onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
2022 Rebiülevvel Ayı: Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlayacak? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

2022 Rebiülevvel Ayı: Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlayacak? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

2022 yılı itibariyle üç ayların da gelmesiyle beraber önemli dini zamanlardan olan Rebiülevvel ayı araştırılmaya başlandı.  İslam alemi açısından önemli aylar arasında yer alan bu ay, Hicri takvime göre Muharrem ve Safer aylarının ardından gelmektedir. Yurdumuzun dört bir yanındaki binlerce inanan vatandaşımız Rebiülevvel ayının ne zaman, hangi tarihte idrak edeceğini merak ediyor. Peki 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayı ibadetleri nelerdir? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yeni yılın başlamasıyla beraber dini aylar ve günler de merak konusu olmaya devam ediyor. İslam alemi için en önemli aylardan biri olarak kabul edilen Rebiülevvel ayı ile ilgili araştırmalaR devam ediyor. Peki 2022'de Rebiülevvel ayı ne zaman, hangi tarihte başlıyor? Rebiülevvel ayı ibadetleri neler?

2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlayacak?

2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Mübarek aylardan olan Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak tanımlanmaktadır. Rebiülevvel bu yıl 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 26 Ekim 2022 tarihinde ise sonlanacak.

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel ayının ilk gecesinde yapılması gerekenler şunlardır;

İki rekat sünnet: İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilmelidir.

İki rekat namaz kılınır: Bu namazın hususiyteti ise şöyledir. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra ' Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun' ikinci rekatında da 'Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin.' ayeti kerimeleri okunmalıdır.

Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha yeniden secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir.

Secde bittikten sonra ise, bu kez seccadede oturulken 7 defa 'Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh' okunmalıdır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın