onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ordu İçinde 1000+ Km Yaparak Şehri Keşfeden Gezginden 14 Fotoğraf

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Ordu İçinde 1000+ Km Yaparak Şehri Keşfeden Gezginden 14 Fotoğraf

Ordu malum fındığın başkenti olarak geçiyor. Ordu'da gezilecek yerleri ve Ordu'nun hikayesini İstanbul'dan Ordu'ya yolculuk yaparak 1 haftada keşfettim. Ordu'da geçirdiğim 1 haftada gezdiğim yerleri, gördüğüm güzellikleri tek tek not aldım, fotoğrafladım. Ve sonunda çok güzel bir Ordu rehberi çıktı ortaya..

Fotoğrafların devamını instagram'da @seymen.b sayfasından da bakabilirsiniz.

Boztepe

Boztepe

Böyle bir liste hazırlanırsa en başta mutlaka Boztepe olur tabi. Ordu'ya bir tepeden bakmak için en ideal nokta kesinlikle. İster karayolu ister teleferik ile çıkabiliyorsunuz. Benim önerim kesinlikle teleferik tabi. Bu duyguyu yaşayacağımız şehir azdır Türkiye'de malum. Ordu'ya geldiğinde listenin başında mutlaka Boztepe olmalı.

Aybastı Perşembe Yaylası

Aybastı Perşembe Yaylası

Ordu merkeze 68 km uzaklıkta Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylasını görmeden dönmemelisin. Yolu biraz uzun kabul, hatta bir süre sonra kıvrımlı olması nedeniyle daha da zorlu olan bir yolculuk ama emin ol sonunda değiyor. Harika bir yayla. Mendereslerin kıvrımı ve yanlarında muhakkak olan koyun sürüsü ile daha da cazibesi yüksek bir hal alıyor. Buraya geldiysen Karga Tepesine çıkmalı ve manzaranın keyfi çıkarılmalı. Bölgede ayrıca restoran, kasap gibi alanların yanında yürüyüş alanları da mevcut.

Yason Burnu

Yason Burnu

1869 yılında kurulan Yason Kilisesi ve Yason Yarımadası Perşembe sınırındadır. Şimdi size bir hikaye anlatmak istiyorum. Bu efsane  hem Ordu hem Karadeniz hem de Yunanistan için çok önemli. Bu kilise bölgede zamanında burada yaşayan Rumlar tarafından inşaa edildi. Zamanında deniz ticaret merkezi olan bu kısım şimdi. Ordu’nun cazibe merkezlerinden birisi.  Efsaneden kısaca bahsetmek gerekirse, Yason küçük yaşta bir kraldır. Babası amcası tarafından öldülürülür.  Amcası krallığı 1 şartla vereceğini söyler. Şartı, Yason’un altın postu kendisine getirmesidir. Şuan ki Gürcistan olan bölgede bir ejderha tarafından saklanan altın postu.  Yason aralarında Herkül’ün de bulunduğu 55 Yunanlı kahramanı alarak Karadeniz’e açılır. Fakat Karadeniz geçit vermeyince buraya çıkarlar. Kurbanlar keser, adaklar adarlar. Daha sonrasında Karadeniz onlara yol verir. Adayı da çok sevdikleri için liderleri Yason’un adını verirler. Bu efsane sonrası kim bilir, belkide Herkül ile aynı topraklara basmışızdır diye düşünmeden edemiyor insan.

Bolaman

Bolaman

Bolaman pidesi ile ön plana çıkmış bir bölge olsa da, yine de kıyı şeridi ve sahilden yakalyacağınız manzaralarla Karadeniz'i hissedebileceğiniz bir bölgedir.

Hoynat Adası

Hoynat Adası

Perşembe ilçesinde bulunan bir adacık. Eskiden gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları tahmin edilmektedir. Üzerinde su kalıntısı bulunan bir ada Hoynat Adası. Adanın bir diğer özelliği ise martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı kuş cenneti olması. Tepesi karabatakların Türkiye ‘de tek yuva yaptığı yer.

Gaga Gölü

Gaga Gölü

Fatsa Aybastı yolu arasında bulunan fındık bahçeleri arasında kendini gizlemiş bir göldür. Gölün ortasında bir de küçük adacık bulunuyor. Göl,birçok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Göl 1.ve 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altına alınmış. Gölde ayrıca dört çeşit balık vardır. Eğer bir rota yaparsanız Aybastı Perşembe Yaylası veya Camaş Kanyonu'na giderken yol üzerinde görebilirsiniz.

