Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Michelin Yıldızı Alabilecek Birbirinden Güzel ve Mükellef 15 Fine Dining Restoranı

İstanbul'un Michelin Yıldızı Alabilecek Birbirinden Güzel ve Mükellef 15 Fine Dining Restoranı

Ceren
26.04.2022 - 15:41

Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir haberle Michelin Rehberi'nin 38. destinasyonunun İstanbul olduğunu açıklanmıştı. Bu haberden sonra biz de İstanbul'un Michelin Yıldızı alabilecek restoranlarını derleyelim dedik! İşte İstanbul'un birbirinden güzel fine-dinning restoranları...

1. Mikla Restaurant

1. Mikla Restaurant

'Mikla, çağdaş bir “İstanbullu” restoranı yaratma düşüncesiyle Ekim 2005’te açıldı. Şef ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, Mikla’yı yaratırken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtarak Mikla’nın örneğinin öncüsü olmasını sağlamıştır. Vizyoner, rafine yemekleri, nefes kesen manzarası, modern sunumu ve ilham verici müziği ile Mikla, kısa sürede İstanbul’un en iyi restoranı seçildi. Bugün hem yerel hem de uluslararası değerlendirmelerde önemli övgüler almaya devam etmektedir.

Ağustos 2012’de yarattığı 'Yeni Anadolu Mutfağı' konsepti ile Mikla, kaliteli yemek misyonuna bir artı daha katmış, yerel ve uluslararası platformda tuttuğu öncü çıtayı daha da yukarı çekmeyi başarmıştır. Kullanılan her malzemenin özünde o toprakların ve insanların geleneklerini yansıttığı inancını savunan Mikla’da, Anadolu’nun her köşesinden özenle seçilen, “genellikle mütevazı” ama “soylu” malzemeler büyük bir saygı ile yorumlanmaktadır.

Mikla 2015 yılından beri “The Worlds 50 Best Restaurants” listesinde yer alıyor.'

Mehmet Gürs'ün restoranı Mikla, The Marmara Pera'da enfes manzarası ve çok lezzetli yemekleriyle hizmet veriyor. Çok prestijli bir liste olan The World’s 50 Best Restaurant 2018 Listesinde 44. sıraya yükselen Mikla'nın menüsü ise takdire şayan. 

İncelemek isteyenler için internet sitesi. 

Adres: The Marmara Pera. 

Meşrutiyet Caddesi 15.

 34430, Beyoğlu, İstanbul.

Telefon: +90 (212) 293 5656

2. Neolokal

2. Neolokal

Neolokal ekibi kendini şöyle tanımlıyor: 

'Neolokal ekibi, dürüst yemeği toprak anadan ilham, geleneklerinden örnek alarak tasarlayıp misafirlerine sunmayı amaçlıyor. Bunu yaparken de geleneksel tarifleri ince ayrıntıları ile inceleyerek, tüketilmediği için yok olmaya yüz tutmuş ürünlerle harmanlıyor. Genç ve meraklı ekibin başındaki şef maksut aşkar, “biz sahip çıkmazsak, gelecek neslin sahip olacağı bir şey kalmayacak ellerinde” diyor. Lokal mutfağı modern teknikler ve yenilikçi bakış açısı ile birleştirerek ortaya rafine ve yeni bir algı çıkarıyor.'

Geleneksel yemeklerin yenilikçi bir sunumla harmanlandığı Neolokal 2015'de Maksut Aşkar tarafından kuruldu. Anadolu mutfağından yemekler servis edilirken aynı zamanda bu yemeklerin hikayeleri de anlatılıyor. 

İnternet sitesi şurada.

Adres: SALT Galata

Bankalar Caddesi

Karaköy 34420 İstanbul Türkiye

Telefon: +90 212 244 00 16

3. Mürver Restaurant

3. Mürver Restaurant

'Mürver’de

Ateş, hikayemizin başkahramanı. 

Deniz, mutfağımızın en vazgeçilmez kaynağı. 

Toprak ve Anadolu, mahsulleri, malzemesi, yetiştirenlerin emeği ve tarifleriyle en büyük mucizesi. 

Ateşte pişiriyoruz. 

Farklı aromalara sahip otlarla açık odun ateşimizde ve taş fırınımızda, Balık Pazarı’ndan gelen günlük balık ve deniz mahsullerini, kendi dinlendirdiğimiz, kuruttuğumuz ve islediğimiz etleri servis ediyoruz.'

Mürver, Mekanın sahibi Şef Mehmet Gürs ve Mürver'in Şefi Yılmaz Öztürk tarafından 2017'de açıldı. Mekanın en önemli özelliği bünyesinde dev bir taş fırınının olması. Mürver Anadolu mahsüllerinin yemeğe dönüştüğü enfes bir restoran

İnternet sitesi şurada.

Adres: Novotel İstanbul Bosphorus, Kemankeş Cad. no: 57-59 Karaköy / İstanbul

Telefon: +90 (212) 372 07 50

4. HODAN

4. HODAN

Şef Çiğdem Seferoğlu tarafından çok yakın bir tarihte açılmasına rağmen oldukça iyi bir ivme yakalayan HODAN, Türk mutfağının klasiklerini kendi karakterine göre yorumlayarak misafirlerini ağırlıyor. Mekanın konsepti, yerel tarım ve yerel üreticilerin emeğiyle, modern mutfağın bir sentezi olarak yorumlanabilir. 

Adres: Firuzağa, Hayriye Cd., 34425 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0533) 304 76 34

Instagram sayfaları için şuraya göz atabilirsiniz.

5. Alaf Kuruçeşme

5. Alaf Kuruçeşme

'Alaf, köklerinden beslenen bir göçebe lokantası. Yörük şivesinde Alaf, közlü alev demek. Kürtçe'ye dayanan isim devşirmesi ile alan, zaman içinde Alaf'a dönüşmüş dilden dile. Alaf'ta göç ve birleşimin yarattığı bu zenginlikle, bugün bir yörük sofrasına konuk olurken, yarın bir Kürt sofrasına, sonra belki bir Ermeni, belki bir Yezidi sofrasına misafir olacaksınız.'

Şef Murat Deniz Temel tarafından açılan Alaf, geleneksel pişirme tekniklerini kendi kökenlerine dayanarak yorumlayan gelenekselci ama yenilikçi bir restoran. Ailesi yörük olan şefimizin pişirme tekniklerinden sofraya uzanan yemeklerinin hepsinin kökeninde aile yadigarları bulunuyor. 

Merak edenler için internet sitesi.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi

Kuruçeşme Caddesi No 19

Arnavutköy 34345 İSTANBUL

Telefon: 532-015-9419

6. TOİ

6. TOİ

Açılımı “Trust of İsmet” olan ve şef İsmet Saz tarafından açılan TOİ, klasik Fransız mutfağını Akdeniz ve Türk damak tatlarına senteziyle gönülleri fethetiyor. Sunumları ve yemeklerinin lezzetleriyle adından oldukça söz ettiren TOİ, İstanbul'un fine-dining mekanlarından biri. 

Merak edenler için internet sitesi. 

Adres: Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No 29, 34357 Beşiktaş/İstanbul.

7. Nichole Restaurant

7. Nichole Restaurant

Tomtom Suites'in en üst katında bulunan Nichole Restoran, adını binanın eski sahiplerinden biri olan rahibe Agnés Marthe Nicole'den almıştır. Binanın tarihi geçmişinden ve günümüzün modern yansımalarından ilham alınarak kurulan Nicole Restaurant, Geleneksel Türk Mutfağı konseptini eşsiz bir çağdaş yorumla harmanlayarak nefes kesen İstanbul manzarası sunan şık terasında misafirlerine unutulmaz mutfak deneyimleri yaşatmayı hedefliyor.

Merak edenler için internet sitesi.

