Yolda Bulduğu Kayıp Çantayı Teslim Etmedi, İşinden Oldu: Belediye Başkanı Bizzat Talimat Verdi
Uşak’ta yaşanan üzücü bir güven suistimali olayı, dürüstlüğün ve kamu sorumluluğunun önemini bir kez daha gündeme getirdi. Şehrin en dinamik noktalarından biri olan İsmetpaşa Caddesi’nde görev yapan bir belediye temizlik işçisi, bulduğu değerli eşyalarla dolu çantayı yetkililere teslim etmeyince işinden oldu.
Detaylar 👇
Güvenlik Kameraları Gerçeği Ortaya Çıkardı

Olay, temizlik personelinin çalışma esnasında yerde sahipsiz bir çanta fark etmesiyle başladı. İçerisinde yüklü miktarda nakit para ve ziynet eşyası bulunan çantayı koruma altına alıp emniyete bildirmek yerine, yanına alarak bölgeden uzaklaşmayı tercih eden işçinin bu kararı pahalıya patladı. Çantasını kaybeden vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, KGYS ve çevre dükkanların güvenlik kameralarını saniye saniye inceledi. Görüntülerde, personelin çantayı alış anı ve olay yerini terk edişi açıkça görüldü.
Emniyet birimlerinden gelen rapor doğrultusunda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatıyla derhal soruşturma başlatıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 'güveni kötüye kullanma' ve 'kamu görevlisi sorumluluğunu ihlal' gerekçeleriyle personelin iş akdi tek taraflı olarak feshedildi.
Belediyeden "Suistimale geçit yok" mesajı
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın