Görüş Bildir
Haberler
21 Adımda Zenginler İçin Daha da Zengin Olma Rehberi

21 Adımda Zenginler İçin Daha da Zengin Olma Rehberi

Borgen
21.06.2016 - 16:29

Patronsunuz ama elinizdeki yetmiyor, zenginsiniz ama zenginlik seviyeniz az geliyor. Yeni riskler alarak daha fazla kazanmak yerine refahınızı elinizdekilerle nasıl artırırsınız açıklıyoruz! Bunların hepsini yapan bir patronun servetine servet katmama ihtimali yok. Tek yapmanız gereken elinizdeki kaynakları doğru bir stratejiyle kullanmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çalışanlarınıza yaptıkları işin hayatlarındaki her şeyden daha önemli olduğunu hissettirin. Hatta gerekirse direkt söyleyin.

Özel hayatları, hobileri, kendilerine ayırdıkları zaman, kişisel zevkleri gibi şeylerin hep ikinci planda olması gerektiği, o işin yaşamlarının yegane amacı olduğu duygusunu aşılayın.

2. Bu sayede hafta sonları çalıştırın, akşam geç saatlere kadar çalıştırın, resmi tatillerde çalıştırın ama asla mesai ücreti vermeyin.

Ne de olsa hayatlarının tek amacı o iş, çalışacaklar tabii ki.

3. Sigortalarını en düşükten yatırın, hatta bir süre sigortanı başlatacağım, başlatıyorum, başlatmama ramak kaldı diye oyalayın.

Nasıl olsa ülkede böyle şeyleri denetleyen kimse yok. Keriz misiniz sigortaya bir dünya para vereceksiniz?

4. Daima "ekmek yediğiniz kap" vurgusu yapın.

Böylece onlara tüm bu imkanları bahşettiğiniz için isyan etmeye en ufak yeltendiklerinde kendilerini kötü hissettirmelerini sağlarsınız.

5. Sanki o maaş emeklerinin karşılığı değilmiş de gönlünüzden geldiği için hayrına veriyormuşsunuz gibi davranın.

Böylece maaş günü geciktiğinde hesap sormaya da çekinirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz gevşediklerinde hemen uyarın ama haddinden çok daha fazla çalıştıklarında asla takdir etmeyin, zaten yapmaları gereken oymuş gibi davranın.

'O senin görevin, tabii ki yapacaksın' cümlesini bir kaç kez kullanırsanız ağızlarıyla kuş tutsalar bile sizden bir beklentileri olmaz.

7. Onlara "Biz bir aileyiz" duygusunu aşılayın.

Sanki para kazanmak için çalışıyor olmak ayıpmış, para önemsizmiş, aranızda paranın lafı mı olurmuş gibi davranın. Nasıl bir aileysek daima cefasını çeken biz, sefasını süren başkası diye düşünmemeleri için bol bol 'aile' vurgusu yapmak işe yarar.

8. Hep "bu aralar durumlar biraz sıkışık" imajı verin. Böylelikle sizden zam istemeye yüzleri olmasın.

9. Çok işi az kişiyle yapın. Bir işi yapacak minimum insan sayısı kaçsa, o işi o sayının yarısının yarısı kadar insana yaptırmaya çalışın.

10. İşten çıkan biri olursa yerine yeni birini almak yerine onun iş yükünü de mevcut çalışanlar arasında paylaştırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 350 gün çalışan insanlar 15 gün izine çıkacakları zaman kırk tane trip, sorun, ima ile burunlarından getirin.

Hay lanet olsun, hiç çıkmasam daha iyiydi diye düşünsünler.

12. Böylece izne gitmeyi bir hak değil de sizin onlara yaptığınız bir güzellikmiş gibi görmelerini sağlayın.

13. İşler kötü giderse bunu ödemelere yansıtın, maaşları az ya da geç yatırın. İyi gittiği zaman ise her şey normal seyrinde devam etsin.

Zarara ortak edin ama kardan koklatmayın.

14. Bu kadar insana ekmek veriyorum tavrıyla sanki o işletmeyi sevabına açmışsınız gibi bir imaj yaratın.

Böylece 'Adam bu kadar kişiyi besliyor...' diye size saygı duysunlar ve ne veriyorsanız ona razı olup asla fazlasını istemesinler

15. Arada sırada, ortada bir şey yokken çalışanlara azar kayın.

Kimin patron olduğunu anlamalarını sağlayın. Bi süre sonra müşfik patronluk yapıp babacan davranarak dengeyi kurun, böylece çalışanlarınızı manyak edin. Ne zaman, ne yapacağınızı asla anlamasınlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sürekli durumlar kirtik, her an birilerini çıkarmak zorunda kalabilirim imajı çizin.

Böylece bir korku imparatorluğu kurup, herkesin işini kaybetmemek için diken üstünde haddinden fazla çalışmasını sağlayabilirsiniz.

17. Verdiğiniz öğle yemeğini yasal zorunluluk değil de bir nimetmiş gibi sunun. Böylece fazlasını ya da daha iyisini isteyemesinler.

Öğle yemeği için uyduruk ama ucuz yerlerle anlaşın. 'Yemek veriyoruz bir de şikayet ediyorlar...' diye sesli sesli söylenin.

18. Hafta sonu, akşam saati, tatil günü hiç fark etmez. Onları iş ile ilgili arayın, aratın.

İnsanların duş alabileceği, yemek yiyecebileceği, seks yapıyor olabileceği gibi ihtimalleri hiç dikkate almayın. Her aradığınızda telefonu açmaları gerektiğini hissettirin. Çünkü iş her şeyden önemlidir!

19. İş harici zamanlarda da iş maillerine bakmalarını gerektiği fikrine alıştırın.

Böylece haftada 7 gün, günde 24 saat çalıştırabileceğiniz köleleriniz olur.

20. Bu sene işler kötü zam yok deyip göstere göstere arabanızın modelini yenileyin, 8. dairenizi satın alın, ailece pahalı yurtdışı tatillerine gidin.

Bir süre sonra patron olan siz olduğunuz için her şeyi sizin hakettiğiniz, az bir kaynak varsa onu kullanmanın sizin hakkınız olduğu duygusu kendiliğinden yerleşecektir. Onlar kredilerini ödeyemeseler de olur, koca patron bir sene önceki model arabaya mı binecek yani!

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Son olarak asla birini kovmayın. Ona kötü davranarak, iş yükünü arttırarak, psikolojik şiddet uygulayarak bıkıp istifa etmesini sağlayın ki tazminat vermek zorunda kalmayasınız..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
133
48
40
25
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cristophernolann

o...coçuğu nasıl olunur madde madde özetlemişsin resmen =)

nukkummatti

tam manası ile türk tipi patron modeli. sevdim seni editör.

The Devil Within

fakirler çıksın kasıyo