Adres: Tomtom Suites. Firuzağa Mah. Boğazkesen Cad No:18, Tomtom Kaptan Sk., 34425 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: +90 (212) 2924467

8. Aheste

8. Aheste

Aheste Restoran, 2015'te Ömer Dicle, Hazal Karalı, Cankut Piyale tarafından açıldı. Akdeniz mutfağının damak tadından esinlenen bu restoran, Pera'da yemek yemeyi sevenleri bekliyor. 

İnternet siteleri şurada.

Adres: Meşrutiyet Cad. #107/F

Beyoğlu, İstanbul 34430

Telefon: 212-243-2633

9. Çiya Sofrası

9. Çiya Sofrası

Sabri Köz Çiya için şunları söylemiş: 'Bir mütevazı kebapçı dükkânından heveskârlık, araştırma ve sevgi ile örülen bir yemekler dünyasına yolculuk aslında Çiya'nın serüveni.

Çiya... Adı gibi yüksek dağ başlarını ve dağ çiçeklerini çağrıştırıyor. Eskiden yalnız iyi bir kebap ve iyi bir lahmacun için gidilen ve adını bilenlerin bile ne anlama geldiğini ancak sorarak öğrenebildiği bu yuvadan 'Çiya' markasıyla bir 'Sofra' da doğdu. Özel olarak düzenlenmiş bir ikinci 'kebapçı' da katıldı kısa bir süre önce bu zenginliğe. Üçü birbirine bir kaç metre uzaklıkta üç Çiya...

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı'nda 'bir gün mutlaka' uğrayacağınız bu mekânlarda, Çiya'nın bilgeliğinden ve mutfağından, daha doğrusu onu var eden 'yemek mühendisleri'i Zeynep Hanım ve Musa Bey'in elinden çıkma, bizi 'Mezopotamya'dan Osmanlı'ya, Balkanlardan Kafkasya'ya; Asya'dan Arap Yarımadası'na değin uzanan çok geniş bir coğrafyada' gezdiren zengin bir mutfak bulacaksınız.

'Çiya'lar yalnız birer dükkân değil, bir araştırma ve uygulama merkezi bence...'

Çiya Sofrası, Musa Dağdeviren tarafından 1987'de kuruldu. Çiya, unutulmuş ve kaybolmuş Anadolu'nun lezzetlerini sunmasıyla meşhur. Çiya kendi mutfak kültürünü Güneydoğu ve Doğu Akdeniz Mutfağı olarak tanımlasa da bünyesinde Azerbaycan, Gürcü, Türk, Arap, Ermeni, Osmanlı, Süryani, Selçuklu, Yahudi kültürlerine ait yemekler yörenin gelenek, görenek ve inançlarına uygun olarak pek çok yemek bulunur. 

Adres: Çiya Sofrası

Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. No:43 Kadıköy - İstanbul

Tel: (216) 330 31 90 

Şuradan internet sitelerine ulaşabilirsiniz.

10. Yeni Lokanta

10. Yeni Lokanta

Taksim Kumbaracı Yokuşu'nda Civan Er tarafından kurulan Yeni Lokanta, Anadolu mutfağının füzyon halini sunar. 

Vogue Türkiye'de Yeni Lokanta için şunlar söylenmiş: 'Kumbaracı yokuşunda, mavi ve yeşil renk paletinin hakim olduğu dekorasyonuyla dikkat çeken Yeni Lokanta, göz göze gelince insanı içeriye davet eden bir mekan. Masaya oturur oturmaz özel yapım ekşi maya ekmekleri ve isli tereyağ geliyor. Zirvede başlayan tadım ziyafeti, vişneli kısır, kuru patlıcanlı vejetaryen mantı, muhallebili kadayıf kızartması gibi beklenmedik lezzetlerin buluştuğu sürprizli tabaklarla devam ediyor. Bu tatlara, yerli şaraplar ve enfes kokteyller eşlik ediyor. Yabancı misafirlerinizi şık bir ambiyansta Türk lezzetleriyle tanıştırmak veya alışıldık yerel tatlara yenilikçi bir alternatif arayanlar için biçilmiş kaftan.'

