Uzman Psikolog ile Müge Anlı'daki Sinan'ın Sahip Olabileceği Olası Psikolojik Rahatsızlıklar Üzerine Konuştuk!
İçeriğimizde yer alan psikolojik rahatsızlıklar/semptomlar/tanılar, işin uzmanından alınan öngörülerden oluşmaktadır. Ve içeriğimizde yer alan semptomlar, bazı kullanıcılar için tetikleyici olabilir.Türkiye gündemini bi' hayli meşgul eden ve Müge Anlı'yı çıldırtma noktasına getiren Sinan Sardoğan hakkında birçok farklı psikolojik rahatsızlık iddiası ortaya atılmıştı. 64 yaşındaki Arife Gökçe'nin kaybında baş şüpheli olarak Müge Anlı ile Tatlı Sert stüdyosunda yer alan Sinan Sardoğan'ın, 'akli dengesi yerinde' raporu olsa da bazı sorunlar yaşadığı aşikardı.Tabii ki elimizde kesin bir veri ya da yapılan bir psikoterapi seansı yok. Bu yüzden merak ettik ve bir psikolog olan sevgili Pınar Alemdar'a sorduk! O da bizler için Sinan Sardoğan'ın ifadelerini ve programdaki davranışlarını ele alarak, Sinan'ın sahip olabileceği 'olası' psikolojik rahatsızlıkları bizler için semptomları ve örnekleriyle birlikte açıkladı.Not: İtalik yazı stilindeki metinler uzman görüşü değildir.Keyifli okumalar!
Sağlık Ocakları Kaçta Kapanıyor, Kaça Kadar Açık? Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri 2023
Hastayken gidilen ilk adres olan sağlık ocaklarının çalışma saatleri merak edilen konuların başında geliyor. Sağlık raporu veya ilaç almamız gerektiğinde ikamet adresine en yakın yerde bulunan sağlık ocağı, aile hekimliğinin kaçta kapandığı vatandaşların gündeminde. Peki sağlık ocakları kaçta kapanıyor? Hafta sonu açık mı? Detaylar haberimizde.
İp Kullanarak Erotik Bir Esaret Yaşayabileceğiniz 8 Seks Pozisyonu
Bu içeriğimizde biraz sınırlarımızı aşıyoruz! Sen de partnerinle farklı ve özel bir deneyim arıyorsan seni buraya alalım...Ama tüm bunlardan önce, siz ve partneriniz sınırlarınızı tartışmalısınız: hanginizin bağlanmaya istekli olduğu; o pozisyonda ne yapmak istiyorsun ve ne yapmıyorsun; ne kadar baskı içindesin ve hangi güvenli kelimenin durmak için işaret olduğunu konuşmalısınız.Tüm bunlar tamamsa başlayabiliriz!
İş Dünyasında Konforlu Alan Yaratmak Adına Önemli Bir Mesele: Psikolojik Güvenlik
Bundan on yıl kadar önce, çalıştığım şirkette, yeni fikirlerin üretildiği bir grup çalışmasında, o zamanlar Türkiye’de şirketler arasında çok fazla uygulanmayan, koşarak bağış toplama konusunu açmış, çalışanların da dahil olacağı ve şirketin de üzerine koyacağı bir plan ile anlamlı bir çalışma yapabileceğimizi iletmiştim. En az 30 kişinin önünde bu fikrimin ne kadar anlamsız ve aşağılayıcı olduğu bana söylenmişti. Çok şaşırıp “Acaba yanlış mı düşünüyorum?” diye kendimi sorgulamıştım. Ve de bu yaklaşıma sahip üst düzey yöneticimizin söyleyiş tarzı beni oldukça üzmüştü. Aslında, hiçbir zaman kendisinin yanında, onun fikirleri dışında fikirlerimizi beyan etmek kolay değildi ama o zamanlar bunlara psikolojik güvenlik dendiğini bilmiyordum. Bugün, iş dünyasında gitgide daha fazla konuşulmaya başlanan bir konu haline geldi. Ve maalesef ki sadece Türkiye’de değil ancak Türkiye’de çok yoğun yaşanmakta.