Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

yelda kahveci
26.02.2014 - 16:23

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen, TBMM'ye sunulan 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na karşı mücadeleyi ortaklaştırmak amacıyla bugün tüm illerde 1 günlük ortak grev kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde tasarıyı protesto etmek için toplanan Türk Eğitim-Sen Ankara şubeleri üyeleri, iş bırakma eyleminin ardından açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan 5 Nolu Şube Başkanı Sevgi Yalav, söz konusu tasarının dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesi bahanesiyle gündeme getirildiğini savundu.

73 BİN KİŞİNİN GÖREVİ SONA ERECEK

Yalav, okul yöneticileri açısından bakıldığında bu yasa ile bakanlıkta bulunan 100 bin kadronun 73 bininin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve müdür başyardımcılarıyla dolu olduğunu dile getirerek, tasarının kanunlaşması halinde bu 73 bin kişinin görevinin sona ereceğini iddia etti.

'SESSİZ KALMAMIZ BEKLENEMEZ'

Tasarıyla dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmak istendiğini öne süren Yalav, şunları söyledi: 'Tasarıyla devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmaktadır. Dört yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasayla görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanmasının adımları atılmak istenmektedir. Tasarıyla ayrıca aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Hükümetin eğitim sistemi, telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. TBMM'ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen olarak bugün tüm illerde 1 günlük ortak grev kararı alınmıştır.'

'TARİHİN EN BÜYÜK TASFİYESİNE YOL AÇAR'

İstanbul'da Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş), üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yasa tasarısını protesto etmek için Sirkeci’den Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Yaklaşık 200 kişi, saat 11.00 sıralarında Sirkeci’deki İstanbul Tren Garı önünde ellerindeki dövizlerle sloganlar attı. Yapılan basın açıklamasında tasarının yasalaşması durumunda eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacağı belirtildi.

İZMİR’DE 5 BİN EĞİTİMCİ BULUŞTU

Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarıya tepki gösteren eğitimciler bir günlük iş bıraktı. Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine İzmir’de katılım yüksek oldu. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 5 bin eğitimci buluştu. Eğitimciler sloganlar eşliğinde Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Buca CHP Belediye Başkan Adayı Levent Priştina, İşçi Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay Şen ve çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Bazı öğretmenlerin ellerinde ayakkabı kutuları taşıdığı dikkat çekti. Basın açıklamasın yapıldığı Konak Meydanı’nda öğretmenler oynayarak halay çekerek tepkilerini sürdürdü.

ANTALYA’DA SLOGANLAR

Antalya’da Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanlığı üyeleri, TBMM’ye sunulan MEB yasa tasarısını, sloganlarının atıldığı bir yürüyüşle protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme ve sendika üyeleri, ’Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto amacıyla kent merkezindeki Doğu Garajı’ndan Kazım Özalp Caddesi’nde bulunan Kışlahan Oteli’nin önüne kadar yürüdü.

DÖVİZLERLE YÜRÜDÜLER

Marmaris’te sendikalara üye öğretmenler, bugün saat 10.30’da Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Ellerinde dövizler bulunan öğretmenler, bir süre slogan attı. Ardından Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar basın açıklamasını okudu.

DÜDÜKLÜ PROTESTO

Trabzon’da Valilik önünde toplanan ve horon tepen Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Sen’e mensup yaklaşık 500 eğitimci, hükümet aleyhine sloganlar eşliğinde düdük çalarak Taksim Alanı’na kadar yürüdü. Bu sırada bazı kişiler pencerelerde tencere ve tava çalarak yürüyüşçülere destek verdi, bazıları da tepki gösterdi.

SAMSUN’DA 2 BİN KİŞİ KATILDI

SAMSUN’da 3 eğitim sendikasının üyeleri, TBMM’de görüşülmeye başlanacak MEB Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için eylem yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde, Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterildi.

SKEÇLE PROTESTO ETTİLER

Adana’da 3 eğitim sendikası, TBMM’ye sunulan Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki (MEB) yöneticilerin görev ve atamalarına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı 'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Dair Kanun Tasarısı’nı skeçle protesto etti.

Mustafa OĞUZ - Süleyman KAYA -İbrahim LALELİ- Ali GÜNDOĞAN Osman ŞİŞKO- İlker AKTAŞ- - Ömür AVCI- Akif ÖZDEMİR/ (DHA)

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0