Camaş Kanyonu

Camaş Kanyonu

Camaş ilçesini geçtikten sonra 5 km uzaklıkta bir kanyon. Kanyon civarında bir yürüme parkuru ve kanyon civarında kamp atılabilecek bir çok nokta var. Doğanın içinde, fındık bahçeleri arasında muazzam bir doğa.

Bolaman Kalesi

Bolaman Kalesi

Fatsa ilçesi Bolaman kasabasında meşhur bir kaledir. Mevcut kale muhtemelen Pontus Rumlarında kalmıştır. Kale bedenleri üzerinde tahminen 200 yıl önce Hazinedar ailesi taraından inşa edilen ahşap yapı sivil mimarmizin örneklerinden biridir. Karadeniz Bölgesinin en özgün sivil mimarlık örneklerinden biridir. 1980 yılında, Aile Konağı Karadeniz Teknik Üniversitesine restore edilerek halka açılması için bağışladı. Fakat Üniversite uzun yıllar restorasyonunu gerçekleştiremeyince Kültür Bakanlığına devretti. Uzun yıllardan beri Bakanlık tarafından restorasyonu bitirilemedi. Atıl bir durumda kalmıştır.

Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yaylalarından biris Çambaşı. Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere sahiptir. Hatta şuan da kış aylarında turizm için kayak pisti bu sene faaliyete geçiyor.  Deniz seviyesinden 1,850 m. yükseklikte olan yayla'nın ulaşımı, Ordu - Kabadüz - Çambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanıyor. Yolu gayet düzgündür.

Ordu'nun diğer önemli yaylaları:

  • Keyfalan Yaylası

  • Perşembe Yaylası

  • Argın Yaylası

  • Korgan Yaylası

Ünye Kalesi

Ünye Kalesi

2500 yıllık olduğu bilinen Ünye Kalesi adından da belli olduğu üzere Ordunun Ünye ilçesi içerisinde. Fakat Köy ismini Kaleden almış olup 2. Mitradates tarafından yaptırılmıştır. 2006 yılında belediyenin kalenin  bitki örtüsünü temizlediğinde kale daha görünür bir hal almış. Ordu'nun görülesi yerlerinden birisi kesinlikle.

Ulugöl

Ulugöl

Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. 250 m çapında olan gölde yaban ördeği avı yapılmaktadır. Çevresi ormanlarla kaplıdır. Kamp yapmaya uygun müthiş bir doğa gerçekten.

Karaoluk (Çiseli) Şelalesi

Karaoluk (Çiseli) Şelalesi

Ordu Merkezden 26 km uzaklıkta göletinde yüzülebilen, Ordu'nun kıymetlilerinden dört mevsim akan bir şelale. Karaoluk Köyü içinde yer alan ama Çiseli Olarak da bilinen bir şelale.

Ohtamış Şelalesi

Ohtamış Şelalesi

Ulubey İlçesine 20 km, Ordu’ya 38 km uzaklıkta Ulubey ilçesi, Ohtamış Köyünde bulunan müthiş bir şelale. Aynı zamanda Karadeniz’in en büyük şelalesi Ohtamış. 30 metre yükseklikten 90 derecelik bir eğim ile dökülmektedir. Daha görmeden sesinden anlarsınız yaklaştığını öyle etkileyici.

Fındık Önemli

Fındık Önemli

Ordu demek fındık demek her sene ağustos ile eylül aylarında sokaklar, yerler her şey fındık. Sokaklarda fındık konuşuluyor, kapılarda fındık seriliyor. Bu aylarda giderseniz fındıktan bir Ordu görmeye hazırlanın efendim. Benim tavsiyem bu dönemlerde Ordu'ya seyahat etmeniz ve Ordu'nun ruhunu hissetmeniz.

Pide Yemeden Dönmüyoruz

Pide Yemeden Dönmüyoruz

Ordu'ya gidince pide yemeden dönmemelisin. Özellikle de Bolaman Pidesi. Bolaman'a girince ilk gördüğün pide yazan yere gir derim. Bütün ilçe güzel pide yapıyor gerçekten.

Kahvaltı ve Kebap için : Müstesna Kebap

Dondurma : Denizciler Dondurmacılık

Balık : Derin Balıkçılık

Pide : Öz Ordu Pide

Kahve : Mooji Coffee

Manzaralı Yemek : Casablanca

Akşam Oturmalık : Tomur

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın