Görüş Bildir
Haberler
Sibel Ünli’nin Kardeşi: 'Sosyal Medyada İnsanlığa Sığmayan İfadeler Kullanılması Onu Derinden Etkiledi'

etiket Sibel Ünli’nin Kardeşi: 'Sosyal Medyada İnsanlığa Sığmayan İfadeler Kullanılması Onu Derinden Etkiledi'

Siber zorbalıklar ve geçim sıkıntıları nedeniyle hayatına son veren üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin ağabeyi Aydın Ünli, epilepsi hastası olan kardeşinin sosyal medyada hastalığı ve dış görünüşü nedeniyle aşağılandığını söyledi. Aydın Ünli, 'Sosyal medyadan gelen ağır eleştiriler kardeşimi çok derinden etkiledi. İnsanlar onun dış görünüşü ile dalga geçiyorlardı. Hatta insanlığa sığmayacak kelimeler kardeşim için kullanılıyordu' dedi.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli, geçtiğimiz günlerde hayatına son vermişti. Ailesinin iki gün önce polise kayıp ilanı verdiği Ünli’nin cansız bedeni Samatya Sahili’nde bulunmuştu.

Batman’dan İstanbul’a göç eden 7 çocuklu, dar gelirli bir ailenin 4'üncü çocuğu olan Sibel, epilepsi hastasıydı.

Ünli’nin Twitter’da yaptığı son paylaşımları sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

CHP'li Kaftancıoğlu taziye için Ünli Ailesi'nin evine gitti

CHP'li Kaftancıoğlu taziye için Ünli Ailesi'nin evine gitti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün Sibel Ünli’nin Güngören’deki taziye evini ziyaret ederek Sibel'in babası ve kardeşleri ile konuştu. 

Tıp doktoru olan ve göreve yeni başlayan ağabey Aydın Ünli şunları söyledi:

Sosyal medyadan gelen ağır eleştiriler kardeşimi çok derinden etkiledi. İnsanlar onun dış görünüşü ile dalga geçiyorlardı. Hatta insanlığa sığmayacak kelimeler kardeşim için kullanılıyordu. Kardeşim evde üzülmesin diye ‘özürlü’ kelimesini asla evde bile kullandırtmazdım. Eksiklik hissetmesin diye bir şey söylemezdik. Bu olay hepimizin başına gelebilir, hepimiz bir engelli adayıyız. Ama sosyal medyada kardeşimin üzerine insanlığa sığmayan ifadelerin kullanılması onu çok derinden etkiledi.

'Tedavi görüyordu'

'Tedavi görüyordu'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre tanıyanlar, Ünli'nin geçen ay intiharla ilgili paylaştığı bir Twitter mesajının ardından, çevresindeki birçok kişinin onunla özel iletişim kurduğunu ve devamında bir süre hastanede psikiyatri tedavisi gördüğünü söyledi.

Bir sınıf arkadaşı şunları anlattı:

'O Twitter mesajını attıktan sonra kendisiyle konuştuk, vazgeçirdik. Ertesi gün psikiyatri kliniğine yattı. 15 günlüğüne yatırdılar. Arkadaşları olarak her gün birileri orada onun yanına gitti. 15 günlüğüne yattı ama olumlu gelişim gözlenince onuncu günde taburcu oldu.

'Geçen hafta okula döndü. Döndüğünde de arkadaşları güzel bir arkadaşlık örneği sergiledi. Onu güzel kuşattılar. Ders notlarını tamamladılar vs… Bütün bu süreçte hocaları da kendisiyle ilgilendi.'

Aynı bölümdeki, daha alt sınıftaki bir öğrenci ise şunları anlattı:

'Yaklaşık bir ay önce bizim sınıf gruplarına, onun Twitter'da paylaştığı, intiharla ilgili bir mesaj gönderildi. Biz de hemen ona Twitter'dan 'Gel konuşalım' diye mesaj atmaya başladık.

'Sonra telefonunu bulduk. Oradan aradık ve mesajlar attık. Ulaşamadık. O sırada ailesi polise gitmiş, biz de gittik. Sonra bu mesajları gördü. Konuşmak istediğimizi söyledik, 'İyiyim' diye cevap verdi.

'Sonra ailesinin yanında olduğunu ve tedaviye başladığını öğrendik. Bir süre okula gelmedi.'

Tanıyanlar, Ünli'nin bir süredir majör depresyon tedavisi gördüğünü aktardı.

İntihar mektubunda üzdüklerinden özür dilemiş

İntihar mektubunda üzdüklerinden özür dilemiş

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Ünli, çantasında bir intihar mektubu bıraktı.

Ünli'nin mektupta, 'Bu yaptığıyla üzdüklerinden özür dilediğini ve kitaplarını bir kütüphaneye bağışladığını belirttiği' aktarıldı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
viskoo visko

Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir!

Hipergrafi

Daha da kötü bir şey söyleyeyim. Kızın dış görünüşüyle alay ederek intihara sürükleyen kişi büyük bir ihtimalle bir çocuk yada ergen. Youtube'da o kadar çok ... Devamını Gör

Bahar Akpulat

Çok fazla katıldığım bir nokta. Aileler yetiştirme konusunda maalesef son dönemlerde çok eksik kalıyor ve bir daha maalesef ki sosyal medyayı inanılmaz pis b... Devamını Gör

Stiletto

Yanlışsam düzeltin ama ailesini samimi bulmadım. Sadece sosyal medya zorbalığı değil, bir insan gidecek yerim yok diyerekte intihar etti.