Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışından Gelen Misafiri Ağırlamak İçin Götürebileceğiniz Türk Mutfağını En İyi Yansıtan Mekan Önerileri

Yurt Dışından Gelen Misafiri Ağırlamak İçin Götürebileceğiniz Türk Mutfağını En İyi Yansıtan Mekan Önerileri

Ceren
18.06.2023 - 08:02

Twitter'da bir kullanıcı 'Yurt dışından gelen yabancı birini ağırlamanız lazım ve bu kişi Türk mutfağını çok merak ediyor. Onu nereye götürürdünüz?' sorusunu sordu, gelen yanıtları sizler için derledik! İşte misafirinizi gönül rahatlığıyla götürebileceğiniz enfes restoranlar...

Twitter'da Tanrı Şiva (@tanrisiva) isimli kullanıcının sorduğu bu sorunun altına gelen, Türk Mutfağı denince muhakkak uğranması gereken restoranlar:

Twitter'da Tanrı Şiva (@tanrisiva) isimli kullanıcının sorduğu bu sorunun altına gelen, Türk Mutfağı denince muhakkak uğranması gereken restoranlar:
twitter.com

Pandeli-İstanbul

Pandeli-İstanbul

Niğdeli bir Rum olan Pandeli, küçük yaşlarda İstanbul'a gelerek hamallıktan bulaşıkçılığa kadar pek çok işi yaptıktan sonra Çukur Han'da ufak bir köfteci dükkanı açmış ve hikayesine başlamıştır. Pek çok olumsuzluğun ardından, 1958'den bu yana faaliyet gösteren Mısır Çarşısı'ndaki Pandeli restoranlarında müdavimlerini ağırlıyor. 

Adres: Rüstempaşa Mah. Balık Pazarı kapısı Sokağı Mısırçarşı İçi 1, D:2, 34110 Fatih/İstanbul

Telefon: (0212) 527 39 09

Borsa Lokantası-İstanbul

Borsa Lokantası-İstanbul

Adını, restoranın kurulduğu Bahçekapı’daki Zahire Borsası’ndan almış olan Borsa, Osmanlı-Türk mutfağından leziz yemeklerini self servisle sunmaktadır. 

Borsa Şaşkınbakkal Adres: Suadiye Mah. Bağdat Cad. No:388/B Kadıköy/İstanbul 

Tel: (0216) 407 14 13

Borsa Caddebostan Adres: Caddebostan, Bağdat Cd. No: 314/A, 34728 Kadıköy/İstanbul

Tel: (0216) 407 14 12

Hünkâr Lokantası-İstanbul

Hünkâr Lokantası-İstanbul

'Hünkâr, ilk olarak 1950 yılında Fatih’te kurulup, 2000 yılında Nişantaşı’na taşınmıştır. Günümüzde Hünkâr Mutfağı’nda, 1950’den bugüne zamanın silemediği zengin bir tat kültürü, Feridun Ügümü ve Galip Ügümü yönetiminde lezzetine lezzet katarak devam ediyor.

2007’de, bir ilke imza atan Hünkar Lokantası, “Restaurant Magazine” tarafından belirlenen ve alanındaki tek geçerli liste olarak kabul edilen “The World’s Best Restaurants” listesinde dünyanın en iyi 100 restoranından biri seçildi.'

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:21, 34271 Şişli/İstanbul

Tel: (0212) 225 46 64 – (0212) 296 38 11

Hacı Abdullah Lokantası-İstanbul

Hacı Abdullah Lokantası-İstanbul

Kurucusu Hacı Abdullah'tır.1888'de Karaköy Rıhtımı’nda “Abdullah Efendi” adıyla açılan lokantanın işletme ruhsatı bizzat Sultan II. Abdülhamid tarafından verilmiştir. 1915 yılında Abdullah Efendi Lokantası, Karaköy'den Beyoğlu'na taşınmıştır. 

Osmanlı mutfağının en orijinal lezzetlerini görebileceğiniz bu restoran, tarihi dokusunu korumuş nadir restoranlardan biri. 

Adres: Atıf Yılmaz Caddesi No:9/A 80070 Beyoğlu – İstanbul

Telefon: (0212) 293 85 61 – 293 08 51

Mürver Restaurant-İstanbul

Mürver Restaurant-İstanbul

'Mürver’de

Ateş, hikayemizin başkahramanı. 

Deniz, mutfağımızın en vazgeçilmez kaynağı. 

Toprak ve Anadolu, mahsulleri, malzemesi, yetiştirenlerin emeği ve tarifleriyle en büyük mucizesi. 

Ateşte pişiriyoruz. 

Farklı aromalara sahip otlarla açık odun ateşimizde ve taş fırınımızda, Balık Pazarı’ndan gelen günlük balık ve deniz mahsullerini, kendi dinlendirdiğimiz, kuruttuğumuz ve islediğimiz etleri servis ediyoruz.'

Mürver, Mekanın sahibi Şef Mehmet Gürs ve Mürver'in Şefi Yılmaz Öztürk tarafından 2017'de açıldı. Mekanın en önemli özelliği bünyesinde dev bir taş fırınının olması. Mürver Anadolu mahsüllerinin yemeğe dönüştüğü enfes bir restoran

Adres: Novotel İstanbul Bosphorus, Kemankeş Cad. no: 57-59 Karaköy / İstanbul

Telefon: +90 (212) 372 07 50

Aslan Restaurant-İstanbul

Aslan Restaurant-İstanbul

Kapalıçarşı'da bulunan Aslan Restaurant, 1986'dan beri Osmanlı ve Türk Mutfağından yemeklerini her gün misafirleriyle buluşturuyor.

Adres: Kapalıçarşı Nuruosmaniye Çemberlitaş

Tel: 0212 5137610

Beyti-İstanbul

Beyti-İstanbul

İstanbul'un en ünlü kebapçılarından biri olan Beyti, Michelin Rehberi'nde şöyle bahsedilmiş: 'Beyti Güler, İstanbul’da yaşayan bir efsane. 1980’lerden bu yana İstanbullular, nostaljik Türk büyüsünün harika bir örneği olan bu şık binaya akşam yemeğine geliyor. Mutfağın merkezinde kömür ızgara var; bu ızgara ile deneyimli şef her türden eti mükemmel seviyede pişiriyor. Geleneksel kebaplar, tam da olması gerektiği gibi'

Adres:  Şenlikköy Mahallesi, Orman Sokak No:6-8, Florya/Bakırköy, İstanbul

Telefon: 0 212 663 29 90

Zennup 1884-İstanbul/Bursa

Zennup 1884-İstanbul/Bursa

İsmini şef Ömür Akkor'un babaannesinden alan Zennup 1844'ü de Mehmet Kamil'in ilk Türkçe yemek kitabını yazdığı tarihten alıyor. Osmanlı ve Anadolu mutfağının nadide örneklerini sunan Zennup ilk olarak Bursa'da ardından İstanbul'da açıldı. Oldukça özel ve yerel Anadolu lezzetleri el yapımı çini koleksiyon tabaklarda sunuluyor.

Adres: No:52T2 Büyükyalı Doğal Pazar Yeri, Kennedy caddesi, Büyükyalı - Fişekhane, 34020 Zeytinburnu/İstanbul

Telefon: 0532 419 16 34

Bursa Adres: Blok 76, 1/15, Eker Meydanı Avm A, 16040 Nilüfer/Bursa

Telefon: (0224) 453 27 16

7 Mehmet-Antalya

7 Mehmet-Antalya

Türkiye'nin en iyi restoranlarından biri olan 7 Mehmet'in internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor: 'Mesleğinde titiz, bir o kadar da disiplinli kişiliği olan Usta Hacı Hasan’ı bir gün misafir yemeğinde çıkan bir saç çılgına çevirir. Duruma çok sinirlenen usta, tüm elemanları hizaya çeker ve cezayı keser. Ertesi gün tüm çalışanlar, saçları ustura ile kazınmış halde lokantaya gelir. Bu cezadan nasibini ve dersini alan Mehmet’in saçları kesilince küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazasında kalan “V” harfi ortaya çıkar. Eski Türkçe’de yedi anlamına gelen bu işaret ustanın dikkatini çeker ve ona isminin önünden bir daha silinmeyecek olan “7 Mehmet” lakabını takar. Böylece 7 Mehmet serüveni başlar.

Belediye İş Hanı’nda küçük bir çorbacı olarak kendi iş yerini açan Mehmet,ilk gün taktik olarak çarşı esnafına askı ile çorba servisi yapar. İkinci gün bu servisi kaldırır ve dükkanda müşterileri beklemeye başlar.Taktiği tutmuş ve tereyağlı çorbanın tadını alan esnaf küçücük dükkanın önünde kuyruk olur. Dört sandalye bir masa ve üç beş servis takımından oluşan bu küçük dükkanda 7 Mehmet’in çorbalarının dumanı 1940’lı yıllarda tütmeye başlar.' 

Adres: Meltem Mahallesi, Atatürk Kültür Parkı, Dumlupınar Bulvarı No:201, 07030 Muratpaşa/Antalya

Telefon: (0242) 238 52 00

Boğaziçi Lokantası-Ankara

Boğaziçi Lokantası-Ankara

Ankara'nın en eski ve köklü esnaf lokantası olan Boğaziçi Lokantası'nın internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor: 'Günümüzden 57 yıl önce, Ulus Denizciler caddesinde konuşlanan Boğaziçi Lokantası, kurucusu merhum “Mehmet Recai Boyacıoğlu’ndan” bu yana değişmeyen Türk ve Osmanlı mutfağı lezzetleri ile Ankara’da bir klasik olarak bilinmektedir.

1991 senesinde aramızdan ayrılan Mehmet Recai Boyacıoğlu, Boğaziçi Lokantası’na misafir olan pek çok kişiyi şaşırtan tatları bizlerle buluştururken çıktığı yolculuğa, İstanbul’un meşhur tarihi lokantalarından biri olan “Pandeli Restaurant’ta” ustalığa yükselmesinin ardından başlamıştır.

Malumunuz, herkesin sevdiği bir tat yakalamak oldukça zordur. Sabahın ilk ışıklarıyla pişen sıcak çorbayla kahvaltı eden pek çok kişi öğlenleyin nerdeyse 60’ın üzerinde farklı yemek çeşidi ve Osmanlı mutfağına has tatlılarla buluşur ve Boğaziçi Lokantası’ndan memnuniyetle dönerler. Zamanla lezzet hızla yayılır, sadece bir esnaf lokantası olmaktan çok öte bir aile lokantası da olmayı başarırlar.

Mehmet Recai Boyacıoğlu, lezzeti, güleryüzü, kaliteyi ve en önemlisi sevgiyi oğlu Halil İbrahim Boyacıoğluna aktarır. Halil İbrahim Boyacıoğlu babasının inşaa ettiği güzelliklerin üzerine; “Lokantacılık bir sanattır.” der ve işi ne denli ciddiye aldığını herkese ilan eder.

Zaman akıp gider. Masalar, sandalyeler, gelen giden yüzler değişir, Boğaziçi Lokantası her sabah yeniden açar kapılarını. Öğlen yemeklerinde yüzlerce kişiyi misafir eder. Amma ve lakin; Her misafire aynı değer, aynı güler yüz ve her lezzette aynı tad hedefi asla değişmez.

Babadan oğula süren bu lezzet serüveni son olarak, Halil İbrahim Bey’in oğlu Sefa Boyacıoğlu’nun da mesleğe başlamasıyla 3. kuşağa uznan ustalığın sunduğu tatlar, Ulus’da sizleri bekler efendim.

Buyrunuz, misafirimiz olunuz.'

Adres: Anafartalar Mahallesi, Denizciler Caddesi, No 1/A, Altındağ, Ankara

Tel: 0312 311 88 32

Gsm: 0555 962 97 18

Asitane Restaurant-İstanbul

Asitane Restaurant-İstanbul

Osmanlı Mutfağı yemeklerini misafirlerine sunan Asitane'nin internet sitesinde şu bilgiler mevcut: 'Asitane Restaurant olarak 1991 senesinden bu yana, Topkapı ve Edirne Saray Mutfakları’nın yemek, tatlı masraf kayıtları, önemli ziyafetlerin defterleri, yabancı devlet görevlileri ve çeşitli meslek gruplarının kaleme aldığı kitaplar, İstanbul’daki Beyazıt ve Millet Kütüphanelerindeki belgeler, 1539 yılı Kasım Ayında Edirne Sarayı’nda düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman’ın oğulları Şehzade Beyazıd ve Şehzade Cihangir’in sünnet düğününe ait “Bir Ziyafet Defteri” adlı eser, Sürnameler ve eski Osmanlı sözlükleri gibi birçok orijinal kaynaktan yararlanarak 300’den fazla tarihi reçeteyi arşivimize katarak sunduğumuz yazlık ve kışlık menülerimizle unutulmuş lezzetleri günümüze taşıyoruz.'

Adres: Kariye Camii Sokak No:6 34240 Edirnekapı İstanbul, Turkey

Tel: (212) 635 7997

NOT: Asitane Restoran 2020 yılında yenilenmek üzere ara verdi. 

Dafne Restaurant-Ankara

Dafne Restaurant-Ankara

'Adını mitolojik Nehir Tanrısı Peneus’un güzeller güzeli kızı Daphne’den alan restoran; Antakyalı ustaların özenle hazırladığı birbirinden leziz Antakya yemeklerini şölene dönüştürüyor. 3.5 dönüm arazi üzerine kurulu Dafne Restoran; 400 kişilik bahçesi, 200 kişilik kütük salonu ve 80 kişilik tarihi Ankara Evi, 120 kişilik kış bahçesi ile iş toplantıları; özel yemekler ve organizasyonlarınızda da sizlere hizmet sunuyor. Restoran sahası içinde verilen tüm hizmetler artık Dafne Catering hizmetleri kapsamında dışarıda misafirlerimize sunuluyor.

Tüm özel organizasyon talepleriniz tecrübeli ekibimiz tarafından dikkatle inceleniyor ve sizlere en mükemmel sunumlar ve servis kalitesi için çalışıyor. Restoranın yıllar içinde edinmiş olduğu servis kalitesini ve yörenin özel tatlarını misafirlerine özel organizasyonlarında da sunarak bir çok diğer catering firmasından misafirlerine farklılık yaratıyor.

Ayrıca restoran sahası içinde bulunan tarihi Ankara evi, tamamı kütükten yapılan ana salon ve kış bahçesi yılın tamamında özel organizasyonlar için misafirlerine kapılarını açıyor. 3.5 dönümlük alan içinde asırlık çam ağaçları ve sayısız meyve ağacı bulunan Ankaranın merkezinde bir başka eşi olmayan bahçesi yaz boyu şehirden kaçmak ve nefes almak isteyen misafirlerine hazırlıklarını mayıs sonu tamamlamış oluyor.'

Adres: Aziziye Mah. Güvenlik Cad., Andrey Karlov Sok. No:20 Çankaya/ANKARA

Tel: 03124402520

Çiya Sofrası-İstanbul

Çiya Sofrası-İstanbul

Sabri Köz Çiya için şunları söylemiş: 'Bir mütevazı kebapçı dükkânından heveskârlık, araştırma ve sevgi ile örülen bir yemekler dünyasına yolculuk aslında Çiya'nın serüveni.

Çiya... Adı gibi yüksek dağ başlarını ve dağ çiçeklerini çağrıştırıyor. Eskiden yalnız iyi bir kebap ve iyi bir lahmacun için gidilen ve adını bilenlerin bile ne anlama geldiğini ancak sorarak öğrenebildiği bu yuvadan 'Çiya' markasıyla bir 'Sofra' da doğdu. Özel olarak düzenlenmiş bir ikinci 'kebapçı' da katıldı kısa bir süre önce bu zenginliğe. Üçü birbirine bir kaç metre uzaklıkta üç Çiya...

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı'nda 'bir gün mutlaka' uğrayacağınız bu mekânlarda, Çiya'nın bilgeliğinden ve mutfağından, daha doğrusu onu var eden 'yemek mühendisleri'i Zeynep Hanım ve Musa Bey'in elinden çıkma, bizi 'Mezopotamya'dan Osmanlı'ya, Balkanlardan Kafkasya'ya; Asya'dan Arap Yarımadası'na değin uzanan çok geniş bir coğrafyada' gezdiren zengin bir mutfak bulacaksınız.

'Çiya'lar yalnız birer dükkân değil, bir araştırma ve uygulama merkezi bence...'

Çiya Sofrası, Musa Dağdeviren tarafından 1987'de kuruldu. Çiya, unutulmuş ve kaybolmuş Anadolu'nun lezzetlerini sunmasıyla meşhur. Çiya kendi mutfak kültürünü Güneydoğu ve Doğu Akdeniz Mutfağı olarak tanımlasa da bünyesinde Azerbaycan, Gürcü, Türk, Arap, Ermeni, Osmanlı, Süryani, Selçuklu, Yahudi kültürlerine ait yemekler yörenin gelenek, görenek ve inançlarına uygun olarak pek çok yemek bulunur. 

Adres: Çiya Sofrası Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. No:43 Kadıköy - İstanbul

Tel: (216) 330 31 90

Siz misafirinizi hangi restorana götürürsünüz? Yorumlarda buluşalım! Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın