Öğrencilerin Üniversite Tercihlerini Yaparken Iskalamamaları Gereken 11 Kriter
Hayatın önemli dönüm noktalarından biri üniversiteye başlıyor olmak. Çünkü üniversite seçimi yaparken sadece bir meslek değil, tüm gelecek belirleniyor. Üniversiteyi tercihlerinde belli önemli kriterleri mutlaka değerlendirmek gerekiyor.
İşte bu 11 kriter; 🎓
1. Yanına gittiğinizde sizinle ilgilenen, alanında uzman ve iş dünyasına da yakın hocaların içerisinde bulunduğu bir akademik kadro
2. İlgilerinize hitap eden, hem kendinizi geliştirebileceğiniz hem de yeni arkadaşlar edinip sosyalleşebileceğiniz öğrenci kulüpleri
Öğrencilerin ilgilerine hitap eden öğrenci kulüpleri yeni arkadaşlar edinmeyi hızlandırır, işbirliği öğretir. Düzenlenen organizasyonlar sayesinde iş dünyası ve farklı alanlardan pek çok kimseyle tanışma fırsatı verir.
3. Pozitif bilimin değerine değer katan, yeni araştırmaların yapıldığı ve projelerin gerçekleştiği ARGE Merkezleri ve laboratuvarlar
Tercih edilen bölüme göre laboratuvarların mevcut olup olmadığına dikkat edilmeli. Laboratuvarlar öğrencilerin çalışmalarına açık mı ve üniversite bilimsel çalışmaları destekliyor mu, bu noktalar gözden geçirilmeli.
4. Anadili gibi şakır şakır İngilizce konuşmalarını, yazmalarını sağlayacak yabancı dil eğitimi
Üniversite yabancı dil eğitimi ile ilgili neler yapıyor? Yabancı dili öğrenebileceğin bir üniversite gelecekte güçlü olmanı sağlar.
5. Bir yandan mühendislik okurken bir yandan da bunu pekiştirebileceğin ya da hayalindeki bir bölümü daha okuyabileceğin çift anadal ve yan dal imkanı
Çift ana dal ve yan dal olanakları ile farklı bölümleri deneyimleme imkânı sağlıyor mu? Ücretsiz olarak öğrenciler çift ana dal ve yan dal yapabiliyorlar mı?
6. Dünyanın dört bir tarafını keşfetmeni ve oralarda eğitim almanı sağlayacak Erasmus olanakları ve yurt dışı bağlantıları
Üniversitenin Erasmus olanakları araştırılmalı. Erasmus sayesinde öğrenciler dünyanın önde gelen üniversiteleri ile ortak çalışmalar yapma, yabancı bir üniversitede ders deneyimi kazanma, yabancı dilini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma ve en önemlisi kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir.
7. Aklındaki fikirleri hayata geçirebilme ve geliştirebilme olanakları
Fikrin varsa, yeni projelere imza atmak istiyorsan bunun için en doğru yer üniversite! Seçeceğin üniversitenin de buna destek sağlıyor olması oldukça önemli.
8. Öğrendiklerini bizzat sahada yani şirketlerde pratik yaparak hayata geçirmeni sağlayacak uygulama ve staj olanakları
Üniversite eğitiminde staj döneminin ayrı bir önemi vardır. Üniversitenin bu konuda öğrencilerine imkan sağlaması ve destek olması öğrencinin verimli bir staj dönemi geçirmesinde etkili olur. Üniversitenin öğrencilerine kariyer alanında yol gösterecek bir kariyer merkezinin bulunması ve bu merkezin aktif olarak çalışması önemli bir imkandır.
9. Başarılı öğrenciler için kayıtta ve sonrasında sağlanan burs olanakları
Okurken hepimizin bir kısım maddi desteğe ihtiyacı var. Bunu ailemiz karşıladığı gibi, okuduğumuz üniversite de karşılayabilir... Üniversitenin öğrenciye sağladığı burs olanakları tercih yapmadan önce araştırılmalıdır.
10. Öğrencilerin çok yönlü olmalarını ve kendilerini geliştirebilmelerini sağlayan sosyal imkanlar
Konferans, sempozyum, seminer ve üniversite kültürü dersleri ile öğrenciler dünyayı tanıma fırsatı yakalar.
11. Okuldan mezun olduktan sonra bocalamamanızı sağlayacak iş dünyasına hazırlık dersleri
Pozitif Psikoloji, iletişim ve Proje Kültürü dersleri ile öğrenciler bakış açılarını genişleterek gelecekte söz sahibi olacakları iş dünyasını tanıma olanağı yakalarlar.
Üsküdar Üniversitesi tüm bu imkanlarıyla tercih dönemindeki öğrencileri bekliyor ve kendilerini tanımalarını sağlayacak kariyer testini çözmeye davet ediyor!
Adaylara sunduğu Holland Meslek tercihi puanlama cetveli olarak da bilinen kariyer testi, 90 sorudan oluşuyor.
Sorulara verilen hoşlanırım ya da hoşlanmam yanıtı ile kişilik tipi ortaya çıkıyor. Kariyer testinin sonucunda gerçekçi, araştırıcı, artistik, sosyal, girişimci ve geleneksel olarak belirlenen kişilik tiplerine uygun meslekler anlatılıyor. Kariyer testini ücretsiz olarak çözmek için tıklayın.
Yorum Yazın