Merak edenler için internet sitesi.

Adres: Tomtom, Kumbaracı Yokuşu No:66, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: +90 (212) 292-2550

11. Karaköy Lokantası

11. Karaköy Lokantası

Karaköy Lokantası Oral Kurt tarafından 2000'de kurulmuştur. Kendi söylemleriyle: '2000 yılından beri hizmet veren bir aile işletmesidir ve çok tipik bir müdavim lokantasıdır. Öğle yemeği menüsü “esnaf lokantası” geleneğine bağlı kalınarak geleneksel tariflerle ve tencere yemekleriyle zenginleştirilmiştir.' 

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:57, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 292 44 55

Şu da internet siteleri.

12. TURK

12. TURK

TURK, 2019 yılında şef Fatih Tutak tarafından açıldı. Geleneksel ev tariflerinden yola çıkarak Balkanlar, Akdeniz, Anadolu ve Orta Asya'dan esinlendiği yeni ve modern yemekleriyle yenilikçi bir işletme. 

İnternet siteleri şurada.

Adres: Cumhuriyet, Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Cad, Yeniyol Sk. No:2, 34440 Şişli/İstanbul

Telefon: (0212) 709 56 79

13. Apartıman Yeniköy

13. Apartıman Yeniköy

Apartıman Yeniköy, Şef Burçak ve Murat Kazdal kardeşler tarafından 2017'de açıldı. Gastropub olarak tasarlanan bu restoranda, fine-dining ürünler servis ediliyor. Kendi deyimleriyle 'geçmişe saygısızlık etmeden, geleceği de kaçırmadan” birbirinden lezzetli yemekleriyle misafirlerini buluşturuyor. 

Apartıman Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No:153, 34464 Sarıyer/İstanbul

Telefon: (0212) 223 44 77

İnstagram adresleri

14. Zennup 1884

14. Zennup 1884

İsmini şef Ömür Akkor'un babaannesinden alan Zennup 1844'ü de Mehmet Kamil'in ilk Türkçe yemek kitabını yazdığı tarihten alıyor. Osmanlı ve Anadolu mutfağının nadide örneklerini sunan Zennup ilk olarak Bursa'da ardından İstanbul'da açıldı. Oldukça özel ve yerel Anadolu lezzetleri el yapımı çini koleksiyon tabaklarda sunuluyor.

Adres: No:52T2 Büyükyalı Doğal Pazar Yeri, Kennedy caddesi, Büyükyalı - Fişekhane, 34020 Zeytinburnu/İstanbul

Telefon: 0532 419 16 34

Şu da internet siteleri.

15. Seraf Restoran

15. Seraf Restoran

'Anadolu’nun kültürel zenginliğini yansıtan çok farklı tatlar ve çeşitlerle dolu bir mutfağın izindeki özgün yemeklerimizi; özenle seçtiğimiz en doğal malzemeler, geleneksel tarifler ve pişirme yöntemlerine sadık kalarak hazırlıyor, gönül rahatlığıyla tadabilmeniz için sizlerle buluşturuyoruz.'

Seraf, restoranın sahibi Doğan Yıldırım tarafından kuruldu. Seraf, Osmanlıca 'yemek yemek'ten türetilmiş. Seraf Restaurant Genel Müdürü ve şefi Sinem Özler'in de büyük katkısıyla, Anadolu’nun kadim kültüründen gelen ve gelenekseli motto belirleyen bir restoran kategorisinde. 

Adres: Mahmutbey Mahallesi, Peyami Safa Cd. No: 38/D, 34218 Bağcılar/İstanbul

Telefon: (0212) 445 55 05

İnternet adresleri ise şurada.

Sizce İstanbul'daki hangi restoranlar yıldızı alabilecek? Yorumlarda buluşalım:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
15
9
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın