10 Maddede 19 Mayıs’ın Neden Gençlik ve Spor Bayramı Olduğunu Anlatıyoruz!
10 Maddede 19 Mayıs’ın Neden Gençlik ve Spor Bayramı Olduğunu Anlatıyoruz!
Her yıl büyük bir coşku ve mutlulukla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin tarihinde en önemli tarihlerden biri. Peki Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi neden gençlere armağan etti? Detaylıca inceliyoruz!
1. Öncelikle Atatürk'ün o dönemde yaptığı İstanbul - Samsun yolculuğuna göz atmamız gerekir.
2. "Atatürk, Samsun'a ayak bastı." sözleri, bu dönemde kulaklarda yankılanmaya başladı.
3. O dönem bu bağımsızlık ateşini en çok gençler yaktı.
4. Peki 19 Mayıs, nasıl Gençlik ve Spor Bayramı oldu? Hikayesine beraber bakalım!
5. Sonrasına baktığımızda ise 24 Kasım 1934 tarihinde Mustafa Kemal'e Atatürk soyadı verilmesinin ardından Gazi Günü, "Atatürk Günü" olarak değiştirildi.
6. Milli Mücadele günlerinde unutulmaya yüz tutmuş spor etkinlikleri, "Talebe Bayramı Hakkında Talimatname" ile tekrar canlandı.
7. Takvimler 1937'yi gösterdiğinde Milli Eğitim Bakanlığı, sadece Samsun'da yapılan kutlamaların tüm illerde yapılması için genelge gönderdi.
8. İdman Bayramı'nda öğretmen okulları ile ortaokul ve lise öğrencileri arasında spor karşılaşmaları yapılmaya başlandı.
9. Kutlamalar devam ederken Atatürk, 19 Mayıs 1937 tarihinde yapılan gösteriler için dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’ya telgraf çekti.
10. Böylelikle 19 Mayıs günü, biz gençlere armağan edilerek Gençlik ve Spor Bayramı oldu!
Papara olarak Atamızın geleceği inşa edecek çocuklara, gençlere, spora ve onların eğitimine verdiği değeri biliyor, onun düşüncelerini kendimize rehber alıyoruz.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!