. Peki, Bünyesinde yüzlerce çeşit hayvanı barındıran Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi nerededir? Tek seferde 160'tan fazla tür hayvan ile tanışma imkanı sunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde hangi hayvanlar var? 

İşte, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi hakkında tüm detaylar...

Koruma Altında Olan 160'ın Üzerinde Hayvan ve 300'ün Üzerinde Bitki Türünü Tek Seferde Ziyaret Edebileceğiniz: Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Koruma Altında Olan 160'ın Üzerinde Hayvan ve 300'ün Üzerinde Bitki Türünü Tek Seferde Ziyaret Edebileceğiniz: Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Kocaeli, Türkiye'de yer alan bir hayvanat bahçesidir. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan bu hayvanat bahçe, pek çok farklı türden hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

1990'lı senelerden günümüze kadar ulaşan Darıca Hayvanat Bahçesi önceden kuş parkı olarak kurulmuştur. Şu an ismini taşıdığı iş insanı Faruk Yalçın ise bu parka büyük emek vermiş ve birçok bitki türü ve hayvanların getirilmesini desteklemiştir. 

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi 1993 senesinden itibaren ziyaretçi ağırlamaktadır. Parkta 160'ın üzerinde hayvan türü, 300'ün üzerinde bitki türü ve 3600 civarında hayvan bulunmaktadır.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne Nasıl Gidilir?

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne giderken özel araç ya da toplu taşıma tercih edebilirsiniz. İstanbul'a yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, geniş bir alana yayılmış ve farklı türlerden hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. 

Hayvanat Bahçesine Özel Araç ile Ulaşım Nasıl?

Özel aracı ile gelen misafirler için otoparkı bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne TEM ve E-5 üzerinden nasıl gidilir, işte detaylar...

TEM Üzerinden ulaşım nasıl sağlanır?

  • TEM otoyolunda Şekerpınar Kavşağından çıkış yapıyoruz. Ardından Darıca tabelalarını takip ediyoruz ve E5 Karayolu bağlantı noktasına ulaşıyoruz. Darıca / Bayramoğlu tabelalarını takip ediyoruz. Ardından ise şehir içine girişte her kavşakta bulunan hayvanat bahçesi tabelalarını takip ederek Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne ulaşıyoruz.

E-5 üzerinden ulaşım nasıl sağlanır?

  • D100 karayolundan Darıca / Bayramoğlu kavşağından çıkış yapıyoruz.  Ardından hayvanat bahçesi tabelalarını takip ediyoruz. 

Hayvanat Bahçesine Toplu Taşıma ile Ulaşım Nasıl?

Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesini, her gün İstanbul ve Kocaeli'nden binlerce kişi ziyaret ediyor. Toplu taşıma ile hayvanat bahçesine gelmek isteyenler için farklı alternatifler de bulunuyor. 

İstanbul'dan ulaşım nasıl sağlanır?

  • Marmaray Halkalı-Gebze tren hattı ile Osmangazi istasyonuna gelerek buradan da toplu taşıma veya taksi kullanarak Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz.

  • Kartal Metrosundan 17B numaralı İETT otobüslerine binin ve ardından Deniz Yıldızları İO Durağında inin. Buradan ise Darıca otobüslerine binmelisiniz. 

Kocaeli'den ulaşım nasıl sağlanır?

  • Kocaeli'nden ulaşım için ise 400 numaralı toplu taşımayı kullanarak parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Nerede?

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Türkiye'de Kocaeli iline bağlı Darıca ilçesinde yer almaktadır. Ziyaretçiler, burada birçok hayvan türünü gözlemleyebilir, onlarla etkileşime geçebilir ve doğal yaşam alanlarına yakın ortamlarda keyifli bir zaman geçirebilir.

Adres

Piri Reis, Tuzla Cd. No:297, 41700 Darıca/Kocaeli

Faruk Yalçın Zoo Giriş Ücretleri

  • Yetişkin giriş ücreti = 395 TL

  • 3 ile 17 yaş arası çocuklar için giriş ücreti = 195 TL

  • Öğrenciler için giriş ücreti = 195 TL

  • Engelli vatandaşlar için giriş ücreti = 75 TL

  • 65 yaş üstü vatandaşlar için giriş ücreti = 215 TL

  • Aile paketi (2 yetişkin + 2 çocuk) giriş ücreti = 1.105 TL

  • Aile paketi (2 yetişkin ve 3 çocuk) giriş ücreti = 1.285 TL

Çalışma Saatleri

10.00-19.00

Gişe Çalışma Saatleri

10.00-18.00

Telefon numarası

(0262) 653 66 66

İnternet sitesi

farukyalcinzoo.com/

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde Hangi Hayvanlar Var?

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde Hangi Hayvanlar Var?

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, geniş bir tür çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Aşağıda, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan memeli, kuş, sürüngen ve omurgasız hayvan türlerini inceleyebilirsiniz: 

  • Memeliler: Afrika aslanı, Aguti, Ala geyik, Altın çakal, Anadolu dikenli faresi, Armadillo, Beyaz elli gibon, Beyaz yanaklı gibon, Boz ayı, Cüce keçi, Cüce su aygırı, Çizgili sırtlan, Çöl tilkisi, Domuz, Eşek, Ginepig, Grant’s zebrası, Gri langur, Halka kuyruklu lemur, Hint antilobu, Hint gergedanı, Hint oklu kirpisi, Sincap maymunu, Jaguar, Kamerun koyunu, Kapibara, Kapuçin, Kırmızı elli tamarin, Kırmızı yakalı lemur, Kızıl panda, Kinkajou, Koati, Lama, Mara, Mirket, Mongos lemuru, Nilgai, Nyala, Pony atı, Rakun, Rothschild’s zürafa, Saki maymunu, Sarı mongos, Saz kedisi, Siamang, Sibirya kaplanı, Sitatunga, Siyah beyaz yakalı lemur, Siyah lemur, Şempanze, Tapir, Tavşan, Tembel hayvan, Yeşil maymun

  • Kuşlar: Abdim leyleği, Açık kırmızı ara papağanı, Afrika penguen, Afrika gri boynuzlu kuş, Afrika gri papağan, Afrika kaşıkçı, Afrika devekuşu, Ak pelikan, Yeşilbaş ördek, Amazon papağanı, Nandu, Asker papağanı, Av sülünü, Büyük sarı peruklu kakadu, Beç tavuğu, Benekli muhabbet kuşu, Beyaz kuğu, Beyaz tavus kuşu, Brahma tavuğu, Büyük asker papağanı, Cennet papağanı, Cüce flamingo, Çekiç başlı kuş, Çığlıkçı kuş, Çiğdeci (Mayna), Domestik ördek, Filipin ördeği, Gelin ördeği, Goffini kakadu, Gri taçlı turna, Gümüş bahama ördeği, Gümüş yanaklı boynuzlu kuş, Habeş tavuğu, Himalayan monal sülün, Hindi, Inka kakadu, Japon tavuğu, Japon turnası, Kanada kazı, Kara akbaba, Karga başlı akbaba, Kaya kartalı, Kaz, Kelaynak, Kınalı keklik, Kırmızı aynak, Kızıl gerdan kaz, Kral sülün, Küba flamingosu, Küçük akbaba, Mandarin ördeği, Marabu, Mavi alınlı amazon, Mavi tavus kuşu, Mavi-sarı ara papağanı, Mısır kazı, Miğferli hoko, Pekin ördeği, Pembe avrupa flamingosu, Pembe gagalı ördek, Pembe kakadu/galah, Puhu baykuşu, Rinoseros boynuzlu kuş, Sarı enseli amazon papağanı, Sarı gagalı leylek, Sarı peruklu kakadu, Sesi yankılı boynuzlu kuş, Sığır balıkçılı, Siyah kanatlı tavus kuşu, Siyah kuğu, Siyah taçlı turna, Siyah leylek, Süper sığırcık, Telli turna, Tepeli Afrika ördeği, Timneh papağanı, Venezuela amazon papağanı, Yeşil kanatlı ara papağanı, Yeşil tavus kuşu, Yeşil yanaklı papağan

  • Sürüngenler: Afrika mahmuzlu kaplumbağa, Albino kral piton, Aldabra dev kaplumbağa, Alligator timsahı, Benekli kaplumbağa, Beyaz dudaklı piton, Boa yılanı, Boncuklu kertenkele, Çizgili kaplumbağa, Timsah kapan kaplumbağası, Diken kuyruklu kertenkele, Dumerili boa yılanı, Iguana, Kırmızı ayaklı kaplumbağa, Kırmızı Kulaklı Su Kaplumbağası, Kral piton, Leopar geko, Madagaskar boa yılanı, Mahmuzlu kara kaplumbağası, Meksika süt yılanı, Mısır yılanı, Nil krokodili, Sakallı ejder, Trakya tosbağası, Yeşil ağaç pitonu, Yeşil anakonda, Yumuşak kabuklu çin kaplumbağası

  • Omurgasızlar: Antiller pembe ayaklı tarantula, Bahia kırmızı kuş yiyen tarantula, Değnek çekirgesi, Dev Afrika salyangozu, Gri tarantula, Kosta Rika zebra tarantula, Madagaskar hamam böceği, Meksika ateş bacaklı tarantula, Tarantula mavi bacaklı

Ziyaret edenler, farklı bölgelerden ve habitatlardan gelen çeşitli hayvanları gözlemleyebilir ve doğal yaşam ortamlarında keyifli bir deneyim yaşayabilirler. Ancak, hayvan koleksiyonu zamanla değişebilir, bu nedenle güncel tür listesini kontrol etmek için hayvanat bahçesinin resmi web sitesini veya iletişim bilgilerini ziyaret etmeniz önemlidir.

Hayvanat Bahçesine İsmi Verilen Faruk Yalçın Kimdir?

Faruk Yalçın

Faruk Yalçın 23 Nisan 1923 senesinde Ergani’de dünyaya gelmiştir. Hayvan ve doğa sevgisi ile tanınan iş insanı Faruk Yalçın'ın hayatı Devlet Demiryolları bursunu kazanması ile başka bir yere evrildi. Kazandığı bu burs sayesinde İsviçre'ye gitti ve burada mühendislik eğitimi aldı. 

1950'li senelerinde Türkiye'ye dönen Faruk Yalçın 1993 senesinde Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesini yani Darıca Hayvanat Bahçesi'ni kurdu. 

Faruk Yalçın, 1 Aralık 2008 senesinde hayata gözlerini yumdu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Gezgin Yorumları

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne gidenlerin bazı yorumları...

'15.05.22 Tarihinde Tekirdağ'dan gittik, İstanbul trafiğine takılmadan 2,5 saatte gidiliyor. Hemen önünde günlük 10 TL büyük bir otopark bulunuyor. Bilet fiyatı yetişkin 170tl çocuk 100tl, içerideki temiz ortam, bakımlı hayvanlar ve yeşillendirilmiş alana değer sonuçta bir kere gidilecek bir yer. Tavsiye ederim, çok sıcakta zorlayacak gibi ama soğukta hayvanları görmek zor olacaktır. Çoğu hayvan uyuşturulmuş gibi yatıyor ve bazıları görünmeyecek yerlerde olduğu için ya uyurken hareketsiz görüyorsunuz yada hiç görmüyorsunuz tabi başka ne bekleyebiliriz ki! Sürüngenler, yırtıcılar ve çeşitli kuşlarla güzel bir uzun gün geçirilecek aktivite. Çocuklar için gerçekten harika unutulmaz gün olacaktır. Ortamın, hayvanların bakımlı olması kafelerdeki fiyatlar yüksek olsa da kaliteli olması tam yıldızı hak ediyor.'

'Güzel bir hafta sonunda ailecek yapılabilecek harika bir aktivite diyebiliriz. Tesisin girişine 50 metre mesafede otopark var günlük 10 TL. Hayvanat bahçesine girişler ücretli yetişkin 170 TL öğrenci 100 TL. Girişte içeriye yiyecek alınmıyor. İçeriye girerken hayvanat bahçesinin haritasını ve o günkü bilgilendirme program listesini kesinlikle alın çok faydası oluyor. İçeride kafeterya, atıştırmalık mekanlar ve tuvaletler var. Çıkışta ufak birde satış mağazası var. Günlük programda belirtilen saatlerde hayvanlarla ilgili bilgiler veriliyor sunumlar yapılıyor. Fotoğraf ve video çekimleri serbest. Akvaryum kapalı idi gezemedik.'

'Toplu taşımayla gidecekseniz eğer 1 buçuk 2 saat (sadece gidiş ) gözden çıkarın derim . Üsküdar Marmaray'dan - Osmangazi durağına kadar tam 60 dakika sürüyor. Oradanda taksi en mantıklısı , 35 ₺ tuttu hayvanat bahçesinin önünde indiriyor sizi. Ben internetten bilet aldığım için direk geçtim . Kesinlikle harita almanızı öneririm çok büyük bir alan ve her noktada mutlaka bi dostumuz var 🌺 içerisi temiz ve bakımlıydı , çocukların ilgisini çekiyor kesinlikle telefondan gördükleri hayvanları gözleriyle gördüklerinde heyecanlanıyorlar 🤩 . İçeride 1’den fazla yiyecek-içecek alabileceğiniz kantin/büfe tarzı yerler var ve absürt fiyatlar değil market fiyatlarının 2-3 lira üstünde ki bence çok normal . Oturup dinlenebileceğiniz alanlar var lavabolar temiz . Gönül rahatlığıyla gidebilir sevdiklerinizle güzel anılar biriktirebilirsiniz 😊'

'Çocuklarınızla harika bir gün geçirebileceğiniz, muhteşem bir hayvanat bahçesi. İçerisinde birbiri çeşit hayvan bulabileceğiniz ve tüm ortamın doğa içerisinde harika bir atmosfer içinde olması sizi hayvanların doğal ortamına götürmüş gibi olacaksınız.'

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
9
7
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın